Odstranění znaménka, chirurgicky nebo laserem?

marseluska
9. bře 2018

Maminky chci od Vás názor... jak by jste se rozhodly?
Dcera má znaménko, které se musí odstranit.. a já teď zjišťuji info jaká metoda je pro ni lepší.. chirurgicky nebo laserem?
Někde jsem četla, že při laser metodě se může znaménko vrátit.

Jak by jste se rozhodli.. dceři je 6 let.

Děkuji

1lenuska1
9. bře 2018

Nevim jak u deti, ale ja jsem vyzkousela obe varianty. Chirurgicky - zakrok byl tedy zazitek, ale umrtvili me, nebolelo to a mam od te doby klid. Laser - bolelo to jako prase - tedy takove jako bodani, to je od tech laserovych paprsku kterw sazi jeden vedle druheho a znamenko jsem mela do mesice zpatky. Ne tak velke, ne vystouple, jen ploche, ale mela.

eldrag
9. bře 2018

me teda odrziznuti pihy bolelo dost, a mam dost osklivou jizvu, je pravda ze je to uz 15 let, na laser jde ted manzel tak uvidime,

mon_88017
9. bře 2018

Záleží na typu, umístění a velikosti znaménka, ale u 6letýho dítěte bych se nebála klasickýho vyříznutí. Injekce na lokální znecitlivění skoro není cítit, samotný zákrok trvá krátce a jediný mínus je teda v tom, že když anestetikum odezní, tak rána asi půl dne bolí (nic tragickýho, na co by nezabral brufen nebo podobná věc použitelná u menších dětí).
Nevím jak je to u znamének ošetřovaných laserem, ale při klasickým řezu se vyříznutá tkáň posílá na histologickej rozbor a člověk aspoň pak přesně ví, co tam bylo.
Co se týče jizev, většina dětí se hojí dobře a pokud by se jednalo o šití na obličeji, měl by chirurg nabídnout jemnější šicí materiál (před 10 lety za příplatek 400kč, nevím, jak je to dneska a co všechno pojišťovny proplácí dětem).

lenoulinkaa
9. bře 2018

Podle místa umístění. Ale šla bych do vyříznutí, kde je možný rozbor. Po laseru jsou prý nehezké jizvy. Já osobně mám vše řezem a jizvy téměř neviditelné. Bolest minimální. Nejhorší asi to píchnutí na umrtvení. Věřím, že dítě píchnutí injekce zvládne a pak už to bude OK.

haaaluska
9. bře 2018

Ja som teraz vyrezavala 4 a vsetky velke na 3,4 stehy,umrtvili a v pohode.len ja som mala na cele vo vlasatej casti a to po ucinkoch injekcii bolelo ako svina no tam ta koza nieje taka pruzna a daval mi vnutorne stehy.ostatne v pohode

janablizka
9. bře 2018

@marseluska Já mám odstraněno znaménko chirurgicky jen v lokálním umrtvení.Žádné problémy.

katkatris
10. bře 2018

@marseluska Já jsem byla na laser odstraňovat asi 10 znamének. Umrtvili mi to a cítila jsem jen takové štípání. Je to už asi nějakých 6 let a žádné se mi do teď nevrátilo a jsem spokojená. Chlap bych chirurgicky a do dneška má jizvu na zádech jak blázen a to je asi 15 let.

marseluska
autor
10. bře 2018

Dekuji vsem. Dcera ma znamenko na zadecku. Ale musi pryc. Je vystouple. No asi pujdeme do riznuti. Chci ten rozbor. Moc dekuji

nikolab20
11. bře 2018

Mám za sebou oboje. Leaser je záležitost asi půl minuty lehké štípání. Opravdu a lehounke. Co se týče chirurgického tak je lepší kvůli histologii. Bolí jen ta injekce, ale ta bolí opravdu hodně. Mám vyříznuta 4 znaménka. Pak to bolí trochu až to přijde k sobě. Za pár dnů se většinou vyndáváji stehy to není žádná tragédie pokud to není na obličeji. Co se týče jizev tak z 5 znamének mám jen jednu jizvu na zádech vše ostatní není pomalu ani vidět