Platba za pohřeb. Jak postupovat a kdo je zodpovědný?
Prosím, byl by někdo schopen poradit mi okolo platby pohřbu? Kdo musi atd .... Radej do zprávy
Já bych pitvu brala jako takovou jistotu. Ale jak už jsem psala,někdy ani ta neprokáže co se stalo. Je mi to líto, co teď prožíváš. Ale musíš být silná, oni jsou lidi někdy strašně zlí 😔
@klokanka31 jsou, je mi 35, ale nějak jsem nevěřila, ze se opravdu může někdo takto zachovat. Včera mi chodily takový hnusný zprávy, že už jsem fakt byla zoufalá, jsem kojící a docela jsem se bala o mlíko. Pak začali po Messengeru bombardovat bráchu, ale tak ten má jinou povahu, vůbec na to nereaguje. Da se říct, ze otce vidět párkrát v životě, naší se rozvedli, když mamka byla těhotná s bráchou a mě bylo čtyři. A této paní se nedá nic vysvětlit, ze prý co my jsme za dečka, že nemáme úctu k někomu, kdo nám dal život. Ale to je jediný, nám život, mamce šílený dlužný na alimentech. Samozřejmě kdybych chodila do prace, tak se o to postarám. Ale teď to prostě nejde, ale milá paní si vede svou, ani ji nejde vysvětlit, ze mi třeba teď ani nikdo půjčku nedá.
Ale tam jde o jediný, je vidět,, jak ho milovala 🤢
Tak bych si číslo zablokovala a máte klid proč se tím stresovat už právě kvůli mimcu brácha dobře dělá uzavřete to a máte klid ona jen zkousi aby vás vystresovala a vy aby jste platila něco co nechcete a ani není teď ve vašich finančních možnostech a jj do toho je úplný k ....😏
I kdybys chodila do prace tak proc se maa starat o chlapka, ktery jediny co ti v zivote dal byly spermie tvoji mame? Jo zni to hnusne, ale sama jsi psala, ze jsi se snazila o kontakt. A nemel zajem. Ty bys mela tee ze sveho pro takoveho cloveka ukrojit? At as stara pani. Na kecy “co jste to za decka”, bych ji napsala pred blokaci “co to je za otce, ktery se nestaral..” a cus. At si baba resi svoje problemy.
@lencaa11 děkuji Vám moc. No oni dobře vědí, ze si dělám výčitky a využívají toho. Na druhou stranu, byl to pro mě v podstatě cízi člověk
@bereni mate pravdu. A moc vám za to děkuji. Je to pouze její vycuranost.
@elu koronerská služba nemá lepší info. Nemá žádné informace úplně stejně jako je nemá ten přivolaný praktik. Jen toho koronera slouží skupina doktorů (u nás jeden ze záchranky, hrudní chirurg, internista, soudní lékař…), takže k tomu ohledání jede častěji než ten praktik a víc v tom umí chodit. Nicméně když jsme ještě ohledávali se záchrankou, tak i jako zkušená hráčka jsem se k ohledání dostala třeba 2x ročně a ano, vždycky jsem tahala zalaminovaný tahák, komu se dávají které papíry a nepovažuju to za žádnou ostudu. Liší se to podle toho, jestli je nebo není indikována pitva, dává se to do tři obálek a je to přesně ta zbytná informace, kterou odmítám nosit v hlavě, když mám čas na to ji najít v deskách.
Tlak pojišťovny neexistuje, prosím nešiř tu nepodložené konspirace. Co existovalo asi před pěti lety byl prosba z patologie a soudního, že jsou v totální personální krizi velmi nás prosí o uvážlivé indikování pitev, protože kriticky nemají lidi.
Já nechápu, že jí ještě zvedáš telefon. Poslala bych ji do (_!_) a vůbec bych se s ní nebavila. Kór když máš doma malé, kojené dítě. Proč se stresovat? Očividně je to osoba, které nic nevysvětlíš a ona ani nic vysvětlovat nechce. Má strach, že to bude všechno platit. Nečti sms - zablokuj si ji. I na mesengru a hotovo. Ty absolutně nemáš proč mít výčitky. Už jí nikdy v životě nemusíš vidět ani potkat, když bydlí daleko. Vůbec bych to neřešila.
@candat telefony nezvedam, píše smsky. Blokace už proběhla, protože já jsem fakt strasnej stresar. Jenže to vyřešili jinak, a tak bombarduje zbytek rodiny, paradoxně zrovna ta osoba, ktere umřela máma někde pod mostem, ani se není kde
A ten zbytek rodiny zase volá tobě? Pokud ne, tak to neřeš. S tím se musí vypořádat oni. Pokud ano, tak bych řekla, že se nestaral celý život, neměl zájem o tebe ani vnoučata, tak ty vůči němu nemáš žádnou povinnost ani slušnost, se starat o jeho pohřeb. On vás, jako děti "pohřbil" dávno.
@candat ano, mě. Na bráchu to nezkouší, ví, ze je rovnou posle do zadele. Jako on ten zbytek rodiny je trošku mimo. Otec jim zdrhl na Kubu, matka je dala do decaku. Otec se zázračně objevil, až dětem bylo kolem 25ti. Nikdy na ně nedal ani korunu, taky se nezajímal, ale jsou z něho víc odvareni než z babi a dědy, kteří se od tří let starali. To se asi nedá pochopit
tak ať se starají oni, ignorovala bych i telefony a sms od rodiny. Jiné řešení není.
@candat děkuji
Kdyz budeš chtít, písní do zprávy. Jedna moje kamarádka má za sebou podobný příběh a ještě někdo další.
@biedronka10 napíšu 🙂
Vůbec nemáš zač, věřím že je to těžké.
Tak holky, představte si. Dnes mi volali z té občas, která by měla pohřeb zařídit, a vyhrožovali mi 😭
Jak jako vyhrozovali?🤔
Ty sis u nich žádné služby neobjednala, nemáš vůbec žádné povinnosti vůči nim. Absolutně bych se s nimi nebavila.
@bereni no ze takhle to neexistuje, ze abych přehazovala zodpovědnost na ně, ze by mohli platit všechno všem. Byla jsem úplně v šoku, volala jsem i na tu pohrebku, tam byl naštěstí pan v klidu, chápal mě. Říkal, ze obec tu povinnost ze zákona má, narozdíl ode mě.
@ele_nka pohrebka v pohodě, ale ta obec, kam spadá. Dnes poprvé jsem se dozvěděla, kde vlastně bydlel, ale že prý tam neměl trvalé bydliště
Neexistuje aby hazeli oni povinnost oni na tebe. Ty sis nic neobjednala. Nenech se zviklat 🙂
@bereni jasný, pohrebka mi to tak i řekla, i to, ze mě chápou, ze prostě někdy to nejde. Ale teda jak se ke mě chová babi ( jeho matka) a jeho přítelkyně, posléze i sestřenice, to je vážně hnus. Tohle jsem si snad ani v nejhorším snu nedovedla představit. Asi jsem ještě pořád velká naučná😭😁
Tak ať se složí babi, sestřenka a ta přítelkyně...
@korin to se nedá vysvětlit. Babi má jen 8 tisíc, živí ji bratranec. A sestřenka, ta by mohla, ta vydělává nějakých 30tis a bydlí s přítelem u jeho maminky. Ale otec to byl můj, a tak to všichni berou. I jsem říkala, ze pokud něco zdědim ( ale nevim, jsou tam i dluhy),. Tak samozřejmě bych jim pohřeb z toho uhradila. Na to nikdo přistoupí nechce. Korunu tomu nasadila babi, která mě řekla, ze snad dostávám peníze na děti 🙈
Aha. A i kdyby, tak mas detem odeprit od pusy kvuli tatinkovi, ktery na tebe cely zivot kaslal…hm zajimave…no chteji to na tene hodit za kazdou cenu, o to vic bych na ne kaslala…bezcitove…
@bereni už jsem si zablokovala čísla té jeho přítelkyně, já fakt nemám na nějaký vydírání.

@elu děkuji za vysvětlení, já jsem právě myslela, zs v případě smrti doma, a ještě u relativně mladého člověka, je to automat