Ofocené maturitní vysvědčení. Potvrdí mi na poště naskenované a vytisknuté?

abbaska
2. čer 2021

Zdravím! Jsem vazne zoufalá. Dneska mě přijali do nový práce, v pondělí si mám jet podepsat smlouvu na druhou stranu republiky než teď bydlím. Chtějí po mne, abych na to podepsání vzala své maturitní vysvědčení. Jenze já ho mám u rodičů na druhé straně republiky, pojedu z Chebu. Tak jsem řekla mamce u které to vysvědčení mám, zda- li by mi ho ve své práci neofotila přes scanner a neposlala na mail. Když to vytisknu to maturitní vysvědčení , potvrdí mi ho na poště a vezmou v práci? Děkuji moc za info.

jitka_cv
2. čer 2021

Na poště ti ho potvrdí jen s originálem, jinak ne.

jaja01k
2. čer 2021

@abbaska Na poště ti to nepotvrdí, když nebudeš mít originál. Jestli to vezmou v práci, to je otázka. Já bych tam ještě zavolala a vysvětlila situaci, že v pondělí můžeš donést neověřenou kopii a pak co nejdřív dodáš originál.
Nebo ti ho můžou rodiče poslat, teď má ČP službu dodání do druhého dne. Když to podají zítra dopoledne, v pátek bys ho měla mít.

margie
2. čer 2021

Já do práce posílala oskenované maturitní vysvědčení e-mailem a neměli s tím problém, stejně si u sebe nechávají kopii a aspoň jsem jim ušetřila práci se skenováním. Zkuste se jich zeptat zda to jde po mailu. Manžel před měsícem nastupoval do nové práce a vše jsme posílali mailem (dotazník, doplněnou smlouvou, výpis pro doktora).

ito
2. čer 2021

Posilala jsem si sluzbou cenne psania jeste priplatila za nejake rychlejsi dodani a bylo to do druheho dne. Ale podavala jsem pro jistotu hned rano.

ito
2. čer 2021

Jinak mam na mobilu stahlou aplikaci Microsoft Lens a funguje jak skener, vyfotis to a ulozi se ti to jako sken- pdfko.

zuzangel
2. čer 2021

Určitě jim to stačí naskenované do e-mailu.
Kdyby i tak chtěli originál, tak pošli mamku na poštu nebo nějaký check point, a ať si dokument nechá konverzovat, tj převedení z listinné podoby dokumentů do elektronické .... Je to prostě naskenované, s jejich značkou, která zaručuje originalitu. To jim pošleš emailem.