icon

Očkování na koronavirus - jsem proti tomu

13. kvě 2021

Dobrý den

Chci se zeptat , protože mi přijde že se snad všichni nechají očkovat a ja budu snad jedinà neočkovana 🤷🏻‍♀️ Už i můj přítel změnil nazor a chce se nechat ...

Ja nechci být ockovana mam roztroušenou sklerozu a proste to nechci nevěřím tomu očkovani , nevím co by to se mnou mohla udelat teda spíše z moji nemoci třeba nic a treba ano -
A nepotřebuji to , na chřipku taky nejsem ,( ano vim ze to neni to same )

Jen se bojim ze pak nebudu moc nic delat protoze vlada to tak zaridi protoze ockovani bude vstupenka do restaurace ciziny kina atd atd - snas me chapete ,,

zizibou
26. kvě 2021

Nečetla jsem předchozí komentáře, ale můžu Vám, holky, říct, že z celé téhle situace už začínám být dost frustrovaná. A jistě nejsem sama. Učím v ZUŠce a musím chodit neustále na vytírání nosu do laboratoře. Je to neskutečný opruz a vidím v tom jen to, že na tom někdo vydělává neskutečný balík. Ohledně očkování máme s manželem jasno. Dokud nás k tomu situace vyloženě nedožene, rozhodně se očkovat nenecháme! Už několik let se intenzivně staráme o naše zdraví. Pokud máme příznaky jakékoliv nemoci, zůstáváme doma. Jenže nemocní nejsme. Já byla naposledy v těhotenství. Ale ten nátlak okolí je šílený. Většina lidí se nás neustále ptá, zda už jsme očkovaní, kdy půjdeme atd. Kdybyste viděly ty výrazy, když řekneme, že nejsme 😢. O víkendu jsme měli návštěvu, a když zjistili, že nejsme očkovaní, odjeli 😞. Já už mám prostě pocit, že se všichni kolem nás zbláznili. Zodpovědnost za své zdraví přenechávají farma firmám, tak kde to jsme 🤷‍♀️🤦‍♀️. Vždyť očkovaný by měl mít údajně lehčí průběh, proč se tedy bojí? A na druhou stranu, i očkovaný přenáší kovid a navíc o tom nemusí ani vědět. Mám strach o děti, protože to už se taky začíná rýsovat jako brzy aktuální téma.
Manželovi prarodiče (oba 81let) jsou vědci a oba přesně ví, jak fungují vakcíny a co to dělá v těle. Očkovat se nenechali a apelují na nás, abychom sebe a už vůbec děti očkovat nenechali. Tak my nad tím ani chvilku neuvažovali.
Celá situace je vážně k zamyšlení.

hojda
26. kvě 2021

@zizibou Návštěva už měla ukončené očkování i s tou lhůtou po 2. dávce?

zizibou
26. kvě 2021

@hojda ano

hojda
26. kvě 2021

@zizibou A oni vám to nevysvětlili? Z jakého důvodu? Čeho se bojí?

jelenice_zavodnice
26. kvě 2021

@zizibou A proč se ta návštěva nezeptala už předtím, než k vám dorazila? Já mít takový panický strach z neočkovaných lidí, tak se zeptám předem a nelezu na návštěvu kde teprve zjistím, že nejsou očkovaní.

hojda
26. kvě 2021

@zizibou Vědět o tom, že virus přenáší nemusí ani neočkovaný. U očkovaných se to teprve řeší, nějaká první studie u Pfizer ukazuje, že by očkování virus šířit nemuseli, ale zatím je brzo to tvrdit na 100%). Kolegyně v práci se v lednu sešla se skupinou lidí, se kterými chodí na Zumbu a předem se domluvili, že se k tomu postaví zodpovědně a pokud někdo cítí, že není 100% fit, tak tam nepůjde. Z 15 účastníků bylo nakonec 15 pozitivních a to opravdu ten den nikomu nic nebylo. Druhý den byla ještě na kafi u kamarádky a večer jí začalo být divně, druhý den se ozývali ostatní, že se necítí dobře a pak už to jelo. Průběh měla naštěstí mírný, ale teď po 3 měsících je skoro bez vlasů☹. To samé se stalo ještě další kamarádce. Sešli se s přáteli, nikomu nic nebylo a po pár dnech všichni pozitivní.

marge_s
26. kvě 2021

@zizibou no, je tu na zvazeni, hodne veci tu padlo, jen bych doplnila: doufej, ze to nerozesles po detech do rodin. Mne by to teda popravde jedno nebylo. Ta sance je takhle nasobne vetsi. Vetsina prenosu se odehraje v bezpriznakove fazi. To je fakt A nechci snizovat informace prarodicu, ale mozna by stalo za uvahu, zda ty dnesni vakciny nejsou na jine urovni nez drive. Jestli to berou v potaz. Ten rozdil v bezpecnosti i vyuziti pomocnych latek je nebe a dudy. Apelovali na vas takhle i skrz tetanus apod? Spis bych tipovala nejaky momentalni "trend". 🙂
Neber to jak presvedcovani, jen ze pises, ze to stoji za uvahu, toz prispevky co pro a proti.

vikinkav
26. kvě 2021

Ja se taky nechci nechat naockovat a mam vyhodu, ze jsem tehotna, takze se na me zatim nikdo skrz prsty nediva 😤 chci pockat tak minimalne rok a pak se rozhodnu co a jak, ale ted kdyz otevreli moji vekovou kategorii tak predpokladam ze tlak bude velky

zuzineckah
26. kvě 2021

Osobně znám jen velice málo lidí, kteří se nechali nebo chtějí nechat očkovat z reálné obavy o zdraví. Naprostá většina jako důvod uvádí, že jich serou testy a že chtějí konečně "normálně" žít. Tohle považuji za největší absurditu doby kovidové a opravdu takové myšlení nechápu. Tož tak.

marcicek84
26. kvě 2021

@j.a.n.i potravinarsky prukaz je zalezitost mnohaleta,tak snad si clovek muze zvolit co chce ci nechce delat.Porad nechapu,proc se srovnavaji hrusky s jablkama...🤦🏻‍♀️

zizibou
26. kvě 2021

@hojda narazilo se na téma očkování, a když jsme řekli, že nejsme, tak se nejdřív zeptali proč v očekávání, že nejspíš jsme ještě nedostali termín (u manžela), a že já se asi bojím kvůli kojení, tak to se dá ještě pochopit 🙈. Ale když jsme řekli, že se neplánujeme nechat, tak byl nejdřív velký údiv a potom se zvedli a odjeli 😞.

zizibou
26. kvě 2021

@hojda jo a báli se proto, že ona byla těhotná..

zizibou
26. kvě 2021

@jelenice_zavodnice protože to brali jako samozřejmost. Stejně tak většina lidí v našem okolí. Oni se ani neptají, zda plánujeme jít, ale rovnou kdy jdeme nebo jestli už máme obě dávky. Jak řekneme, že nepůjdeme, tak je zle..
Je to hrůza, fakt

marcicek84
26. kvě 2021

@zizibou ja vubec nechapu co je komu do toho,pokud oni maji narok na svobodne rozhodnuti,tak ho mate i vy.Vubec nechapu takove to urazeni se,ze nekdo proste experiment podstupovat nechce a prece pokud ockovani ucinne,ma jim to byt uplne jedno...

vikinkav
26. kvě 2021

@zizibou tyjo to je docela drsny a to uz se nikdy neuvidite 🤷‍♀️

zizibou
26. kvě 2021

@marge_s oni jsou celkově proti plošnému očkování, dělali ve výzkumáku celý život. No a shodou okolností má naše dcera DM1, které propuklo po očkování. Potvrzeno od pediatričky, která nám z toho důvodu nechce očkovat ani mladšího syna, zatím..
Nicméně nechci psát, že jsou to nějací antivax fanatici, to rozhodně nejsou. Jen se jim nelíbí to, co některé vakcíny obsahují za látky 🤷‍♀️. My tomu prdlajs rozumíme. Byli by radši, kdyby se dělali nějaké studie a imunologické testy dětí předtím, než dostanou takovou palbu. A k vakcíně na kovid řekli, že pracuje úplně jinak, než jak fungují doposud vakcíny. Nikdo neví, jakou reakci na to imunitní systém udělá a bohužel se nejedná pouze o ty reakce olamžité, ale spíš ty reakce, které se projeví až v řádech měsíců a let.
A jinak fakt nemám strach, že to někde rozneseme. Vzhledem k tomu, že bezpříznakový jedinec má tak malou nálož viru. Víš co, tohle je za mě jen mediální masáž, která funguje skvěle. A to, že bylo někomu opravdu zle, o tom bych ani nemluvila. Je to virová nálož a po ní může být spoustě lidem zle.
Ještě jen doplním k těm prarodičům, že oni nám říkali, že tu vakcínu chápou u lidí, kteří jsou dejme tomu 60+ a mají nějaký další zdravotní problém, dále pak u vážně chronicky nemocných. Prostě tam, kde je velké riziko úmrtí, v tom případě je vakcína jasná, alespoň to ty lidi zkusí (protože jsou samozřejmě případy, kde ani vakcína nepomohla). Ale u mladých lidí je to vyloženě hazard.

zizibou
26. kvě 2021

@marcicek84 hm, to jsme si mysleli také. Mně z toho bylo fakt smutno, protože jsem si uvědomila, že jsme v našem okolí snad už jen jedni z mála, kteří oko nejsou. Cítím fakt veliký tlak a bojím se, že v práci taky brzy přitlačí. Je to síla, no..

zizibou
26. kvě 2021

@vikinkav ježiš, to doufám, že ano..
Ale teď pochybuji, protože má v červenci rodit a pak budeme “rizikoví” i pro mimi 😞.

zizibou
26. kvě 2021

@marge_s jo a dědeček je stále pracovně činný, učí na 3 vysokých školách, přednáší v zahraničí a píše knihu. To jen, že to nejsou žádní senilové 😅

marcicek84
26. kvě 2021

@zizibou tlacit muze kdo chce a jak chce,bracha me mamky me mamce taky psal,ze kdyz se nenechaji ockovat,ze budou jak ve vezeni a hle po druhe davce skoncil v nemocnici s krevni srazeninou,tak hlavne,ze v te nemocnici ted neni jak ve vezeni,taky je otazkou,zda se to nebude opakovat...aby se jeste z te nemocnice vratil...hlavne se ockujme hlava nehlava...

j.a.n.i
26. kvě 2021

@marcicek84 A co, že je to mnohaletá záležitost, taky to bylo nové, když se to zavádělo. To, že to funguje už dlouho, neznamená, že to v principu není to samé. Stejně jako povinné očkování pro některé profese nebo do některých zemí, to taky platí už desítky let a je zvláštní, že proti tomu neprotestuješ.

zizibou
26. kvě 2021

@marcicek84 😞 když ono si to strašně málo lidí připouští. Mediální tlak byl hlavně k nemoci samotné. O tom nás zprávy nepřetržitě informují už víc jak rok, ale o hrozbě očkování ani muk. Každý zpívá tu svoji písničku. Proč ne, nikomu to neberu, ale to, že už já a moje rodina začíná být tlačeni ke zdi kvůli tomu, že ostatní se bojí. Přitom paradox toho je, že většina z nich to už měla a průběh stejný jako u jiné virózy🤦‍♀️. O to víc to nechápu..

j.a.n.i
26. kvě 2021

@marcicek84 Jo a 100% byla ta sraženina po očkování, protože do té doby, než se začalo očkovat, tak v republice nebyly žádné případy krevních sraženin.

marcicek84
26. kvě 2021

@j.a.n.i ty stale nechapes,ze ale ockovani na covid neni povinne,tedy tim padem restrikce pro neockovane nepovinnou vakcinou jsou protiustavni?uz me prosim te obtezuj a nech mi pravo volby,sama se naockuj a tim by to pro tebe melo skoncit,nemas pravo se do toho plest druhym.
Kdyz se zavadely potvravinarske prukazy,tak jsem jeste byla na houbach,muzes mi vysvetlit, jak bych mela protestovat?A jak lze protestovat proti ockovani do nekterych zemi,vzdyt tam jezdit nemusim,neni to vsude a co se tyce urcitych profesi,tak ty snad vedi do ceho jdou,pokud nechteji,tak to delat nemuseji,taky to neni vsude.
Mmch ta srazenina byla po ockovani,je to nahlaseno na SUKL samotnymi zdravotniky a on z toho neni jeste venku,tak ze ani zivy z te nemocnice vratit nemusi,tak to laskave nezlehcuj,pac uz to od tebe zacina byt hyenismus.

marcicek84
26. kvě 2021

@zizibou ja tomu rikam,ze ti lide maji vymyte mozky propagandou,normalni clovek se necha naockovat pokud tomu veri a tim to pro nej skonci a je mu jedno co druzi...
Ale tak takovi lide byli i za komousu,budou z nich v budoucnu skveli udavaci...

marge_s
26. kvě 2021

@zizibou ne, nejsou senilove, to fakt ne, tak jsem to ani rict prave nechtela. 🙂 Jen, ze pokud treba pracuji v trochu jinem oboru, tak nemusi mit prehled, ze uz se treba rtut preventivne nepouziva apod... 🙂 Mimochodem, ty imuno testy by byly fajn, akorat kdyz to spocitas - kdyby se delaly plosne, tak pri te nakladnosti by to pry bylo financne nezvldnutelne :/ a tomu teda verim.

S tou virovou nalozi to snad tvrdi jen Beran a jinak jsou vsichni vedci vicemene ve shode, ze je fakt dost velka na to, aby clovek nekoho nakazil. Nakonec ten priklad od hojdy mluvi za vse. Fakt neni ojedinely, naopak je to zjevne caste. Davala bych na to bacha. Ja se teda - "pani kolegyne" vracim do procesu v zari a naockovana jsem, ale aspon nanorousku si jeste k rodicum beru a pocitam, ze treba radsi budu ucit v respiratoru, nez nekoho sejmout. Ale treba se situace v dobre obrati a ta virova naloz bude tak zanedbatelna, ze budem moci byt v klidu. Anebo z nas ockovanych bude zastup slintajicich zombiku a vy, neockovani prevezmete vladu nad svetem :D Buh vi, jak to bude. A tomu tlaku se nemuzes divit, kdyz si vezmes tech obeti. Ted je uz docela klid, ale porad to mas pul autobusu denne. Kdyby zemreli behem nehody, tak je to tragedie, kdyz je to behem pandemie, jsou to jen cisla...

Kdyz jsem ten predchozi prispevek dopsala, tak jsem si rikala, ze zase dostanu kapky :D a ono ne - to je super, kdyz dokaze nekdo s jinym nazorem na takove tema poplkat slusne a vecne 👍 nejak jsem tomu tady odvykla 🙂 diky za to.

marge_s
26. kvě 2021

@zizibou Mimochodem, ted mne doslo, ze takovy pripad v okoli mam i ja, pribuzni, par, podnikli na podzim skupinovou akci o deseti lidech v dobe, kdy se to od druheho dne uz nesmelo. Chteli to stihnout, nez jim to zrusi. Nikdo priznaky nemel. Vysledek: jeden mrtvy, dva navazne v rodinach na ventilatoru s nejistou prognoutou, pet nakazenych s ruznou tizi prubehu. Statisticky to jiste nic nedokazuje, ale....byla bych obezretna

hojda
26. kvě 2021

@zizibou Tak jestli je těhotná, tak se to tím možná vysvětluje, těhotné jsou prostě někdy mnohem víc opatrné, než je běžné. Když se na to koukneš zase z jejího pohledu, tak prostě chce chránit svoje dítě, což je přirozené. Asi žádná máma nechce, aby její dítě toto chytlo jako novorozeně, když tomu jde zabránit.

zizibou
26. kvě 2021

@hojda to je jasný, chápu ji. Ale na druhou stranu, chodíme s mužem každý týden na testy a jsme negativní. Kdybychom u sebe cítili sebemenší náznak toho, že nám nebo dětem není dobře, určitě bychom tu návštěvu zrušili.
Já se jejím obavám nedivím, protože ze všech stran na nás útočí jen samé zrůdné zprávy o koronaviru. To, že x miliónů dalších lidí po celém světě tu nemoc prodělali jako chřipku/virózu/doplň si sama 😁 a žijí dál svůj život, o tom už nás nikdo neinformuje. Lidi rádi poslouchají černé scénáře a jinak mají klapky na očích.
Ale jo, rozumím jim, jen mě to prostě rozesmutnilo..

zizibou
26. kvě 2021

@marge_s já to určitě nezlehčuji, žádnou nemoc nezlehčuji. Jen mě štve, co se z toho udělalo. Je jasný, že někteří lidé to opravdu odnesou. V jakém fyzickém a psychickém stavu ti lidé byli? Teď píšu o té skupince, kterou zmiňuješ..

Já v hudebce také nosím roušku. Vtipné je, že děti z druhého stupně chodily bez testů. Mně to třeba vůbec nevadilo, ale někteří kolegové byli na prášky. No a potom si s dětmi také hodně povídám a vím, že moji žáčci už to všichni prodělali a průběh onemocnění byl samozřejmě v každé rodině jiný. Nicméně, všichni jsou živí a zdraví, což mě těší 😊. Méně mě však těší, že někteří rodiče se dali slyšet, e by svoje dítě k neočkovanému učiteli nedali 😞.

Těším se na dobu za x let, až bude po všem. I když se snažím užívat si každý jediný den se svými dětmi 😊.

Jo a mimochodem, naše pediatrička nám říkala, že tato pandemie ani rozměrů pandemie nedosahuje. Tak co si mám o tom myslet 🤷‍♀️.

Strana