Pátrání v domově důchodců. Mohli by mi to říct? Nebo jiný způsob, jak hledat?
Ahoj všichni!
Omlouvám se, že píšu anonymně, ale trochu se bojím, abych z toho neměla nějaké problémy, nebo aby nedej bože se toho nedomákla moje rodina. Je to taková trochu zapeklitá situace, ale třeba měl někdo podobnou zkušenost a kdo nezkusí, neví.
Před nějakou dobou jsem začala pátrat po svém dědovi, kterého jsem nikdy nepoznala, opustil moji babičku a jejich společné děti, když byl můj táta ještě malý. Od té doby v podstatě nebyli v kontaktu, panuje mezi nimi zlá krev, tudíž se nemůžu nikoho konkrétně zeptat na to, kde teď děda je - zaprvé bych se to nedozvěděla a zadruhé by to udělalo v rodině jen zle. Podle všeho nemá děda zájem být s námi v kontaktu, což bych si od něj ani v případě, že bych ho našla, nechtěla vynucovat, ale ráda bych se ho, třeba i jen písemně, zeptala na prababičku a pradědu, zda nemám nějaké další strýčky či tety, o kterých nevím, prostě alespoň jednou v životě ho zkusit kontaktovat, než bude třeba pozdě.
A teď k věci - vím toho o něm jen velmi málo, v podstatě jen jeho jméno a to, že by měl být v pečovatelském domě ve Šluknově nebo Rumburku, kde žije se svou poslední ženou. Jenomže, to jak sami uznáte, není úplně nejkonkrétnější. Napadlo mě tedy zkusit různé pečovatelské domy v té oblasti obvolat nebo obepsat. A tady přichází otázka - mohli by mi vůbec sdělit, že někdo toho jména v daném pečovatelském domě žije? (upřímně si myslím, že asi ne) Nenapadá vás ještě nějaký jiný způsob, jak ho "vypátrat", když na internetu po něm není stopy?
Díky moc za jakoukoliv radu ♥
Napsala bych dopis do všech těch domovů, s jeho jménem. Uved na obálku zpáteční adresu. Pokud tam takový klient není, dopis ti přijde zpět, že tam ten člověk nebydlí. Pokud bude doručeno, je tam. Pošli to doporučeně, ať to nemůže nikdo zahodit. Pokud takhle zjistíš, že si někde dopis přebral, můžeš tam za ním vyrazit. Do dopisu bych se představila, napsala co čekám a počkala. Pokud nebude reagovat, můžeš tam zkusit ještě osobní kontakt. Anebo ty domovy prostě objed, neptej se jestli tam ten člověk je, ale prostě nahlas, že za ním jdeš. Pokud tam bude, zapirat ho nebudou. Pokud ne, dělej prekvapenou a hotovo.
Zkusila bych Poštu pro tebe...
Nevím jestli funguje ještě toto kvůli GDPR, ale zkus se poptat. https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/395...
@anina32
to me napadlo jako prvni 🙂

Říct by ti to neměli. Zkusila bych napsat do domovů, co připadají v úvahu, s tím, že pokud tam je někdo toho jména, zda by mu předali dopis a kontaktování už bych nechala na něm..