icon

Petice proti rouškám v otevřených prostorách

martiniquest
18. dub 2020

Ahoj,
Narazila jsem na tuto petici a souznim s ni, proto bych ji rada sdilela:

https://www.petice.com/rouky_jen_v_obchodech_ve...

Pokud mate jiny nazor, tak jej zde, prosim, neventilujte a diskuzi opustte. Diky za respektovani

Strana
z2
eviicka
19. dub 2020

@alilali ženské v nich i rodí... a která z nich dobrovolně? Navíc co jsem zjišťovala když jde do tuhého vydrží to málokterá. Jako roušku na veřejnosti nosím, OK, ale argumentovat tu porodem... (porod v roušce mi přijde jako šílenost s minimálním efektem pro personál).

alilali
Autor odpověď smazal
1772
19. dub 2020

@darinka84 řekla bych, že zpocená rouška má pro obě strany efekt negativní. Mám obavy, že jejím účelem je vyvolat strach a tíseň při každém vyjití z domu.

peleta
19. dub 2020

@alilali Vydrzme to rok a pak muzeme dat deti do skoly a jit do bazenu? 😆 Odpust ale nemyslim si, ze riziko pro spolecnost je tak velike, aby omezeni mela trvat nadale, natoz rok.... A jak jsem psala, kvuli praci muzu vzit deti do prirody jen pres vikend a rodina, ktera nema auto, tak vubec, pokud nechce riskovat cestu MHD a vlakem.

sudylichozrout
19. dub 2020

@alilali Promin, ale rict to musim. Nejhorsi je smrt z vydeseni...
Jinak rok s hadrem pres hubu chodit skutecne nebudi, i kdyby to naridil sam panbuh...

ajja87
19. dub 2020

A mě na tom přijde vtipný, že se nejdřív všichni hrozně rozcilovali, že roušky nejsou, tak hrrr celá republika šije roušky a teď když je maji nosit, tak se zase všichni rozcilujou, že je nosit nechcou... Taky nepodepíšu, protože si myslím, že to význam mělo... ať si kdo chce co chce říká...

papousekpaja
19. dub 2020

Potka se chripka s covidem a chripka hlasi: "Ja zabiju za rok vic lidi nez ty!" Covid na to: "To je mozny, ale ja mam lepsi marketing." takze asi tak. To je nazor ktery sdilim se spoustou lidi na soucasnou "pandemii" a hlavne umele oslabeni celosvetove ekonomiky z duvodu sireni strachu. Vzdyt kazdych 20 minut v CR nekdo umre na rakovinu, kazdy den v CR z ruznych duvodu umre 500 az 600 lidi, sice ano, ta rakovina neni nakazliva, ale jsou mnohem horsi nemoci nez Covid, ktery se u 90 % nakazenych projevi jen jako lehka viroza nebo jen jako ryma. I Tuberkuloza zabije vic lidi.

1772
19. dub 2020

@ajja87 Ano, význam to mělo a v některých prostorách má stále (u lékaře, v obchodech, dopravních prostředcích). Ale jinak je to hodně o té stále zmiňované hygieně. A s tou ta za chvíli propocená a zadýchaná rouška nemá nic společného.

sudylichozrout
19. dub 2020

@ilonne to je naprosta pakarna, ktera by vedla k rozpadu spolecnosti. V soucasne dobe je ten clanek skoro na paragraf.

marketa11112
Autor odpověď smazal
mamio
19. dub 2020

@papousekpaja já si nevšimla že by rakovina nebo chřipka tak zaměstnala celý nemocnice, jako například v New Yorku nebo Itálii... Zajímavé je také to, že krematoria nestačí nabírat mrtvé.... Divné,nevsimla jsem si, že by se to samé dělo před Covidem...

1772
19. dub 2020

@mamio A co jsme věděli o americkém zdravotnictví? Že má spoustu plastických chirurgů? Systém, pojištění a dostupnost je úplně jiná. Každému dle platby.

peleta
19. dub 2020

@1772 presne, mam zname v Italii a v Kalabrii a vim, ze tam je zdravotnictvi na mizerne urovni i v beznem provozu, natoz kdyz prijde nejaka epidemie. U nas a v zemich srovnatelnych tyhle hororove pribehy o masovych hrobech a preplnenych marnicich neslycham. Ta opatreni byla spravna a mela smysl, ale uz je cas vratit se do normalu, pac jak uz tu bylo receno stokrat, tenhle stav sebou nese tisicero dalsich problemu horsich nez Covid.

1772
19. dub 2020

@peleta Myslím, že o americkém zdravotnictví tady někdo psal. Chybí záchytné včasné sítě, chybí běžná péče. Psát o Itálii je zbytečné, toho už se řeklo dost. Musíme překonat strach při myslence na možnost nemoci, vždyť nás zítra může potkat cokoli jiného, co nám třeba převrátí život.

alilali
19. dub 2020

@peleta Psala jsem půl roku/rok v tom horším případě samozřejmě. Vaše starosti bych chtěla mít, lidi jsou bez práce, firmy krachují a vy máte starosti s hadrem přes hubu. 🙄

Pokud si myslíš, že teď se vše rozvolní, lidi začnou být jak zvirata, nebudou dodržovat hygienu a pod. a v tom případě se to v září opět vrátí, tak pokud si myslíš, že nehrozí, že v září opět vše zavřou-restaurace, bazény, obchody, hotely atd.. tak se hodně pleteš. ;) Vy děláte jak kdyby bylo vyhráno, ale záleží dost na nás.

sudylichozrout
19. dub 2020

@alilali ne, to opravdu nehrozi. Zadny alespon trochu soudny politik si nelajsne CR poslat do bankrotu. A to by se pri dalsim lockdown skutecne stalo.

ruzova_pastelka
19. dub 2020

Tak ono je jasné, že roušky padají nejpozději 25. 5. kdy se otevřou zahrádky restaurací, protože ač se nás někteří papaláši snaží přesvědčit o opaku, tak se s rouškou jíst ani pít nedá. Navíc ten chlápek od Agrofertu, co tomu teď šéfuje, opravdu nerad dělá něco, s čím lidé nesouhlasí a proti rouškám už teď je většina populace. Podle mě od nich bude venku pokoj spíš dřív, než později, ale uvidíme.

sudylichozrout
19. dub 2020

@ruzova_pastelka Chlapek od Agrofertu, jsi me pobavila 😂👍

marcicek84
9. kvě 2020

Super,treba mit aktivni diskuzi at podpisy pribyvaji

babanci
9. kvě 2020

Podepsáno. Jsem antirouškař. Načetla jsem si o tom dost,abych na to měla jasný názor. Na začátku to možná minimální vliv v MHD či v obchodě mêlo, ale venku,navíc v tomhle teplém počasí je to pakárna největší. U nás to už nikdo na ulici nenosí. Prymula si může předpovídat,co chce. Zatím,co řekl,to se nevyplnilo.🙂 A porody v hadru? Tak to už je přes čáru. Mluvila jsem ale s některými inovopečenými matkami a nikdo to po nich nechtēl.

marcicek84
9. kvě 2020

@babanci super, taktéž jsem byla ochotna do půlky až koncem dubna akceptovat, ale jaksí, když se nic nevyplňuje tak je to úplně zbytečné v tom národ dusit, doporučuju video pod rouškou - dokument na primě

mourovatakocka
Autor odpověď smazal
marcicek84
9. kvě 2020

@mourovatakocka nejsou úplně zbytečné, Plaga se jimi řídí a řekl třeba, že jsou petice na otevření škol a pak petice proti otevření, že se tím pádem tyto petice ruší, takže se jimi tedy neřídí, ale kdyby to byla jen jedna nebo druhá, tak kdo ví jak by to dopadlo..

pavca1982
9. kvě 2020

Když vedle mě venku nikdo není, tak na co hadr na hubě? Prostě jí nemám, mám mozek v hlavě. Nemusím kvůli tomu podepisovat nějaké petice.

marcicek84
10. kvě 2020

@pavca1982 i to je dobre reseni

Otazka pro vsechny co myslite,ze bude s koncem stavu nouze,muzou takto represivne neco vynucovat jen zskonem o ochrane verejnebo zdravi,ted myslim noseni na venku,to uz se mi zda dost pres caru a i US varoval,ze by to uz mimo stav nouze mohlo byt proiustavni s zneuziti moci ministra zdravotnictvi,ze o tom jeden clovek rozhodova nemuze...

marcicek84
10. kvě 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/venku-bez-... tak snad jim to v pondeli dojde a prijde rozvolneni...

marcicek84
11. kvě 2020

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl pro Českou televizi, že roušky by se nemusely na veřejných prostranstvích nosit od 25. května, pokud lidé dodrží dvoumetrové rozestupy. Podle svých slov to bude prosazovat na jednání vlády.

Strana
z2