icon

Nutelový krém, máte recept?

duhovakony
4. kvě 2018

Holky nate osvedveny recept na nutelovy krem ktery se povedl? Z netu sem delala jednou na Vanoce...noo a dopadl katastrofalne

guinea
4. kvě 2018

Taky mě to zajímá. Nutellu miluju, ale ty kvanta palmovýho tuku a hromady cukru mě děsí, tak jsem si jí spoustu let už nekoupila. Já bych si představovala něco s větším podílem kakaa, javorovým sirupem místo cukru a kokosovým olejem (tím bez vůně a příchuti). Tak by ta pomazánka mohla být v omezené míře i "zdravá".
Ale samozřejmě záleží hodně na poměru ingrediencí, aby to vyšlo...

lennus
4. kvě 2018

Dělala jsem tyto obě a super, hůř se to roztírá oproti klasické Nutelle, ale chutnají báječně, i návštěvě chutnaly, ta tmavší je samozřejmě více hořká, ale zdravější varianta.
https://www.prozeny.cz/clanek/nekupujeme-vyrabi...

kepu
4. kvě 2018

Nutela z avokada ? ... 😋😉

lennus
4. kvě 2018

A zdravější verzi lískooříškového krému prodává DM

robin92
4. kvě 2018

Videla jsem na netu v jedne skupince, ze delaji nutelu z avokada a hodne holek si to tam pochvalovalo, hlavne to neni kilo cukru a oleje 🙂.

kepu
4. kvě 2018

@robin92 ja jí dělám a je dobrá ....ale to avokádo tam cítit je .... nicméně na palačinky je top....😊

margarithka
4. kvě 2018

Ja teda ne nutellu, ale nugetu: arasidove maslo a mlecna cokolada. Oboje rozpustit, smichat dohromady. Pomer podle chuti. Neslo by to podobne i u nutelly?

robin92
4. kvě 2018

@kepu a mas primo receptik prosim? ze bych taky vyzkousela? Mi moc klasicka nutela nechutna, tak bych vyzkousela tuhle zdravou verzi 🙂

kepu
4. kvě 2018

@robin92 já dělala podle oka a podle chuti ....zralé avokádo hoooodně kakaa a sladidlo podle toho co jsem měla doma nic víc jsem tam nedávala jen pořádně promixovat tyčákem...a ještě jsem četla že tam holky dávají banán ...ale nemám vyzkoušené ....

janaelia
8. kvě 2018

@lennus Tyhle vypadaji skvele, ty urcite vyzkousim. Na cem jsi to prosim navsteve servirovala? Jen tak na rohliku se mi to zda blbe, ale cekame navstevu, tak jsem si rikala ze jim udelam neco dobreho na chut 🙂.

lennus
9. kvě 2018

@janaelia Měli jsme k snídani palačinky, tak na ty. Ale fakt se to špatně roztírá, chce to z lednice vyndat dříve. Ať se povede a dej pak vědět! 🙂

robin92
11. kvě 2018

@kepu mnamky vyzkousim 🙂, moc dekuji, uz ted to zni dobre, vyzkousim nejdrive tvoji verzi, pak s bananem 🙂

janaelia
21. kvě 2018

@lennus Povedlo se to 🙂 a bylo to výborné. Dala jsem jí na lívance a celá rodinka se olizovala až za ušima 🙂

lennus
22. kvě 2018

@janaelia Super! A kterou?

janaelia
16. čer 2018

@lennus Delala jsem tu svetlejsi, tu tmavsi by mi asi doma nejedli protoze je vice horka. Divala jsem se i na ten tip a chystam se vyzkouset i tu s bilou cokoladou 🙂.