icon

Overal nebo bunda a kalhoty do školky?

terezka_k
19. zář 2020

Ahoj maminky, prosím o radu. Dcera nastupuje do školky a já nevim, zda pořídím softhellovy overal, který by se dobře oblékal a nikde by ji netahlo. A nebo bundu a kalhoty? Máte nějakou radu nebo tip? 🙂 Moc díky 🙂

Strana
z2
marketttttt
22. zář 2020

@terezka_k děkuju!

ivis_b
22. zář 2020

Já teda kombinézy / overaly považuju za extrémně nepraktické, kvůli WC a taky kvůli tomu, že bundou a kalhotami obleču dítě lépe vzhledem k počasí - kalhoty dávám běžně slabší než bundu. Ve třech letech si dokázal normálně kalhoty obléct, bundu taky, max. s drobnou dopomocí (to by u kombinézy bylo stejné). Oteplováky nepoužívám, ale nevidim v jejich oblékání problém. To "gumové" oblečení z Lidlu atd. mi přijde děsné, vždyť to vůbec nedýchá, syn se dost potí i normálně, natož v takovém oblečení. Sama bych nic takového na sebe nechtěla, tak do toho neobléknu dítě. Kupuju softshellové oblečení a nikdy nebyl nijak zmáchaný. Jasný, občas se někde vyválí, ale zase proboha v tom oblečení nechodí plavat, ne? Jinak kalhoty rozhodně nejsou bokovky, triko dáme do kalhot a bundu beru vždycky dostatečně dlouhou, tudíž nikde netáhne. Ani na zimu kombinézu nekupuju.

ivis_b
22. zář 2020

... plus takové ty případy, kdy ráno je zima, tak dostane softshell kalhoty, mikinu a bundu, ale odpoledne/před obědem už je teplo, takže venku běhá jen v mikině. No když bude mít overal, má smůlu, musí si vzít overal (a i když pod něj nevezme mikinu, tak mu bude teplo, zvlášť když bude gumový.

tervi
22. zář 2020

@marketttttt Dcera má 104cm a vzala jsem jí velikost 110cm. Sedne dobře, bude ji mít i na jaro. Neberu podle věku ale podle délky...

terezka_k
autor
22. zář 2020

Rozhodně nechci kupovat něco jako gumové overaly z Lidlu. Celou dobu se bavíme o IELM a jim podobné, což je softshell a i Lidl má softshell. Nejspíše ne tak kvalitní ale rozhodně to zas odpovídá ceněa něco taky výdrži. A dcera je šikovná, ale třeba zip u bundy nezvládá. Má 2.5 roku a overal ji problém nedělá. Pokud je ráno zima overal snese a pokud je odpoledne teplo tak může jít v tričku a overalu nebo v té mikine co měla pod. A ohledně WC nevidím problém, když chodí před procházkou tak 2h vydrží a když bude potřeba tak se vysvlece...

terezka_k
autor
22. zář 2020

A je mi celkem jedno co by chtěli učitelky ve skolce, jde mi o to co bude vyhovovat dceři a když i učitelkam je to jen plus. Když se jim overal nebude líbit neudělají stejně nic když ho bude mít..stejně tak naopak..

veronikav31
22. zář 2020

@terezka_k tak proč se ptáš nás? Kup to i to a vyzkoušej co dceři sedí a vyhovuje a to jí dávej do školky

terezka_k
autor
22. zář 2020

@veronikav31 zajímali mě zkušenosti a jiný názor 😊😉

veronikav31
22. zář 2020

@terezka_k vždycky budou dva tábory, jeden pro overal, druhý pro kalhoty a bundu.žádná diskuze ti nedá 100% odpověď co máš dceři koupit(to jí taky nemusí vyhovovat).

beyun
22. zář 2020

Syn má softshell kalhoty (ty beru vždy podle sezóny- buď podzimní a má je i na jaře nebo teplé zimní. Bundu k nim má zimní softshell (vrstvy pod ní taky podle sezóny). Nechávám šít na www.suchedupky.cz
Kalhoty mají široké naplety na nohavicích a v pase- díky tomu fakt krásně hřejí na bříšku, jsou vysoko a hlavně je to guma, úplně jednoduše si je obleče i čerstvý školkáček a když náhodou paní učitelka nepomůže zastrčit pořádně tričko, i přesto nikde netáhne.

zuzangel
23. zář 2020

Můžu se zeptat jak jste spokojené s tím IELM? Mají opravdu krásné vzory, ale na fotkám mi v tom děti případnou jak v "pytli" 🙈 moc děkuji 💐

marketttttt
23. zář 2020

@zuzangel Mně právě taky jak v pytli. Psala jsem tam a odepsali mi, že skutečně overaly jsou širší.

aspie83
24. zář 2020

@zuzangel
@marketttttt nás malý je spíš vysoký a úzký a problém s IELM tedy nemáme 😉 v případě potřeby mu pod to hezky dám v zimě další vrstvy, dobře se mu v tom hýbe a blbě to rozhodně nevypadá 😉 a to máme problém i s obyčejnými tepláky, které mu většinou buď padají nebo mu jsou krátké 😆 nám to prostě sedne 😁

terezka_k
autor
1. říj 2020

Tak overal máme doma a mě se moc líbí..dcera si ho dneska zkoušela a je jí větší ale ona má 90cm a kupovala jsem velikost 92. A oblečená je jen v tričku a leginach, až bude oblečená víc bude to zas něco jineho..každopádně to není jak pytel a uvidíme jak dcera zvládne oblékání..musíme nacvičit 🙂

marketttttt
2. říj 2020

My jsme je taky pořídili! Vzala jsem oběma klukům dokonce o číslo větší. Ty náplety to hezky udrží. A vydrží jim to i na příští sezonu. Vzala jsem dinosaury a ptáčky a fakt super! 🙂

terezka_k
autor
2. říj 2020

já jsem nadsena, dneska jsme byli poprvé venku. a krásné teploučko žádný omezení pohybu a dceři se moc líbí a i když je volnější aspoň vydrží. Já nemohla o moc větší protože to by bylo už o 10cm a to je moc. A kdyby nebyl na další sezónu tak třeba vynosí druhá dcera 🙂

Strana
z2