icon

Plníte si své sny?

petradova
30. pro 2016

Ahoj holky, zajímá mě, zda se tady najde některá, která měla svůj sen a dokázala za ním jít a dotáhnout ho do reality? (např. zdolat nejvyšší horu, otevřít si vlastní restauraci, stát se návrhářkou...) Obávám se, že jsem ten typ toho snílka, který nemá "koule" na to změnit svůj sen ve skutečnost. Pokud se to některé z vás povedlo, jaká byla ta cesta?
Možná ta otázka zní zvláštně...nevím jak to popsat, ale asi se bojím splnit si svůj sen...že se to nepovede, že selžu, že zklamu sama sebe..A tak mě zajímá, jestli jste se taky některá bála a přesto jste to zvládly😉

madja
30. pro 2016

Já se hlásím, plním si většinu snů, jinak by pro mě neměly smysl. Nemám ráda snění tak "zbůhdarma" 🙂.
Moje "nej" a také nejvíc zatracované hlavně příbuznými a přáteli bylo otevření mého obchodu. Respektive nejdřív jsem měla e-shop, ale vždycky jsem mu chtěla dát takové to zhmotnění. Všichni mě odrazovali, že je to blbost, špatný sortiment, špatný prostor, kde to chci udělat, ve špatný čas... všechno špatně. Manžel byl dost skeptický. Nicméně když mě pak viděl, s jakou razancí a zapálením do toho jdu i přes všechny ty řeči, podpořil mě úplně maximálně. Já jsem ten typ člověka, co se nebojí, když něco chci, jdu do toho a hledám na tom jak to udělat a nepřemýšlím, co všechno by se mohlo pos****. To si říkám, že budu řešit, až to přijde.

mammoth007
2. led 2017

@madja to je tak krasne napsany, ze jsem se az zastydela, ze zadnej obdobnej velkej sen nemam ...🙂

petradova
autor
2. led 2017

@madja A to je přesně to, co mi chybí...odvaha, kuráž, nebát se zkusit něco nového..nebo nového ne, můj koníček mě baví už asi dvacet let, ale bojím se ho dělat "profesionálně". Respektive nevím jak začít. mám dvě malé děti a zaměstnání, ale časově ne náročné. A přesto asi házím "vinu" na to, že bych se na svůj koníček nedokázala soustředit naplno, na rodinu😀.. Za mě tedy pro tebe palec nahoru🙂.
Smím vědět, jakou díru na trhu jsi našla?🙂

kaja2016
2. led 2017

@petradova A o co jde konkretne? Musela bys zacit podnikat?

Ja teda si vsechny sve sny postupne plnim, jinak bych casem asi ani rano nedokazala vstat z postele🙂

petradova
autor
2. led 2017

@kaja2016 právě že s podnikáním to nemá nic společného. Asi takhle-moc ráda kreslím obrazy (plátno-akryl, olej), pár obrazů jsem již prodala a dva lidé si ode mě časem, až si zařídí bydlení, prý nechají něco namalovat. Můj strach je o tom, že se bojím, že hotové dílo se jim líbit nebude🙂. Ráda bych "pronikla" třeba do prodejní galerie nebo např. do kaváren, kde se prodávají autorská díla, ale neumím se prostě prodat. U nás ve městě je v OC dokonce prodejní výstava amatérských autorů, vždy po celý rok, autoři se střídají po měsíci. Na jednu stranu, když jdu kolem, mé srdce plesá a já celá příjemně znervózním, dělají se mi v břiše motýlci při představě, že by tam visely mé obrazy, na stranu druhou mě "něco" pleskne přes obličej se slovy - nebuď trapka, na to nemáš.🙄🙂.
No a to je pointa diskuse-prostě se bojím plnit své sny a zajímalo mě, jestli je takových, co se bojí riskovat, víc a nebo jsem prdlá jenom já 😉

jitulka89
3. led 2017

tak mým snem je být štastná a to jsem takže já mám splněno 🙂 jinak mám taky koníčka, kterého bych ráda povýšila na zaměstnání, ale je mi jasný, že jak by se to stalo, tak už to přestane být koníčkem :D

finie
4. led 2017

Já si budu v novém roce plnit sny ohledně cestování. Chci vidět místa, ale ne ta klasická turistická. Už máme letenky na Filipíny, pak je v plánu Vietnam a dalších mnoho míst. Život je fakt krátký a je potřeba ho žít naplno!🙂)) Takže holky, držím Vám palce, ať si svoje sny plníte. Pokud to nedopadne nejlíp, budete mít alespoň pocit, že jste to zkusily.

kaja2016
4. led 2017

@petradova Tak to je parada, ze malujes. Hele jdi do toho🙂 Jinak znam lidi, co to maji podobne jako ty, nejsi sama🙂 To by bylo na dlouhy rozhovor proc a jak a ceho vseho se bojis, ze by se mohlo stat, kdyz tam ty obrazky vystavis. Oni ty obavy obvykle s malovanim moc do cineni nema. Kazdopadne drzim ti palce. Kazdej se pereme s necim. Za sebe ti rikam, ze je to dulezity plnit si svoje sny🙂

petradova
autor
4. led 2017

@finie tak to je naprostá pecka🙂. Cestovatelské sny si s manželem splníme až budou holky větší, aby si to užily s námi. Taky máme v plánu neturistická místa a rovnou tak na měsíc-dva. 🙂

petradova
autor
4. led 2017

@kaja2016 Se asi nakopnu, fakt. určitě bych toho litovala, kdybych do toho nešla. Neříkám že to bude za rok, ale jednou snad....

kaja2016
4. led 2017

@petradova Nakopni se hned, odkladani to akorat prohloubi🙂

vineta
11. led 2017

@petradova Chápu, taky mám o sobě pochybnosti, což je sice cnostné, ale někdy to je na škodu.. pokud se bojíš jít s kůží na trh napřímo, co nejdřív zkusit odezvu někde na netu, kde jsi přece jen krytá? A hlavně, nezapomeň, že vnímání obrazů je natolik subjektivní, že se nemusí líbit všem, a taky pravděpodobně nebudou. Tak si vyber pozitivní reakce.. držím pěsti!

petradova
autor
11. led 2017

@vineta Máš pravdu. Děkuji 🙂

kanjad
18. led 2017

Plním, sice malý, postupně, ale jistě🙂) Mám letos skok padákem😀