icon

Pes, hřiště a sousedka. Rada, jak na ni?

pajax6
1. led 2020

Ahojky , mám takový problém.
Před rokem jsme s manželem postavili na kraji na našeho pozemku menší dětské hřiště, nejdříve jsme to zkoušeli přes obec ale tam nám bylo řečeno že je na vsi moc málo dětí s trvalým pobytem aby se to vyplatilo a že není vhodný pozemek. Takže když jsme dělali ploty tak jsme část nechali otevřenou a udělali hřiště , kam chodí i ostatní děti a rodiče.
Nikdy nebyl problém nikdo nic neničil, alespoň ne naschvál.
No a v září se mi stala taková nehezká věc , měli jsme jet na svatbu a já našeho Matyho oblékla do svátečního šoupla do golfek a jeli jsme k auto samozřejmě těsně kolem hřiště protože je u nás . V tu chvíli se akorát manžel vracel z procházky s naším fenkou ( kříženec labradora a vlčáka- zlatíčko) a zastavili jsme se chvilku povídali a akorát na hřiště dorazila sousedka (ta je starší) se svou dcerou a vnučkou v kočáru...kámen úrazu bylo že s nimi přiběhli dva jejich psi ( malý chlupatí myslím bišon), jednu známe tu pravidelně sousedka hlídá dokonce chodíme na procházky i s naším psem zároveň a nikdy nebyl problém. Ale druhou hlídali tchyní a ta začala vyvádět kolem golfek a skákat na malého ..já se jí snažila v tom zabránit- bílá košile atd a do toho se přidala ta druhá . Asi jsem v tu chvíli zvýšila hlas a zareagoval na to náš pes se kterým byl manžel už skoro doma, vytrhl se a fenky odehnal od kočáru ..tu kterou znala tak ta dala pokoj ale druhá po ní štěkala a cvakal no než jsem jí chytla tak jí trochu cvakla. Upozorňuji že sousedky jen řvali na psi ale nešli si je chytit. Každopádně psům se nic nestalo až na tu malou agresivní tam měla jen škráblé ucho...veterinář jí viděl hned je to ob soused a jen jí to máznul framykoinem. Náš pes poslouchá a na hřiště ho normálně nebereme ale je před námi takže okolo občas procházíme. Ostatní tam psi většinou nevodí takže nikdy nebyl problém, ale ted je.
Sousedka na mě začala nasazovat že bychom to hřiště měli oplotit a zakázat psům vstup hlavně tomu našemu.. :D a v tu chvíli mi ruply nervy a řekla jsem jí , že když se jí to nelíbí tak tam nemusí chodit že jí nikdo nenutí. No a milá sousedka teď roznáší drby jak je to hřiště pro VIP a jak je náš pes agresivní, manžel už párkrát za ní chtěl vyrazit že jí to od plic pěkně vysvětlí ale zatím ho držím a čekám že se uklidní. Docela se rozhádala celá jinak vcelku přátelská komunita a mě to mrzí, ale na druhou stranu chyba není u nás. Má někdo radu jak na sousedku? Předem říkám , že omlouvat se za nic nebudu , protože nemá za co a rozumný dialog není schopná vést to už jsem zkoušela :/.

Strana
z2
cutebee
2. led 2020

@amazonkajanik jak by dopadl ten clovek? no pokud by ho osklive napadl tak vas pes bude utraceny a vy si pujdete sednout ci si pekne zaplatite... je rozkosny mit psa ktery vas ma hlidal...bohuzel nebo bohu dik dle toho jak na to kdo pohlizi neni v poradku kdyz pes napadne jineho psa ci cloveka a je jedno zda je na vlastnim ci cizim pozemku....

mourovatakocka
2. led 2020

@cutebee ty seš fakt exot

monaaaaaa
2. led 2020

@pajax6 napsala bych ceduli soukromý pozemek a je to vyřešené. Kdo vás zná může tam jít a ostatní tam nemají co dělat. Za dobrotu na žebrotu 😬

denny27
2. led 2020

Nebo dát na hřiště zákaz vstupu se psy

denny27
2. led 2020

A jestli je to na vašem pozemku, tak tam dejte jen ceduli
Soukromý pozemek, nepovolaným vstup zakázán a máte vyřešeno. A nic přece rušit nemusíte ne?

pajax6
autor
2. led 2020

@cutebee ty jsi fakt mimo nikdo na nikoho neřval...po tom co se to stalo byla sousedka vykleplá a normálně se rozloučila a šla ...já taky ale po pár dnech začala pomlouvat a vymýšlet co bych já vše měla dělat a nedělat na svém ...takže po několikáté radě jsem jí v klidu ale rázně řekla že tam chodit nemusí , že jí nikdo nenutí. Opět mi na to nic neřekla a obklikou se ke mě dostala pomluva o VIP hřišti atd...

pajax6
autor
2. led 2020

@cutebee já se za nic omlouvat opravdu nemusím ...naopak si myslím že to že jsem to nijak nehrotila tak za to může být ráda...můj pes nic neudělal a basta..neměli vodítka neposlouchali můj pes okamžitě reagoval na to nesmíš....kdyby chtěl těm psům něco udělat tak už tu nejsou...

cutebee
2. led 2020

@pajax6 jop nehrotila si to vubec...takze si ji nerekla nic, doma ses o tom nebavila a rozhodne si nezalozila dotaz na forum aby si necetla jak moc si v pravu ufff tak jeste ze tak... na ferovku svou vinu na tom mate obe.. pokud zakladas diskuzi a cekas ze ti vsichni budou prikyvovat nelez na interner, proste mam jiny nazor tak si doma zatop, dej si k teplu nohy a bud v klidu a zkus to jak ty sama pises nehrotit a hned bude lepe... fakt resis kraviny ale uplny...

pajax6
autor
2. led 2020

@cutebee tvl já už nevím jak ti to vysvětlit řešit jsem to začala až když podala udání na nelegální hřiště na obci...a to si myslím že je přes čáru pomluvy a nevyžádané rady mne štvaly, ale nereagovala jsem ...

verunka11221
Autor odpověď smazal
pajax6
autor
2. led 2020

@verunka11221 jo to máte pravdu tak jsme se dohodli i s manželem že když už do toho dávat peníze tak to zavřeme směrem k nám třeba jí i dojde že je to škoda..:D

cutebee
3. led 2020

@verunka11221 jop to ze ma nekdo jiny nazor neznamena ze je trol 🙂 a profil si clovek nekdy zalozit musi.. jakoze kdybych vedela ze musim mit profil nekolik let abych mobla pridat prispevek a byt brana vazne tak next time..momentalne je to tak jak to je 🙂)

kejt29
3. led 2020

@cutebee no ono by stacilo napsat svuj nazor trosku mene agresivne. Diskutovat se da i slusne a bez vetsich emoci a neposilat nekoho ke krbu 🙄. Pises jako ukazkovy troll, hlavne to tu rozvirit za kazdou cenu. Uvedomujes si, ze se takovym vyjadrovanim zbytecne shazujes?

verunka11221
Autor odpověď smazal
verunka11221
Autor odpověď smazal
codal
3. led 2020

@pajax6 mně přijde jen škoda, že o to lidé přijdou kvůli jedné pomstychtivé babě, není to škoda? Možná by ji víc štvalo, kdyby se to vážně uzavřelo jen pro ni, respektive by bylo jen pro ty, kteří se s vámi domluví, třeba by se chytla za nos. Takhle to odnese celá vesnice a hlavně děti a ona bude na koni, že to vyhrála:(.

amazonkajanik
3. led 2020

@cutebee v tom je ten problém našich zákonů. Cizí člověk mi vleze do bytu bez pozvání, ještě k tomu ozralej, pes bude reagovat přirozeně, ale odnese to on a my. Byl by problém i v situaci, kdy bych na něj narazila a instinktivně v obraně po něm něco mrskla.

blanche12
3. led 2020

@pajax6 ty já ti nevím,ale vy na svém pozemku můžete mít hřišť kolik chcete a nikdo,ani starosta vám nic nemůže.To je,jak kdyby na nás někdo donášel, že máme houpačku,trampolinu....a taky nemáme oplocený pozemek.Jinak na sousedku se vykašli,ji to časem přejde.už bych si jí ani nevšimla.Jak si může dovolit ti říkat, ať na svůj pozemek nepouštíš vašeho psa?Je praštěná?

blanche12
3. led 2020

@cutebee ty asi nebudeš moc v pořádku, že ne?

cutebee
3. led 2020

ne nejsem v poradku protoue jsem napsala ze situtuaci mohla resit v klidu a nafoukla to...wooow..to jsem asi hodne mimo..pravidlem tehle diskuze je si navzajem pokurovat nebo psat sve nazory?

blanche12
3. led 2020

@cutebee jak v klidu?Někdo si načančá dítě, když jde na svatbu a nějaký špinavý pes začne poskakovat po kočáru a po čistém děcku a on bude v klidu,jo?No to bych tě teda chtěla vidět,jak bys to v klidu vyřešila.Tady nejde o pochlebování,ale o zdravý rozum.

blanche12
3. led 2020

@cutebee a ještě má sousedka tu drzost někomu nařizovat,co a jak má dělat na svém pozemku,to je moc.

cutebee
3. led 2020

@blanche12 to ze by si zacala jecet jako smyslu zbavena je tvoje vec, jsou lide kteri by to resili v klidu.. to je proste druha strana veci..nejsme vsichni stejni kdyby jsme byli tak by jste si tu navzajem nemohli na veci stezovat a ja bych nemela komu oponovat..takze je zbytecne se rozcilovat jen proto ze ma na to nekdo jiny pohled

toluma
3. led 2020

Ty naschvály Vám dělá hlavně proto,protože moc dobře ví,že vina je na její straně.
Psy měla mít na vodítku,když neposlouchají.Tím by předešla spoustě nepříjemnostem (určitě i s jinýma lidma a jejich psama třeba...).No a když už se stalo,tak si je měla jít pochytat a omluvit se,jako slušný člověk.Tohle je prostě bezohlednost.
A to že se Váš bafan v tomhle případě vysmekl je mnohem pochopitelnější než to,že nějací pitomečci budou pořád chodit z nějakýho nepochopitelnýho důvodu se psama na volno,i když jsou to psi bez zvládnuté poslušnosti a ještě obtěžujou okolí...
A to jsem velkej milovník psů.Ale zatím jen poznávám,že snad čím nižší IQ,tím bezohlednější chování-já a můj pes můżem všechno a o to víc sprostější a zákeřnější chování vůči ostatním nebo při vzniklém problému.
Neporadím Vám nic,je mi Vás líto,za dobrej úmysl kvůli jedné pintrádě teď máte akorát problémy a nervy.
Ale pokud Vás lidi ve vaší vesnici znají,tak snad budou vědět,komu věřit...

orisek56
3. led 2020

Nj, koukam, ze je to i jinde. U nas jsou taky takovi sousedi. Zrovna dneska jedna nemecka navsteva po 14 dennim dovolennim pobytu u sousedky nam vyhazela odpadky pred barak, asi abychom to po nich uklidili a odjeli. A ja jsem porad ta spatna a mam byt v klidu. Yes.

blanche12
4. led 2020

@cutebee to jako když někdo zvýší hlas,tak ječí jak smyslu zbavený?No,ty jsi dobrý troll😂

kacenka115
4. led 2020

@pajax6 manžel je stavitel hřišť a myslí si, že to udání nestojí na právním základě. Na svém pozemku hřiště mít můžete a nikomu do toho nic není. Max po vás můžou chtít označení Soukromý pozemek. Nebyl si tím jistý na 100%, zkusila bych právní poradnu. Jinak mě skoćit na dítě i blbá čivava, tak letí vzduchem a je mi jedno čí ten pes je.

Strana
z2