Pitná voda smrdí chlorem, nedokážu ji pít

anicka1211
9. pro 2016

Ahoj holky, přestěhovali jsme se z města na vesnici, a tak jsem se těšila,že konečně budeme taky pít čistší vodu, která nesmrdí chlorem jako ta co jsme pili v bytě ve městě, Bohužel ta naše současná pitná voda , která je z obecního řádu je tak nechutná, je tolik cítit chlor, když se napijete, že ho cítím i při vydechnutí nosem. Když k ní čuchnu,tak nesmrdí,ale po napití mám pachuť chloru v puse a cítím to i v nose.
Koupili jsem si teda takovou tu konvici která přefiltruje chlor a překape čistou vodu bez chloru, ale ta když delší dobu stojí,tak je z ní taky cítit chlor. Mám pocit, že nic nepomáhá. Vlastní studnu si teď nemůžeme dovolit, a manžel ji ani nechce, protože máme kousek od vesnice (pár vesnic dál) kafilérku, tak se bojí, abychom nepili vodu od mršin. Nevím co si počít, dá se to nějak řešit, koupit nějaký přístroj přímo do potrubí, před kohoutky . . . .?

anaon
9. pro 2016

Doma máme filtr Aquel, je to napojené přímo na speciální kuchyňskou baterii, která má navíc páčku, kterou se pouští ta filtrovaná voda. Zabírá nám to skoro celou skříňku pod dřezem, vypadá to takhle: http://www.aquel.cz/pro_domacnost/aquel-200/. Voda z toho mi přijde naprosto super, už jsem si na ni tak zvykla, že když někde musím pít nefiltrovanou, tak dost trpím 🙂 S tou konvicí se to vůbec nedá srovnat. Ale není to teda nejlevnější, krom té pořizovací ceny je pak potřeba pravidelná údržba, která vyjde kolem tisíce ročně.

prostenika85
9. pro 2016

Ahoj, mělo by stačit nechat vodu odstát. Napusť si vodu do džbánku a po necelé hodince by měl zápach z chloru vyčpět.

anicka1211
autor
9. pro 2016

@prostenika85 to právě jsem taky zkusila ale před odstátím cítit není ale když se napiješ. Po odstátí je tak hnusná že se nedá pít :(

ela90
9. pro 2016

Co tak se zmínit na obci a informovat se? Dodavatel vody musí dodržovat vyhláškou dané množství chlóru, které nesmí být v pitné vodě překročené. Než bych investovala do nějakých zařízení, zjistila bych si, zda je vše v normě. Pokud ano, asi je vaše citlivost na chlór větší než ostatních a pak se rozhodnout pro investice k odstranění. Každopádně převaření je nejúčinnější. Já jsme z vesnice (studna) a nyní žiji ve městě a voda mi tu nechutná. Vím, že je vše bohužel ok, tak jsem holt citlivka. Jediná nevýhoda při převařování je ta, že se naopak zakoncentrovávají jiné látky obsažené ve vodě, které nemusí být zrovna přínosem pro organismus.

anaon
9. pro 2016

@anicka1211 Ten chlor jako takový by se měl po nějaké době opravdu odpařit, ale část ho taky zreaguje s jinými složkami ve vodě a taková sloučenina už se jen tak neodstraní. Ale koncentrace takových látek by měly vodárny monitorovat. Možná jsi na to citlivější a cítíš to tam, nebo to co ti vadí je ve skutečnosti něco jiného, než chlor.
Každopádně já ten filtr nemám jen kvůli chuti, ale obecně nemám příliš důvěru v úpravny vody a její distribuci, tak mi to přijde jako rozumná investice. Taky to má i další výhody, ale to už by bylo na déle a s původním dotazem to až tak nesouvisí 🙂

fiedlermonika
9. pro 2016

ja mam filtracni konvici brita a voda je z ni super

petulero
22. zář 2017

My zase pořizovali filtr na chatu, protože je tam špatná voda. My máme zase filtr Berkey. Voda je přefiltrovaná a výborná. Nicméně je fakt, že se musí vyměnovat filtry. I když vzhledem k tomu, že filtr používáme hlavně jaro - léto, není nutná častá výměna. A i jsme tím vyřešili problém, že nemusíme vozit na chatu barely vody z domova.

lenanna
27. pro 2023
Uživatel lenanna je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lenanna.

Chceme si domů koupit filtr na pitnou vodu. Nejvíc se nám líbí nabídka https://www.dionela.cz/ nemáte s nima někdo zkušenost? Líbí se mi, že je to česká výroba a že získali za jejich technologii i ocenění a filtry vyhrály v dTestu.