icon

Odebrali mi dítě po porodu. Jak získat pomoc?

amandajane11
5. únor 2025

Dobry den prosim o radu . Dite me po porodu hned 1.den odebrali plus Me k nemu nechteli Ani pustit. Uz ho 5 mesicu nemam socialka semnou nechce spolupracovat co mam delat? Plus Mama dalsiho syna 7let o kterem me neinformuji. Prosim hlavne o odpoved v privnim pripadu

klokanka31
5. únor 2025

@amandajane11 Tak asi víš proč ti ho odebrali ne?

suzanna123
5. únor 2025

@amandajane11 to ti těžko poradíme - jednak nevíme podrobnosti a taky hádám, že málokdo tady tu má s tímhle zkušenosti. Zkus se obrátit na právníka - myslím, že i tady ten dotaz můžeš adresovat přímo na někoho kompetentního nebo se můžeš poohlédnout po nějakém, který poskytuje konzultace zdarma, např. od obce.

lencaa11
5. únor 2025

@amandajane11 těžko radit když nevíme důvod odebrání dětí ...jen tak to neudělala sociálka

miryp
5. únor 2025

Věšteckou kouli nemáme. Pakliže se starším dítětem nejsi v kontaktu a mladší ti odebrali hned po porodu, musel k takovému rozhodnutí mít soud pádný zákonný důvod. Ten jsi tu nesdělila...

amandajane11
autor
5. únor 2025

@klokanka31 bez duvodu

amandajane11
autor
5. únor 2025

@miryp k soudu jsem se nedostavila soudne to nenaridili.proste mi ho vzali

miryp
5. únor 2025

Prosím tě, bez důvodu ti nikdo dítě neodebere, odebírá se na základě soudního rozhodnutí.

amandajane11
autor
5. únor 2025

@miryp odebrali ukradli m8 dite bez soudu

miryp
5. únor 2025

Tak ještě jednou - OSPOD nemůže odebrat nikomu dítě, pokud k tomu nebylo vydáno soudní rozhodnutí.

misha31
5. únor 2025

Jen tak ti dite nevezmou, musela jsi v zivote udelat neco hoooodne spatne. Tyrani deti? Tezke drogy?

andelka
5. únor 2025

Dvě děti ti nevezmou jen proto,že se jim chtělo. Řeš to s těmi,kteří o tom rozhodli, s těmi,kteří v tom mají kompetence,ne na netu. A co otec/ otcové dětí?
Jestli se dítě narodilo v srpnu,tak to řešíš dost pozdě teda.

klokanka31
5. únor 2025

@amandajane11 Mně ale tvůj nick je hodně povědomý, nepsala jsi tady před časem že nějaký tvoje dítě vychovává tvoje máma? A že jsi s přítelem v Německu...

1pomnenka
5. únor 2025

K soudu jsi nedorazila, tak se jdi zeptat na OSPOD, tam budou vědět, proč ti odebrali i druhé dítě. Někdo z OSPOD musel být u soudu.

miryp
5. únor 2025

@somalicats díky. Co k tomu dodat...

1pomnenka
5. únor 2025

Takový materiál tu dlouho nebyl! To je zlý sen, vážně.

klpoiu
5. únor 2025

Jestli on ten duvod neni to,ze na tebe byl v ČR uvalen zatykac pro neplaceni výživného na starsi dite. Do Německa si zdrhla, nemela zadne pojištění ani bydleni. Jako asi by ti nikdo dite nenechal ze.

Ony ty diskuze jsou totiž snadno dohledatelne a clovek si da vse dohromady.
Jedine co muzes je, zacit se sebou neco delat. V Nemecku jsou ponekud přísnější nez v ČR. Nemas bydleni, dluzis na vyzivnem, vyhýbas se soudum a trestům...takhle se k nicemu dobremu nedoberes.

misha31
5. únor 2025

Ctu puvodni diskuze....tem detem bude bez tebe lip, prosimte uz radsi nesouloz 😵‍💫

reeeza
5. únor 2025

Tady se asi stala velká chyba v "přijímači", když po tom všem ani nevíš, proč ti vzali děti a nedochází ti ani po takové době, že je to pro jejich dobro. Ty jsi neudělala nic čím bys to zavinila že?!

lenickakl
5. únor 2025

@somalicats Hned, jak jsem videla ten nick, vedela jsem, ktera mete a jen jsem cekala, kdo to sem hodi. Strasny tohle.

felis
5. únor 2025

@amandajane11 OSPOD děti odebírá od matky z velmi vážných důvodu. Pokud tak udělali, tak k tomu byl asi nějaký důvod. Odstraň příčiny, zij normální život a treba děti ještě uvidíš.

mimco
5. únor 2025

@amandajane11 v ČR se děti nekradou.
Pokud ano, běž hned teď na PČR a nahlas krádež dítěte.

barulina
Autor odpověď smazal
barulina
Autor odpověď smazal
enli
5. únor 2025

@amandajane11 a byl důvod?

barulina
Autor odpověď smazal
barulina
Autor odpověď smazal