icon

Očkování Covid. Jak to máte s očkováním vy?

4. únor 2021

Jak to prosím máte vy s očkováním? Pracuji ve zdravotnictví a tak je zde možnost ockovani... Jsem stále nerozhodná. Děkuji za odpověď.

Strana
z2
knuffel
6. únor 2021

@hasara33 A já si dokonce myslím, že až bude dostatek vakcín, ale nebudu se chtít naočkovat, že mě vyhodí z práce.
Chápu, že to zní dost přes čáru, ale před rokem jsem si taky nedovedla představit, že mě a moje děti někdo zavře doma. Žádná škola, žádné kroužky, žádné posezení v cukrárně, žádné lyžování, žádné zimní boty, žádná kadeřnice, žádné oslavy... Tohle mě před rokem ani nenapadlo, takže už jsem v očekávání toho nejhoršího.

hasara33
6. únor 2021

@drep já jsem spíš chtěla říct tím, že pracuje přímo v nemocnici tak má informace z první ruky od kolegů, kteří se o covid pacienty starají a i jejich názory jsou takové 50:50 (její slova) 🤷‍♀️ já nevím no, co si o tom pořádně myslet každopádně faktem je, že ta vakcína prošla v nějakém zrychleném řízení a nejsem zatím přesvědčena o její naprosté bezpečnosti 🤷‍♀️

hasara33
6. únor 2021

@knuffel no bohužel i to je dost možné 🙄

surikata131
6. únor 2021

Proč se nezeptáš radši doktorů u vás v nemocnici/ambulanci, tady ti odpoví akorát z většiny laici, kteří mají postoj na základě nějakých svých dojmů. Z hlediska NÚ vůbec nevim o čem se tu bavíme, nejake teoretické potenciální velmi vzácné riziko budoucích následků, vs reálné riziko následků covidu, které vůbec vzácné nejsou. Já nemám čich už víc jak měsíc a nemá tendenci se vracet. Takže mám poškozený čichový nerv, v podstatě výběžek mozku, neurologický následek covidu. Spousta lidí má po covidu “mozkovou mlhu”, špatná paměť, poruchy soustředění atd. Dále trombotické komplikace, trombozy, plicní embolie, CMP. Poškození plic atd atd. Všichni doktoři co znám (kolegové a známí) se očkují/budou se očkovat, dokonce i nepracující důchodci zjišťují, jaké jsou možnosti vakcínu získat. Být tebou, tak neváhám.

wxkatuska
6. únor 2021

@marge_s tak to ja ano, z tech vasich vyjmenovanych oboru a jsou to lide, kteri s covid nejak pracuji 😉 jenomze je velky rozdil, zda nekdo dela na ARO, JIP a vidi to v primem prenosu, umiraji mu tam pacienti a on s tim nic nemuze udelat. A nekdo v laborce, pro koho je ,,pacient” jen cislo vzorku. 🤷🏼‍♀️ jsem pro ockovani, aby to nevypadalo jinak...😉
Ale popravde si myslim, ze clovek ma byt opravdu o ockovani presvedceny a jit do toho s vedomim, ze zvolil lepsi cestu. Protoze i ockovani muze mit dlouhodobe nezadouci ucinky, i kdyz je to oproti nasledkum covidu zanedbatelne cislo. Takze pokud se nejaky tricetilety, zdravy biochemik, ktery je zavreny v laborce, rozhodne pockat, protoze chce znat reakce sirsiho vzorku populace ci ceka na vakcinu na jinem principu atd., tak mi to neprijde jako takovy problem. Nez kdyz odmitne nekdo 40+ s obezitou, na ktereho prska na ambulanci kde, kdo. A ano, samozrejme i ten biochemik muze mit smulu a dozivotni nasledky pro prodelanem covidu...jsem asi ovlivnena tim, ze aktualne resim, co s nasledky po ockovani. Kdyby ta osoba do toho nesla s presvedcenim, ze dela spravnou vec a neznala i rizika, tak by to byla pro ni celkem rana. Tudiz nejsem uplne zastancem toho, nekoho do ockovani tlacit, i kdyz je zdravotnik. Spis vysvetlovat, opirat se o jiz existujici data, statistiky atd.

podestatka
6. únor 2021

Mám první dávku a netrpělivě čekám na druhou 😁Jiná cesta z toho asi nevede.... U nás ve velké FN se nechalo naockovat cca 80 % zaměstnanců

zuzineckah
6. únor 2021

Ne. A ani žádný lékař z naši rodiny...

snahnah
6. únor 2021

@nikolite Byla babička už i na druhé dávce?

nikolite
6. únor 2021

@snahnah zatím ne. Na druhou má jít cca za týden. Nebála se vakcíny ale nesnáší injekce v tomto je jako malá 🤦🏼‍♀️😂 a to ji je skoro 90 (doktorům se vyhýbá jako čert kříži) . Byla úplně bez jákekoliv reakce na vakcínu.

marge_s
6. únor 2021

@wxkatuska vzdyt jo. Ja jen reagovala na to, ze se "ani odbornici a lekari neshodnou". Vetsinou shodnou, neni o cem. Rozhodnout uz se pak musi kazdy sam. 😉

tyname
9. únor 2021

Až to půjde, tak se očkovat nechám

Strana
z2