icon

Nudím se doma s dítětem. Jak se zabavit?

helusenka
20. únor 2021

Ahoj maminky, asi všechny chápeme, že nuda na mateřské neznamená, že není do čeho píchnout, spíše takový ten stereotyp... Já musím rict, že mám pohodové dítě, pravidelně chodí v 11 po obědě spát na hodinku a půl cca, a pak v 6 večer a spinká cca do 6 rána, je mu 14 měsíců. Čas kdy spinká po obědě využívám pro sebe - oběd, kafíčko, večer když usne dám večeři, vařím na druhý den, žehlím, uklízím koupelnu. Ostatní činnosti dělám s dítětem. Manzel je doma až večer kolem 21 hod, celý den tráví na stavbě - staví pro náš dům.
A teď k memu problemu. Hrozně se doma nudím. V době, kdy je malý vzhůru...Čas zdravíme tím, že dělám základní věci kolem domácnosti a on kolem mě lozi, jednou denně jdeme na procházku, když nedělám kolem domácnosti, snazim se s ním hrát, ale zatím u ní ego nevydrží a mně to prostě nebaví - pořád dokola stavět hrad, on ho zbourá, otevřít knížku, bučet, štěkat, mnoukat, on ji vezme, chvilku zkoumá, pak odhodí, vozit ho v autíčku...je to tak 10 činnosti pořád dokola, nenapadá mě, jak ho zabavit, většinou si pak Sednu, jsem na telefonu a on si někde hraje sám....
Omlouvám se za roman, ale asi jsem se potřebovala vypsat...Máte to někdo taky tak? Nudite se s dítětem? A nemáte prosím tip na nějakou činnost, jak SEBE zabavit? Je jasné, že otevřít knihu nebo kouknout na seriál nepřipadá v úvahu, to dělám, když malý spí. Ale co mám dělat v době když je vzhůru? Děkuji za přečtení 🌷

Strana
z3
drzticka81
21. únor 2021

Rocni bych jednou denne vyvezla v kocarku a jednou bych sla v nositku -klidne na pul hodku .-)) Muj syn v roce chodil ven jen dopo - bylo to pres zimu a bal se tmy, takze odpo po spanku jsme byli doma. Byla to pruda. Po spani jsme tedy si hrali, ruzne aktivity -staveni kostek, zviratka, cteni knih. Hodinu jsem s nim byla ve vane -zpivala jsem tam a hrali jsme si. Ale byla to pruda. Zlate tri deti doma -sice se hadaji, ale nuda s nimi fakt neni.

2hanah
21. únor 2021

@helusenka úplně Ti rozumím, já jsem v té coroně a se třema dětma byla už tak otrávená a otupělá z toho sezení jen doma na vesnici bez auta a kámošek jen mezi vařením a úklidem, že jsem radši předčasně nastoupila už do práce, měla jsem obrovskou náhodu a štěstí a našla jsem práci, která se mi líbí a můžu ji dělat s malým, hlavně v této době si toho hrozně vážím, ale jinak jsem vlezla třeba do Stoklasa nebo na web koralky.cz, obědnala a nakoupila si spoustu kamínků, kuliček, řetízků, zapínání, kleštiček a vyrábím si šperky, jaké si vymyslím nebo pletu, na těch korálkách mají i stříbrné komponenty na ty šperky nebo fotky s návody, to mě moc baví, když mám čas nebo po večerech. Nebo kdyby jsi našla nějakou brigádu na doma? Nebo taky chci šít panenky z ponožek, jestli jsi na tohle, třeba takhle:

korin
21. únor 2021

A co hrátky s vodou? Pokud by ti nevadilo, že bys pak musela dítko převlíkat a a vytřít kolem. Posadila jsem dítko do ikea židličky, dala mu na pultík dvě misky, do ruky naběračku... Ale je možné, že misku okamžitě vylije na podlahu a bude po zábavě 😀 Nebo dát zátky od petek a nechat dítě je přesouvat z misky do misky. Předpokládám, že mince by měl tendence jíst, jinak je fajn aktivita klasická pokladnička se štěrbinou a strkat do ní peníze. Taky děti rády vytahovaly ubrousky z krabičky, jenže kdo je tam má zase strkat zpátky... Zábava na chvíli je i bublifuk (foukala bys ty 😉 ) Jestli máte možnost dát si doma hrazdu mezi dveře, tak na ni pověsit houpačku.

veruuu_kubesovic
25. únor 2021

Vše nejde, vše je špatně...ty podle mě hledáš jen důvody proč sedět zabarikádovaná doma...🤔
Bydlela jsem do roku mladšího syna v bytovce ve 4patre bez výtahu, denně jsme byli celé dopoledne venku, normalne jsem oblékla starší dceru, vzala batoh se vším co jsem venku pro ně potřebovala, do nosítka jsem dala syna a takhle jsem šla naráz s oběma dětmi dolu pro kočárek a ven...
Nosit nechceš, doporučuji koukat z okna, tam toho uvidíš vic a dite bude mít třeba kino...

helusenka
autor
27. únor 2021

Děkuji všem, ktere mi odpověděly na můj dotaz a poradily nějaké nápady. Ptala jsem se, co dělat s dítětem doma a jak zabavit SEBE. Pro ostatní, chodím ven jednou denně, vyhovuje mi to skrz režim dítěte, vícekrát chodit nechci z důvodu, které jsem už popsala, a není to ani špatně, ani nesedim zabarikádovana doma. Jen jdu prostě raději jednou denně třeba na 3 hodiny nebo na celé odpoledne, než se dvakrát denně vypravovat na půl hodiny. Teď už je venku hezky a i malý mi v kočárku vydrží déle, když nemusí být zabaleny ve fusaku a může se trochu hýbat. Co se týče nudy doma, byl to spíš aktuální problém, ne že bych potřebovala zaplacnout půl odpoledne, ale spíše kratší úseky během dne, možná jsem to nenapsala úplně jasně. Takže maminky, děkuji všem, už je to lepší a bude to ještě lepši za dva měsíce až se prestehujeme, malý bude moct čučet na pračku, a celkově se více zapojovat, a třeba už i za ně chodit. Teď to nějak vydržíme, bohužel v naší domácnosti jde teď opravdu máloco...mějte se🌷

orisek56
27. únor 2021

Teda, neber si to osobně, ale fakt bych chtěla zažít co je to nudit se na rodičáku.😁 Já mám 3,6 letou extremne živou a skoro 2 letou extrne živou, obě mi spolknou 3/4 času celého dne, kor když si neumí sami hrát, jsou hodně spooecenske a mladší každou, chvili něco vysype a vykufruje, domácnost, pomáhám manželovi s firmou, obvolávám zakazniky, dělám papíry, řeším inzerci realit, do toho se honime v malých prostorech, takže neustále celodenní uklízení. Dostávají se, z malé vísky kamkoliv je úplně jiný levl. Manžel ještě větší záhul 😄. Hlídání absolutně žádné... No vypít si v klidu kafe to je můj sen... Já chodím spát v 1 ráno grogy a přemýšlím u toho co dělám špatně, že jsem tak vyřízena až mě z toho bolí žaludek a v 7 nový kolotoč 😄

korin
27. únor 2021

Každá životní fáze přináší jiné starosti a "starosti". Je fajn, že se dá napsat na koně a poradit se 🙂

Strana
z3