icon

Nudím se doma s dítětem. Jak se zabavit?

helusenka
20. únor 2021

Ahoj maminky, asi všechny chápeme, že nuda na mateřské neznamená, že není do čeho píchnout, spíše takový ten stereotyp... Já musím rict, že mám pohodové dítě, pravidelně chodí v 11 po obědě spát na hodinku a půl cca, a pak v 6 večer a spinká cca do 6 rána, je mu 14 měsíců. Čas kdy spinká po obědě využívám pro sebe - oběd, kafíčko, večer když usne dám večeři, vařím na druhý den, žehlím, uklízím koupelnu. Ostatní činnosti dělám s dítětem. Manzel je doma až večer kolem 21 hod, celý den tráví na stavbě - staví pro náš dům.
A teď k memu problemu. Hrozně se doma nudím. V době, kdy je malý vzhůru...Čas zdravíme tím, že dělám základní věci kolem domácnosti a on kolem mě lozi, jednou denně jdeme na procházku, když nedělám kolem domácnosti, snazim se s ním hrát, ale zatím u ní ego nevydrží a mně to prostě nebaví - pořád dokola stavět hrad, on ho zbourá, otevřít knížku, bučet, štěkat, mnoukat, on ji vezme, chvilku zkoumá, pak odhodí, vozit ho v autíčku...je to tak 10 činnosti pořád dokola, nenapadá mě, jak ho zabavit, většinou si pak Sednu, jsem na telefonu a on si někde hraje sám....
Omlouvám se za roman, ale asi jsem se potřebovala vypsat...Máte to někdo taky tak? Nudite se s dítětem? A nemáte prosím tip na nějakou činnost, jak SEBE zabavit? Je jasné, že otevřít knihu nebo kouknout na seriál nepřipadá v úvahu, to dělám, když malý spí. Ale co mám dělat v době když je vzhůru? Děkuji za přečtení 🌷

Strana
z3
codal
20. únor 2021

@helusenka já ti jen napíšu, co mě baví a třeba si v tom něco najdeš 😉. Já, když jsou holky výjimečně hodné😂😂😂, tak si na počítači dělám fotoknihy. Ráda je fotím a má hromadu fotek, takže jednou za čas si z nich udělám fotoknihu. Občas holky hezky obléknu a jdeme prostě fotit nějaké portréty a pak si je upravuju. A baví mě psát holkám pohádky a kreslit jim k tomu obrázky. To mě fakt naplňuje, že dělám něco jiného než jen vařim atd. a přitom to dělám pro ně, holky pak dostaly knížku k narozeninám a moc rády si ji společně čteme. A nebavily by tě třeba relaxační omalovánky pro dospělé nebo já třeba docela hodně peču (nic složitého teda), tak ob den a obě holky mi od roka statečně "pomáhaly", sypaly do mísy i okolo mouku a pak si v ní prstem malovaly a tak.. měla jsem posazené na lince a prostě mě u toho sledovaly. Jako je z toho hroznej bordel, ale byla to společná zábava.

helusenka
autor
20. únor 2021

@codal je to je pěkné 🙂 fotky bych taky potřebovala dát dokupy, ale to je spíše činnost na dobu, kdy dítě spí, malý mi totiž tahá na ntb kabely a ta naše šunka jede jen s adaptérem 😆 a na vaření a pečení s malým se hrozně těším v nové kuchyni, teď mám pracovní plochu cca 40 cm, takže nereálné 🙈 ale děkuji 🌷

pipi_puncocha
20. únor 2021

Mám to stejně, taky nemáme výtah a ono fakt když člověk v noci spíš nespí než spí (syn se budí co 20min na kojení když je blbá noc), tak kolikrát nemám ani sílu jít ven jednou, nést 12kg dítě plus kočár plus v tom zimním oblečení. Ale když jdeme ven, tak se tam malý skvěle zabaví, kouká na psy, děti (skvělé, když třeba sáňkujou), autobusy... doma jsem už polevila a semtam se koukneme na Krtečka nebo pustím nějaké zpívánky na Youtube. Baví ho hrát si s mopem a vysavačem, takže furt uklízíme, kamarádky mám taky daleko, ale voláme si přes Skype i s dětma, to je taky docela zábava. A teda syn má mraky hraček a máme to schované a vytahujeme to postupně, ať má pocit, že je furt něco nového. Skvěle se vyblbne v bazénku s míčky, to doporučuju, jestli nemáte.

hezz17
20. únor 2021

@helusenka kdyz si rocni syn hraje, tak se daji delat nenarocne rucni prace. Hackuju neco, kde nebi potreba moc počítat, ze to muzu odlozit kdyz je potřeba. Nebo jsem z filcu sila ručně hracky.

jako_mala_holka
20. únor 2021

Já mám osmiměsíční, taky chodíme ven jednou denně, většinou na hodinku, někdy se podaří víc, když vydrží..
Ale to vypravování, šílené, bývám zpocená až na zadku 😅 bydlime v patře bez výtahu a kočár celý dole nechat nemůžu, protože někteří sousedé nejsou schopni zamykat vchodové dveře , takže malou nechám doma, snesu dolů korbu, nachystám kočár, pak jdu zpátky, nachystám sebe, to ona už bývá nervózní, pak teda ji nasoukam do overalu nebo kombinezy, to už bývá většinou řev a já zpocená... Pak ji konečně snesu dolu do kočáru a jedem... Hurá 😆🙄 tohle dělávat víckrát denně, tak se picnu... O víkendu chodivame klidně dvakrát, třeba jednou jdeme všichni i s manželem, odpoledne je třeba ještě vyslu ven jen spolu (třeba teď jsou venku) a tak... Doma je to zatím cca ok, teprve se začala plazit, takže žádný velký stres, hrajem si na podložce, povídáme říkanky, něco dělám a ona se kolem plazi, taky často jí... Spí jen dvakrát denně po půl hodině, třeba ráno kolem 8 vstáváme, spí před obědem a pak odpoledne... Chodí spát před 18h a většinou se vzbudi 1x za noc

jako_mala_holka
20. únor 2021

Myslím si, že až bude tepleji, tak to bude všechno lepší 🙂

keksik002
20. únor 2021

@helusenka ajo..no syn v tom veku uz celkem daleko dosel takze si potapkal venku a na hristi se zabavil, nebo placal neco ze snehu, svezl se obcas na bobech.. jinak teda my vyráběli z papíru, malovali barvami... ale je fakt ze on nic do pusy nestrkal..
Ale ono se tezko radi, kdyz nevime co by tebe bavilo a kdyz ti vetsina napise at jdete teda ven - sledovat auta, stavby, zviratka, nebo ho strc do kocaru a muzes zacit pomalu behat, nebo s nim doma zacit cvicit, rikanky atd..

jako_mala_holka
20. únor 2021

@codal to je skvělé s tema knizkama i s focením 👍

mamio
20. únor 2021

@helusenka napadlo mě ,zkus se něco učit,jazyk třeba...něco co neumíš ještě...

mafulin
20. únor 2021

Za mě doporučuji si najít kamosky s podobně starými dětmi. My takto travime 2-3 dopoledne v týdnu. Buď přijdou k nám, nebo jedeme někam my. Děcka se zabaví, my si pokecáme a je to fajn.

vikinkav
20. únor 2021

Ahoj jsem doma se 2 s cekam treti a taky se uz nudim 😄 obcas se schovam v koupelne a ctu si 😄 cteni knizek pokud malej da, cviceni podle youtube, Minule jaro jsem je vypustila na zahradku a cvicila venku. Sledovani serialu :/ trizeni veci - minimalizace domova, poslouchani ciziho jazyka do bezdratovych sluchatek. Ja vim ze se u toho malymu nebudes venovat, ale kdyz je spokojenej ze si hraje sam a ty aspon nebudes koukat jen na fb 😊

helusenka
autor
20. únor 2021

@jako_mala_holka ano, přesně tak, sice už nemám hluboký, tak snesu jen lehký sporťák, ale toho chození nahoru dolů neubylo. A když jdu nakoupít, tak potom nazpatek si to vyjdu ještě jednou s nákupem 🙈 takže jednou denně bohatě stačí...

helusenka
autor
20. únor 2021

Děkuju holky, v něčem jste mě určitě inspirovaly, něco zkusím a za 2-3 měsíce to už bude lepší, čeká nás stěhování, tak když nebude venku hezky, budeme doma zařizovat 😊 a pro teď zkusím určitě cvičit, když nám zavřeli cvičení, vlastně mě ani nenapadlo cvičit doma...třeba se zapojí i malý 😆

chrystyanna
20. únor 2021

K tomu tahání v kočárku nahoru dolů jsme si pořídili nositko. Dítě bafnu jak je doma, dám mu mikinu a kuklu, dam si přítele mikinu (existuju i Nosici bundy a mikiny ale to mě se nechtělo kupovat) zapnu tři přesky a jdu..dite hreju já, většinou i usne na mě, chodila jsme tak i já cvičení, k doktorovi.
Nákup resil batoh na záda nebo igelitky do ruky.. A šla jsem jak soumar ale jednou.

helusenka
autor
20. únor 2021

@chrystyanna obdivuju všechny nosici maminky! Já nerada nos cokoliv - batohy, nákupy...takže jsem šťastná, že všechno nahazu do kočáru...s nositkem jsme byli tak před měsícem na procházce a myslela jsem, že nedojdu, jak mě bolely záda 😂

helusenka
autor
20. únor 2021

@pipi_puncocha bazének taky máme, i dost hraček, ale největší zábava je teď prázdný hrnec a vařečka a míchá třeba půl hodiny 😂

chrystyanna
20. únor 2021

@helusenka špatně nasazené a nebo máš špatně držení zad v normálnim módu, žádá by té bolet neměla.. A já nenosím pořád, kočárek raky máme, ale bylo období, kdy v něm. Byl 3 minuty denně jinak rev

aselluska
20. únor 2021

@helusenka a co knížka na tohle téma? Tam je nápadů.

helusenka
autor
20. únor 2021

@aselluska mám knížku mámou hravě, kde jsou nápady na hry do 1 roku, pár věcí jsme vyzkoušeli, spíše když byl úplně malinký, ale pak jsme nevyužili, kvůli bytu, ve kterém bydlíme...máme všude koberce, málo místa apod., ale vím, že u druhého něco použijí určitě, to už budeme prestehovani...další problém je že já nejsem moc na nějaké vyrábění no, nemám trpělivost 😂

makovice88
20. únor 2021

Muzu ti napsat tipy, co jsem delala doma ja se 14, nechodici slecnou.
Dost mi pomahala s prackou. Nandat pradlo dovnitr, zmacknout knoflik a tak. Nez jsme to daly prat, uteklo skoro pul hodiny (nosily jsme do pracky veci po jednom kusu a ji to bavilo) 😁 Pak ji hodne zabavila ucici vez. V koupelne se rachala v umyvadle, v kuchyni stala u linky a "pomahala" mi varit obed. Pak jsme meli velkou starou tapetu, do ruky voskovku a cmarala si. Pak lego duplo, knizky, kocarek vozit..

chrystyanna
20. únor 2021

@makovice88 nám takhle zapíná pračku, myčku, když ji vydávám, nechal mu košík s příbory, on je vyhazi, rozsype kolíčky, pak je sbíráme.... Podavam mu krouzky, on je dava na tyč.

helusenka
autor
20. únor 2021

@makovice88 pračku mám bohužel v kumbalu mimo byt, takže to nás taky čeká až po přestěhování a učící věž to samé...ale hrozně se na to těším, až bude moct dělat více věci se mnou 🙂 zatím ale moc nespolupracuje, třeba když větším prádlo, tak stejně stara dcera kamarádky mi podávala kolíčky, nás malý vysype košík, vezme kolíček a zuzla ho 😂

te_reza
20. únor 2021

My byly furt venku, bych se doma zcvokla

makovice88
21. únor 2021

@helusenka Tak jasne, kazde dite je jine. Ale byt tebou se snazim byt spis venku. Nejak by se to urcite dalo udelat 😉
Jeste me napadly magnetky na lednicku, to ji taky dost bavilo. Nejlepe prenaset z lednice na jine misto, kam je mohla zase “nalepit” 😀 Pak jestli mate penove puzzle, tak rozebirat ty dilky a zase skladat. Nebo dat varecku a misku a “varit” spolu. My jsme taky delaly kazdy den vicemene to same a nekdy to bylo na palici. Ale casem se to obrati, zacne vic spolupracovat, chodit a to bude pak vetsi zabava. Mne vcera poprve snedla na piskovisti pisek a je to suoer...😂😂

loylii
21. únor 2021

@helusenka chodit ven, teď už je na to počasí. Jdu třeba do obchodu, na hřiště, nějaký cíl a schválně to vezmu obklikou. Nechodim i 9km🤩

ada22
21. únor 2021

A co prstové barvy modelína. Jinak za chvilku se oteplí a bude líp. Dala bych mu nepromokavé kalhoty a vysadila na písek. Tam se i seznámíš s jinou maminkou a zvedne ti to náladu. Být jen sama je na palici. A nebavilo by ho být v kočárku víc na volno. Mladší v tuto dobu kočárek nebavil, ale když byla na kšírech, tak jsme i někam došly. Jen to chce být ve střehu , aby kočárek nepřevrhl.

nita1984
21. únor 2021

@helusenka proč by nepřipadalo v úvahu chodit ven? My jsme denně se synem 17 měsíců venku 4-5 hodin. Teď ve 31tt už je to docela mazec, ale syn je tam nejspokojenější.

nita1984
21. únor 2021

@ada22 syn jezdil od roka v kočárku zásadně ve stoje 😂😂😂🙈🙈🙈

brixavonpavli
21. únor 2021

@helusenka já začala hodně šít na stroji, vysivat a zlepšovat bydlení. Je to na zbláznění. Já se fyzicky nenudim, ale mentálně hrozně :(

martiniquest
21. únor 2021

Ne, nenudim se. Na rodicovske jsem zacala vic chodit ven, na navstevy po kamaradkach, zacala jsem hackovat, sit a ted i malovat. Do toho obcas cvicim a hledam nove recepty. Slovo nuda moc neznam. Deti uz mam dve. Materska je stereotyp, to nepopiram, ale vzdy je to o tom, jake si to udelas

Strana
z3