icon

Piercing v jazyku - "šnečí oči"

domuskalarisa
6. lis 2016

Ahojte zeny. Mam od 4.11.2016 piercing v jazyku pichnuty horizontalne. Bolelo to jako cert ale pak zbytek dne v pohode. Nedostala jsem zadne doporuceni jak se o nej starat ani nic podobneho. Pani piercerka to holt pichla a nazdar. Druhy den uz to bolelo dost tak jsem si zobla nalgesin a cucala jsem cely den led. Ty dva dny jsem jedla vsechno co jsem pozvykala ale dnes je den treti: boli to uz brutalne, bez nalgesinu nefunguju, uz nemuzu jist ani jogurt, jen cucam led a piju studenou vodu. Uz nemluvim protoze je to peklo. Navic jsem zjistila ze se mi udelala na prave strane modrina a okoli je jako sutr. Nic mi z pirsu netece ani neni moc zapaleny. Jen v nem pulzuje, natekly mi uzliny pod usima a stipe to jako kdyz do rany nasypete sul. Desinfikuju pul poharku vody, pul ustni vody a par kapek slivovice. Vykloktavam xx denne. Volala jsem pirsingerce a ta rekla ze je to hodne rizikove misto (pred pichanim mi to nerekla) a ze v ton muzu mit infekci a muze to byt nebezpecne. Mam vyplachovat slivkou e na netu jsem cetka ze alkohol NE, tak uz fakt nevim. No kazdopadne jsem se chtela zeptat jestli nektera mate stejny pirs a mela jste nejake problemy? Dam tomu jeste 4 dny a pak pujde ven. A prosim, moc prosim, komentare typu jak jsem blba nepotrebuju. To uz vim. Proste se mi to libi a treba je to normalni reakce. Prej ze tam jak se to picha bezne, to neni bolestive protoze to neni primy sval ale spickou se nejvic pracuje, je to ten hlavni sval a navic horiz. pichly. Prikladam foto.

Piercing v jazyku - "šnečí oči"Piercing v jazyku - "šnečí oči"
rajani
6. lis 2016

S piercingem ti asi úplně neporadím, ale co mě zachraňuje při infekcích/zánětech při infekcích je Paradontax, resp. látka chlorhexidin 🙂 tak zkus toto. Páč v ostatních ústních vodách je většinou alkohol jako dezinficiens.

fandysek_1
6. lis 2016

@domuskalarisa moje rada...okamžitě ven...pak proplachovat šalvějí mají i roztok v lékárně pokud máš doma heřmánek tak i ten pít a vyplachovat, měla jsem piercing 10 let v jazyku a tohle chce ven

kaliopea
6. lis 2016

ja bych radsi piercing hned nevytahovala,pokud by tam byl zanet a hned se to naraz vytahlo,rana by se zatahla a mohlo by to natect...zkusila bych jeste par dni proplachovat...ja mela klasicky pierc v jazyku a hojilo se to tyden,nez jsem mohla rict,ze me to uz vubec neboli...vyplachovala jsem Listerine po kazdem jidle,naredenou...ale na pierc v pupiku mi pomohla zase ta sul...jeste bych vydrzela...a vypada to moc dobre,teda az to bude zahojeny 😀

domuskalarisa
autor
6. lis 2016

Ja jeste premyslim ze bych sla zitra k praktickemu dr. Ale zase se bojim aby se na me nedival jako na debila a jestli vubec bude vedet co s tim.

achjonetusim
6. lis 2016

Ahoj, nevím odkud jsi zašla bych do profipiercingovýho studia, vyplázla jazyk a poptala se tam. Ty budou vědět rozhodně.

fandysek_1
6. lis 2016

@domuskalarisa Doktorka ti řekne ihned ven, je tam zánět jako prase a rozhodně se nezatáhne po vyndání, ale dělej jak myslíš. Píšeš, že ti natekly uzliny, okolí modré a tvrdé, nemůžeš mluvit a jíst a s tím chceš být 4 dny?

alicie_k
6. lis 2016

@fandysek_1 Ja to teda vidím úplně stejně, ty uzliny to by pro mě osobně byl dostatečný důvod k vyndání. Holt v puse to není vždycky jistota že se to zahojí...

domuskalarisa
autor
6. lis 2016

Uvidim jak to bude vypadat zitra a kdyztak to vyndam. Praveze i toho vyndani se bojim, pac by ten zanet pak zarostl v rance a co s tim zejo. Spicku jazyka mam znecitlivelou, jakoby me pri dotyku jen brni ci mravenci.

kulihrasekzeleny
6. lis 2016

Proboha okamzite si to vyndej dezinfikuj a zajdi si do profi studia :O v kazdem salonu mas dostat pouceni o piercingu s naslednou peci doma.

terez225
6. lis 2016

Za prvé je to rudé, tzn zánět tam začíná - je. Pokud necitis jazyk tak to vytahni... Tohle není dobrý. Kolem kuliček jde vidět hnis asi Teda nejspíš. Není to krátkým piercingem? buď ti to tak oteklo ( další projev zánětu) Bo ten kdo to dělal je idiot. Tohle musí větrat už jen za předpokladu že je to v puse.. Tzn špatný pomalý hojení. Může se taky stát že přijdeš o chuť, citlivost jazyka... :-/ každopádně normální reakce ztrácet cit atd atd není. Ven s tím i za cenu toho si to nechat píchnout znovu.

terez225
6. lis 2016

A co se týče uzlin už to nebude zanetek ale zánět jako prase. Pokud se ti k tomu přidá ještě teplota tak doktora neodkladej!!

kulihrasekzeleny
6. lis 2016

Souhlasím s terez225 nehledě na to, že ten piercing máš opravdu krátký. To je také velká chyba. Taky bych to vyndala a po zahojení si zašla do profesionálního studia. Tohle ti za to nestojí jde o tvé zdraví! Taky mám jazyk pichany na 2x. Sice ne tohle, ale ta uleva po sundaní po špatném vpichu...

majkoz
6. lis 2016

Ať už se rozhodneš jakkoli- vyndat/nevyndat atd, tak bych doporučila začít zobat Béčko, Céčko, lichořeřišnici- tinkturu, a pusinu vyplachovat Florsanminem naředěným, heřmánek už tu zazněl...

mammoth007
7. lis 2016

Piercing by měl být mnohem delší, aby neškrtil nateklý jazyk. Vždy když něco vypiješ (krom vody), sníš, nebo si zakouříš, musíš si vypláchnout pusu roztokem ústní vody a stolní kojenecké vody (jedna ku jedné), tohle bys měla dělat cca týden po propíchnutí. Nevím jak moc je to teď zlé, ale když koukám na tvoje fotky, zkusila bych den vyplachovat a pokud se nezačne rapidně lepšit, vyndala bych ho ☹ nemyslim si, že je blbost si piercingy pořizovat, jen příště dej pozor, kde si ho uděláš, jsou věci za který je lepší si připlatit

domuskalarisa
autor
7. lis 2016

No delala mi ho pani ktera picha uz 14 let normalne v salonu. Dala mi tam mnohem kratsi tycinku, musela jsem ji vymenit za delsi. Dneska uz to vubec neboli coz je neskutecna uleva ale spicku jazyka i tak necitim\brni takze jedu do spesl dvou salonu 30km daleko aby se mi na to podivali a kdyztak k obvodakovi aby mi po vyndani dal nejake antibiotika ci neco podobneho. Dekuju holky 🙂

kulihrasekzeleny
7. lis 2016

@domuskalarisa dej pak vedet jak si dopadla 🙂

domuskalarisa
autor
17. pro 2016

Ahojte, pirs mam, je vsechno v poradku, holt to jen tak opuchlo a byla kratka tycinka. Ono se to hoji holt mnohem dyl no. 🙂

kulihrasekzeleny
18. pro 2016

To je je dobre hlavne ze ti ten jazyk neupadl :D 🙂

rajani
18. pro 2016

Prima, že to všechno dopadlo dobře 🙂 co nakonec pomohlo - jen vyměnit piercing?

domuskalarisa
autor
30. led 2017

No ona zena mi dala fakt kratkou tycinku takze vymenit za titan pac trn bioplast mi tam nedelal dobre a dat tam tu nejvetsi. Dnes to vubec necitim jen je dost neprijemne kdyz si do toho obcas kousnu :\:D