icon

Od kdy necháváte děti čekat o Silvestru na půlnoc?

pafca4
30. srp 2019

Já vím, že Silvestr je ještě daleko 😀 Ale tak mě napadlo, od kolika let nechat děti čekat na půlnoc o Silvestru? Kdy to vydrží, aniž by byly uplně okníkané, přetažené? 😉

konidana
•
30. srp 2019

@pafca4 záleží na dítěti a taky na programu. Myslím že my to několikrát zkusili, ale dítě si pak stejně řeklo, že radši půjde spát. Nebo jsem mu to řekla já ,když jsem to tak vyhodnotila 😉 Naši byli určitě na půlnoc, když jim bylo 7 a 9 let. Od té doby asi už jo. Vždy se strašně těší , že budou odpalovat malé rachejtle. A taky hlavně jsme většinou s partou někde venku nebo na chatě, takže dětem se fakt spát nechce.

ange_de_la_morte
•
30. srp 2019

Nechali jsme to na synovi, poprvé vydržel ve 3 letech 🙂

denca033
•
30. srp 2019

@pafca4 Necháváme na synovi když vydrží vydrží když ne tak ho budím ať se kouká je mu 7

laka_lacenda
•
30. srp 2019

Přidám zkušenost z pohledu "dítěte": když jsem byla malá, strašně jsem chtěla vydržet do půlnoci a vidět ohňostroje. Uvědomuju si to tak od mých 5 let zhruba. Rodiče me ještě několik let hnali do postele už tak v 9 nejpozději a já to vždycky obrecela. ..Takže bych to nechala na dítěti.

terry1512
•
30. srp 2019

Dcera poprvé vydržela ve 4 letech.
Ale jinak to nechávám na ní. Když usne , tak ji probudím.

cilkat
•
30. srp 2019

Záleží, na jaký sánkový režim je běžně zvyklý... V roce mi syn usínal kolem jedenáctý a vstával ráno po deváté, tak prostě nemělo smysl uspávat a na půlnoc jsme počkali... teď ve čtyřech letech usíná v devět, aby ráno zvládl vstát do školky, tak by faktnevydržel (v půl desátý si sám řekne, že chce jít spát).

babanci
•
30. srp 2019

Ony děcka chtějí vydržet od té doby, co registrují, že nějaký Silvestr je. Obvykle ale nevydrží. Našim se to povedlo až tak v šesti letech. My ale Silvestr nijak bouřlivě neprožíváme, dokonce ho ni moc nemáme rádi. Pamatuju i roky, kdy jsem nevydržela ani já.

areh
•
30. srp 2019

My jsme dětem odpálili rachejtle po setmění (asi kolem 7), to ale bylo synovi 14m a synovci 3 roky. Letos to uděláme stejně. Budou mít rachejtle dřív a spát půjdou jak se jim bude chtít 🙂

dendy88
•
30. srp 2019

Starší dcera vydrží cca od 5 let , mladší má 6 a zatím nevydrží,nechávám to na nich .

betelgeuzz
•
30. srp 2019

Ze začátku jsme Silvestr neřešili a šli jsme všichni spát normálně. Když pak měly 5 a 3,přijel švagr s trochu staršími synovci,tak chtěly vydržet,ale kolem 11 usnuly,a když jsme je vzbudily na ohňostroj, ani si to nepamatovaly. Další rok jsme trávili se stejně starými kamaradkami, a to jsme je ve 2 tahali do postele.

makronka222
•
30. srp 2019

Necham to na nich. Jak budou mit sily. Trileta treba vydrzi a devitileta ne, tezko rict

zmrzlinka
•
30. srp 2019

Syn asi od 5 let a dcera od dva a půl roku,ale dali jsme ji spát asi v 16:00 a spala zhruba do 17:30 a pak vydržela do 1:00 😁

leneee
•
30. srp 2019

@pafca4 U nas deti (5,5 a 2,5) - zatim to vubec neresime-jdou spat normalne ac vedi, ze o pulnoci neco bude,ale vetsinou do 22h usnou a pokud se vzbudi o pulnoci hlukem,koukaji s nami, prituknem si a pak jdou zase spat,... jinak nebudim. A dalsi den vpodvecer pak spolecne koukame na novorocni ohnostroj v tv nebo ve zpravach na ohnostroje ze sveta. Myslim,ze se v zivote naponocuji jeste az dost 🙂

mysicka_lb
•
30. srp 2019

Nechávám to na synovi a jeho únavě. Loni mu bylo 4,5 let, strašně to prožíval, pořád byl přišpendlený u okna a odmítal jít spát. Asi okolo půl dvanácté už padal únavou takovým způsobem, že jsem mu musela nakecat, že TOHLE už je ta půlnoc a teď už všechny ohňostroje přestanou. Spokojeně usnul a spal až do jedenácti následujícího dne🙂. I kdyby stříleli petardy přímo na jeho postel, nevzbudilo by ho to.

antilopkax
•
31. srp 2019

Nechávám na dětech. Syn čekal poprvé v 5 letech a o půlnoci byl tak unavený, že jen plakal a na ohňostroj nešel, druhý rok usnul v půl jedenácté. Mladší je noční živel a ve 4 letech to dál s přehledem.

claire90
•
31. srp 2019

Az vydrzi, tak je necham 🙂 loni 3+5r a ani jeden nevydrzel a ani je to nevzbudilo 😀 natocila jsem jim par minut a byli spokojeni. Letos uvidim, ale nemyslim, ze by vydrzeli jeste, pres den nespi a nejdyl ve 22 odpadaji total hotovy 😂

pafca4
autor
•
31. srp 2019

díky za názory a zkušenosti 🙂 malému ted bude pět a asi by ještě nevydržel. Je zvyklý chodit spát v 8. Tak spíš asi až bude chodit na základku,tak to nechám na něm 🙂

kamino
•
3. zář 2019

cca od tří let ... my jsme sovy všichni, i normálně o víkendu chodil v tom věku kolem 22 hodiny, ted v 7 i o dost později, takže pohoda.. O Vánocích letos jsme šli spát kolem 2 ráno a on ještě skládal Lego, prtože jak se do něčeho dá, tak neskončí, dokud to nedodělá..

kittyy17
•
3. zář 2019

@pafca4 moji kluci 5+3 se ani nevzbudí v tom kravalu. Nechám tomu volný průběh, zatím ani netuší co to je 😉

odula
•
3. zář 2019

@ange_de_la_morte nejmladší to dala ve 2 :D jenže ta dá půlnoc normálně kdyz ji nechám po obědě spát takže...😱😆