icon

Po porodu...

lisounek
14. zář 2008

Ahoj holky, tak uz mame miminka a jine starosti, takze zakladam toto tema a budu rada, kdyz se objevite a navazeme pokec tam kde jsme v tretim trimestru skoncili... 🙂

dnada
28. bře 2009

lencourek děkuji 🙂
už sem ho napatlala bepanthenem,tak uvidím ráno,snad to bude lepší🙂 no já už na něco na mrňata koukala a líbí se mi Bübchen,až půjdu do lékárny tak si to tam objednám 🙂Už používám olejíček na prcka a nevadí mu. Já teda sama používám krémy na opalování s faktorem 20 a víc,jinak sem šíleně spálená ☹

jinak mě malej k obědu zbaští cca 80ml zeleninky,za hodinu většinou dokojím. Malej mi spí jen dvakrát denne tak po hoďce,nekdy dá dopoledne hodinu a půl,jako dneska na té procházce. Spinkat ho dávám na půl8,do 8mi už spinká,jako teď a budí se mi na první kojení ve 4ráno a v 6 většinou vztáváme a v půl10 jde spát. ALe dnes sem jen v 6 nakojila a vztávali sme až v 8 a pak mi usnul až v půl12,takže sme měli celé odpoledne trochu posunuté a odpoledne mi už neusnul🙂

honzulka
28. bře 2009

Tak mám hotovo a ještě jsem při vědomí..tak jdu na Vás ještě kouknout.. 😉
lencourek-mně Tomášek spí už jen 2xdenně..dopoledne tak dvě hodinky a po obědě taky dvě..No a usne večer tak v 19hodin a vstává mezi 6:30-7:00.A jíst mu dávám od oka a někdy sní vše a někdy nic..Kupuji mu občas od hami skleničku a dnes zrovna snědl jen větší půlku..No a s vlásky..On je má tmavé,ale hlavně má asi ještě ty první vlásky a ty má opravdu moc dlouhé..Zkusím najít nějakou fotečku pro představu.. 😉 Jeník byl taky blonďáček a le hlavně skoro plešounek.. 😅

laaala
28. bře 2009

Ahoj holky, po dlouhý době nakukuju. Času mám stále míň a míň. Taky jsem teď dožehlila. Měla jsem toho tolik, že jsem dnes žehlila na třikrát, bléé.
Jinak Adla taky spí 2x denně max. hodinu, v kočárku vydrží i dvě. Spát chodí ve 20.00, kojíme v 1,00 a ve 4 hod. už zase prudí, ale né hlady, prostě nechce spát 😖 a vytuhne tak v 5 do 6.30. Takže to máme takový rozkouskovaný. Zeleninku zatím jen kupuju, do Hippu a zbaští celou skleničku 😝
A vlásky ??? Máme kebulku jako kolínko 🙂 . No, něco málo jí tam roste 😉
Holky, já vás ani nedočtu, protože se mi tak strašně spát , tak snad zítra ... dobrou

lencourek
29. bře 2009

Ahojda maminy, koukám, že jsem opět první. Tak co, jak u vás prošel posun času? U nás nic moc. Prcek se vzbudil v 6 a pak mi ještě na hodinku usnul (světe div se), takže vlastně v novém čase spal do 8 hodin. Což jsme normálně po 8h vyráželi na první procházku. Takže se nám to nějak celé posunulo. No, uvidím, jak to půjde ještě odpolko a spíš zítra jak se to ustálí. Jak jsem četla vaše příspěvky o spánku vašich dítek, tak vám docela závidím to noční spinkání. Já k malému stále vstávám tak 5x za noc. Ale už jsem si nějak za ty měsíce zvykla, tak to beru, že to tak má být.
Dnes u nás trochu mrholí, ale na prochajdu jsme šli stejně. Malý mi ještě dospává v kočárku. Aspoň mám čas mrknout na vás. Tchýně vaří, takže já to mám bez práce.

dnada
29. bře 2009

Ahojky lencourku - tak dneska to bylo takový divoký vztávání,malej se vzbudil v půl6 nového času,hodinu byl vzhůru a pak sme spali do půl9 nového času,v 11sme šli na procházku,vrátili sme se před půl hodinou asi tak,celou cestu čučel a pak si zdřímnul na půl hodinky. JInak dnes sem kojila o půlnoci,vzbudil se spláčem,asi nějaký ošklivý sen a pak až ráno v půl6 🙂 Tady teda taky poprchává už od noci,ale šli sme,malej poprvý viděl pláštěnku na kočárku tak si ji prohlížel a proto asi ani neusnul. JInak dneska ráno měl tvářičky už v poho,bepanthen pomohl,jen je malinko snědý 😵

dukie
29. bře 2009

Ahojte děvčata. Tak po dlouhé době jsem se na Vás zašla podívat, než se mi vytisknou účetní sestavy...

Hlásím, že my jsme na tom s baštou divně, se spánkem divně, s bděním divně... no asi jako vždycky. 😀 Ve čtvrtek jsme byli na první dávce Prevenaru, snášel to naprosto v pohodě. Paní doktorka nás převážila, takže v sedmi měsících máme 8.650 gramů. 🙂

Přidala jsem poslední 2 fotečky do albíčka (prý jich tam může být jen 50...), takže budu muset založit druhou část... 😎 Budete-li mít chuť, můžete na nás mrknout. 😀

https://www.modrykonik.cz/album/album.php?vAlbu...

Zítra jdu s Toníčkem na zkušební hodinu cvičení kojenců, tak se moc těším, že bude nějaký vzrůšo. 😀 Budu Vám určo referovat, jaký to bylo. 🙂

Á, sestavy se mi dotiskly, takže jdu pokračovat v práci... mám ještě cca 15 minut, než se mi chlapi vrátí z procházky... budou asi celí promočení, hrozně tu leje... 😝

Jo a ještě jsem Vám chtěla říct, že to mám v posledních dnech fakt veselý... ve čtvrtek odpoledne jsem měla strašlivý bolesti v podbřišku - podle zkušeností z dřívějška tipuju na ovulaci (po vysazení antikoncepce jsem prvních pár cyklů trpěla jako pes... takže jestli se nemýlím - což se ukáže cca do 14 dnů...., tak tohle byla první po porodu a byla fakt děsná, ani jsem nemohla chodit...), musela jsem baštit Ibalginek, abych mohla vůbec existovat... v pátek večer mě rozbolelo pravý ucho - zánět vnějšího zvukovodu, takže jsem nemohla vůbec usnout, aplikovala jsem kapky, co mám doma od posledního zánětu, a opět zbaštila Ibalginek, abych vůbec oka zamhouřila... no a kapičky zabraly, ouško je cítit, ale už nebolí... nicméně dnes v noci se mi cosi stalo se zády, tak nějak z ničeho nic mě začalo šíleně bolet jakoby až v místě pánve a jen na jedné straně, ovšem tak, že jsem v noci málem nezvládla zvednout Toníčka z postýlky... 😝 No a do rána se to rozbolelo tak děsně, že jsem málem nevstala z postele... takže jsem zase na Ibalginu - bolí to pořád, ale aspoň funguju.

Veselý, že? 😝 Vidím to tak, že zítra si půjdu vystát frontu na finančák (podat klientům a sobě přiznání) a někdy v týdnu si půjdu vysedět frontu k praktickýmu... takhle se prostě nedá vegetit... 😝 😒 😠

lisounek
autor
29. bře 2009

ahoj holky koukam ze to tu zilo a ja zrovna pryc... 😒 byla jsem u nasich to byla akce s Katuli..no ale tak si ji trochu uziji a ja jsem oprasila sve ridicske umeni a jsem rada, ze jsem to zvladla a tudiz budu vice mobilni..je to citit uz jarem...jdu vas docist...mam rymu a jsem jak prastena, ale K se zatim drzi...ve Ct mame Prevenar, tak snad to klapne vse.. 😕

vitam dnadu...treba se to tu nakonec vice rozjede??? holky me zase to vytocilo s tim casem..ty joo je to zase posun a ja nevim jak co delat...K uz je rozhozena, kdy koupat atd...

Jo a myslim, ze se Leni ptala na rezim...me sni K tak cca pul sklenky zeleniny, ale jeste ji to nastavuju napr. bramborem, takze dohromady pocitam tak 140 g ...ale jak kdy jednou uz zbastila i 190 g 🙂 ona ji ma rada...a spi vetsinou uz jen odpo..cca 2 hodiny, ale nekdy i hodku dopo a dve hodky odpo, ale to uz malokdy...a spi jen v kocare nebo se mnou na posteli..v postylce pres den vyjimecne.. 😕 vecer spi cca 19:30 - 6 nebo 7 hodin jak kdy...a nekdy jeste pak se mnou na hodku zalomi, ale ted uz taky spise nee. Jo a Leni neveris, ze by mohl mit Tomik dlouhe vlasky?? Jukni k nam do alba...Kata pres ne nevidi, ale ja je nebudu do roka strihat..je to sice jen povera, ale pry se krati zivot........ 😔 no snad to vydrzi... 🤐

lisounek
autor
29. bře 2009

dukie: koukam zase si vse vyziras..a at uz jsou ty pitomy dane za Tebou..mimochodem Tonicek je pasak velikej... 😉

lisounek
autor
29. bře 2009

a my spali dnes do 9 hodin noveho casu, tak dlouho snad K nikdy nespala, ale pak zase rozhozene komplet jidlo a porad mela hlada..desny, takze knourala a prudila...no zase to bylo zajimavy..a ted jeste spi v kocarku protoze je zvykla spat cca do te 16 hodiny, jenze je vlastne skoro 17 hodin no to nevim jak pak vecer teda 😔 ale asi pojedeme podle noveho casu at si zvyka...nebo nevim... ☹

dnada
29. bře 2009

lisounku děkuji 🙂

teda dukie ,to malej neměl ani teď v 8 a půl měsících,to vážil "jen" 8.24kg a má 72cm 😀(ale on byl prcek když se narodil,2.7kg a 47cm)

my jdem na druhou dávku prevenaru ve středu,minule mu ji Dr. nepíchla,protože se mi malej dopoledne pěkně osypal, já myslela že z jídla a ono prd, prý je to nějaká virážka co sama zmizí a už se neobjeví.Napsala Excipial na promazávání a Fenistil kapičky proti svědění .No dneska už to má celkem v pohodě 🙂 Sme včera pro jistotu vynechali o plavčo,aby se to nezhoršilo 😎

lisounek
autor
29. bře 2009

dnada: to ja si neumim vubec predstavit..nase Kata mela v 6ti mesicich 6,4 kg a ted bude mit tak nejak do tech 7 kg pocitam a zitra bude mit 7 mesicu..jsem rada, ze je drobek, ale holky i tak me boli zada a jsem kriva, jak paragraf...jo a vcera jsme meli vitani obcanku, byl to des...chaos a ja nevedela co mam delat...oni nas vyvolali a ja polozila K do postylky - v tu chvili silenyyy rev 😀 😝 takze ja zacala zmatkovat vyskubla jsem pani z ruky ruzi a darek pro Katu a bezela jsem pro ni..a ona na me volala ze chce jeste podpis a do toho hrala pani na varhany jakysi funus, takze fakt silenyyy...no a ostatni deti ani nebekly jak jinak.. 😒 Jenze my tam byly ve 13 hodin a K tou dobou spi, takze nam to dala sezrat...a pak chudera ihned usnula po ceste domu v sedacce.. 🙄 tot nase uzasne vitani obcanku...jo a dostala zlatou podkovicku. 😉

honzulka
29. bře 2009

Ahoj holky..jdu na skok,než půjdu dát spát Jeníka.. 🙂 Ten čas je fakt naprd..Tomík už sice leží,ale nevím,nevím..A Jeníka jsme nenechali spát přes den,tak snad usne taky brzy.. ☹
dukie-ty si tedy užíváš.. ☹ Holka,ty by sis tu pohodičku zasloužila už nejvíc z nás všech tady.. ☹ Ale Toníček je krásný chlapák,který stojí za všechny starosti.. 😉
S tím stříhání-já to řešila dost dlouho,protože to moc dlouho vím,že se nemá do roka stříhat..Ale vzhledem k tomu,že je to pověra(na který i věřím,ale nikdo mi to nevysvětlil tak pěkně jako ty lis) a taky si nedokážu představit,jak Tomáškovi budu ještě půl roku dávat vlásky každou vteřinu pryč z očíček nebo snad sponku,aby nešilhal,tak jsem mu holt ten 1cm ustříhla a holt mu život o něco zkrátila.. ☹ Není mi z toho teď dobře,ale snad to nebude o tolik hodně,třeba jen o 1 rok.. ☹

lisounek
autor
29. bře 2009

Honzul: neblbni, vzdyt je to jen povera 😨 ja jsem taky K ustrihla na vlasech vzadu zmolecky..mela tam uz pekny dredy...no a taky jsem strihla...ale nedalo se nic delat...rozcesat to neslo 😒 😝 nam K usnula ve 20:15 hodin no odpovida to staremu casu..nastesti je zlata a usnula hned... 🙂

dnada
29. bře 2009

tak teda ten můj uličník ještě nespí ☹ a na spaní vůbec nevypadá ,za to já bych spala hned 😒 momentálně ho šíleně zajímá šňůra od vysavače,sem zvědavá po čem ještě půjde

bobinna
29. bře 2009

ahoj holky,

taky jsme z toho posunu času jako praštěný... děti protivný petřík nemohl usnout pro něj to bylo vlastně o hodinu dřív do postele a Lindule kňourala celý den...

jinak k tomu jídlu... já si většinou v něděli navařím polévky na celý týden zeleninu a maso dohromady rozmixuju a ještě k tomu přidávám umělé mlíčko (divná kombince, rada od dr...) nechám vystydnou a rozvážím si to do pytlíků po 220g, šoupnu do mrazáku, ráno vyndám a v poledne ohřeju... většinou to sní najednou nebo maximálně nechá pár lžiček dám jí napít čajíku a ty 3-4 hodinky nemá hlad... a k večeři jí udělám 150g kaše přidám půlku přesnídávky a ještě jí nakojím a spinkáme... ale ještě v noci kojím tak 10x 😖 hrůůůza ... co já bych daka za 8 hodin spátku v kuse

bobinna
29. bře 2009

jo a vlásky už se taky klubou v létě už to můžná bude na berušky🙂 ale zoubky ne a ne 😒
tak pa a dobrou nocku

lisounek
autor
29. bře 2009

bobi: ja varim na dva dny..a taky pridavam UM ale jen nekdy, kdyz ji to chci udelat jiny... 😉 a vecer jakou davas kasi a jakou presnidavku?? ja delam vecer uz jen kase..stridam ji napr. malinovou a druhy den jen pridam do UM nemlecnou ryzovou atd...a noc mame nastesti bez jidla a ji az rano..dnes jedla az po 13 hodinach hruza jsem byla uplne nervozni, ale ona byla happy, za to potom porad dojidala rvala hlady po 2 hodkach.. ☹,ale odpo uz dobry..jinak po obede mi taky vydrzi ty 3-4 hodky a je v poho 🙂

lisounek
autor
29. bře 2009

to u nas v lete asi budou copy 😀

lisounek
autor
29. bře 2009

dnada: Marecek ma super dudloš s tim medou Pú 🙂

uci
29. bře 2009

ahojda holky, to je super ako ste sa rozkecali - len nech vam to vydrzi 😵
no tak v rychlosti (bohuzial vidite v akom neskorom case tu zase brouzdam 😔) co ma napadne ohladom toho vsetkeho co ste tu popreberali za tu chvilu:
vlasy nemame skoro ziadne, nelozime, nespime cez den (max. tak 2x po 1/2 hodky), nejeme nejako extra vela zeleninky (tak 70-80g), nepijeme s flasky (v sobotu som si bola konecne zasportovat, tak som si odstriekala lebo sa vraj vtedy nemoze kojit, ze sa do mlieka dostava kyselina mliecna aj nejake toxiny 😒 no a hned telefonat, ze mala neche papat z flasky - resp. ze jej to nejde, cize ako som sa na zaciatku bala aby si na nu nezvykla a neodvykla od prsa, tak teraz si na nu nevie zvyknut ☹ )
no ale zato sa nam uz klube 2. zub - dalsia horna dvojka na druhej strane - to bude mala vyzerat 😀 upiri nech sa trasu 😀 😀 😀 a dalsie 2 su tiez uz na dohlad (horne jednotky) cize tipujem ze tak za mesiac mame hore pekne symetricky vyklubane 4 zubky 😉
no ale vam poviem, ze dnes som skoro umrela pri kojeni - bolelo to ako slak ked sa prdolka zakusla 😝 ak to takto pojde dalej, tak veru neviem, ci to prekoname a prekojime sa tymto obdobim 😕 to bolo snad este horsie ako ragady po porode 😝
ako ste na tom vy so zubkami? nejako nemam prehlad - zeby zubky este moc neficali? ale mam dojem, ze kacenka uz nejaky ten zubok ma, ci si to pletiem?

dnada
30. bře 2009

lis - to mu koupila moje mamča... ještě má cumel čertíka a jeden od nuku... on si s nimi víc hraje než aby je ocumlával🙂 a než mu začli růst zoubky tak je moc nechtěl ani na hraní

tak malej má už 4 zoubky,všechny přední dole i nahoře a vypadá to že mu lezou další horní.Jemu vykoukl první 28.2. a poslední 18.3. 🙂 a neměl ani teploty,průjem nic,jen byl víc nevrlej,ukňouranej a pořád by se mazlil🙂

vlásky rostou,ale tím že se narodil jako plešounek,tak dorůstají celkem pomalu,spíš houstnou a trošičku tmavnou. Malej se neplazí,neleze,za to se staví na nožky a válí sudy o sto šest.Na plovoucí podlaze se mu občas podaří se odsunout rukama buďto dopředu nebo dozadu,ale na koberci mu to nejde.Takže se šoupe po břiše,ale neleze 🙂 A už asi 3týdny se houpe na kolínkách🙂 Za to krásně povídá tatatata,bababa,baba,mam mama,dádl(děda),ham,hele 🙂 a umí bezvadně držkovat😀

uci - mě malej chytnul za bradavku taky a nechtěl pustit,musela sem mu stisknout z boku čelist,aby otevřel pusu,hned sem prso vzala a schovala a jeho položila na zem. Chvilku koukal co se děje,pak začal brečet a sápat se po mě.Tak sem ho pochovala,uklidnil se a zkusila sem mu znova to prso dát,opět mě chytil zubama,tak už nedostal,asi až za hodinu.Neměl hlad,jen si hrál,lump jeden.On naštěstí nekouše,jen ji chytí ale i tak to pěkně bolí. Když je hladová ,tak ho to ani nenapadne,ale jak hlad nemá,tak si hraje a kouše a směje se tomu 😀

honzulka
30. bře 2009

Ahoj holky... 🙂 Jdu na skoky..Jeník mě rozlobil,tak v pokojíčku usínajíkluci samotinký..Tedy Tomík je zvyklý a taky už má půlnoc,ale jeníka pořád v chůvičce slyším.. 😠 mají oba zase rýmu,takjsou mrzutý a já s nima..Moc jsem toho v noci nenaspala,páč se pořád budil Jeník a cestoval,tak jsem ho pořád chytala,když spal ten,tak kňoural Tomášek a když ani ten ne,tak buď chrápal MM nebo do mě kopnul či jiný kontakt.. 😠 Tak jsem si myslela,že zalehnu po obědě s klukama,ale asi z toho nic nebude.. ☹
Holky,chci se zeptat,nedělala jste některá dorta třeba mašinku či tak?Jeník má za chvíli narozeniny a já pořád přemýšlím,zda zkusím něco upéct sama nebo raději koupím.. 😕
jdu na ně mrknout..Hned jsem zpět.. 😉

uci
30. bře 2009

dnada: tak ty pekne potvrdzujes tu moju "teoriu" co sa nou utesujem, ze sa rozvija vzdy len jedno centrum (bud rec alebo pohyblivost at...) tiez sme na tom podobne - ziadne lozenie ani nic podobne (tiez by sa mala najradsej uz postavila no nohy asi 😀 ), zato ukecana je o106 😀
mna ale pri tom kojeni mala akoze nekusala (teda nie nejako vedomky) - sala uplne normalne ako vzdy doteraz - ale tym, ze tam uz ma ten 1 zub tak to strasne bolelo 😢 no keby este zacala aj kusat, tak to uz by bola asi uplne konecna 😝
lis: inak zacali sme papat ten probioticky prasok (asi tak tyzden), tak som zvedava co to spravi 😕 ci sa trochu zlepsi ta zapcha, zatial teda ziadny ucinok nevidim, ale treba tomu asi nechat chvilu cas
ale poviem ti, ze to je riadna palka 😨 neviem ako u vas, ale tu to stalo skoro 600 Sk a je tam len 15 sackov (1 sacok na 1 den) cize des desovaty 🙄 no ak nepomoze tento prvy balik, tak dalej to uz asi skusat nebudem za tie prachy... 😖

honzulka
30. bře 2009

uci-my taky nelezeme,jen se přisouváme po bříšku(ani plazení se tomu nedá říkat.. 😀 ) a sice hezky spí Tomášek,ale Jeníka chodíme od miminka uspávat(naštěstí už jen tak,že si lehnem k němu.. 😉 ),no a tedy Tomík vypouští to baba,tata,mama-ale je mi jasný,že ani neví,jaký to má význam..ale líbí se mu to.. 😀 No a zse nemáme ani jeden zub.. ☹ A jak už to bývá,tak se srovnáním s Jeníkem..ten už měl touhle dobou 4 zubyska... 😔 A s vláskama to bylo to samý..byl plešounek(viz album) a blonďáček..a Tomík má háro a teprve začíná trošku světlat.. 😉

honzulka
30. bře 2009

No a Jeník v 9 měsících už rajtoval v chodítku... 😀 Ale taky teprve začal vydávat nějaký zvuky.. 😝 Takže fakt to funguje..Buď jedno nebo druhé.. 😉

lencourek
30. bře 2009

ahoj holky, tak jsem ráda, že jste sem zašli.
My ještě zoubky nemáme, a jsem ráda. Jelikož se bojím, co to bude dělat při kojení.
Když už jste mi tu psali ohledně jídla, dáváte něco jako svačinku? A co? A kolik? Mám asi blbé dotazy, ale bojím se, abych prckovi nedávala málo jídla. Kojím přes den i v noci a jen v poledne mu dávám skleničku zeleninky, což je dle obalu tak 125g. Není to málo? Co myslíte? Pití z lahvičky mu moc nejde a je to pro něj spíš hračka, takže jestli vypije pár kapek při hraní s ní. Nevím. Občas je vidět, že pije. Ale těžko soudit, protože taky hodně vybryndá.

honzulka
30. bře 2009

lencourek-já po měsíci zavedení zeleninových příkrmů začala dávat ovocné..zase po těch lžičkách..a teď dávám dopoledne buď banán nebo FRUTAPURU nebo přesnídávku,nebo jiný ovoce nastrouhaný a teď mu do toho občas přidám sušenku(mám Sunarky,páč ty jsou nejměkčí..)

honzulka
30. bře 2009

Teď jsem koukala,že je malýmu 7 měsíců pryč,tak bych mu asi zkusila to ovoce přidávat..Kojený děti tomají stejně,akorát posunuté od toho 6 měsíce,že začínáte s příkrmama a tudíž od 7 můžeš ovoce,myslím si já.. 😉

lencourek
30. bře 2009

honzulko, díky za radu. asi to ozkouším. prostě mám strach, aby neměl hlad. ale to by snad brečel, ne?

honzulka
30. bře 2009

určitě by brečel..neboj a zkus to ovoce..bude mít zase jinou mňamku.. 🙂 A s pitím je to u nás stejný..jakmile mu dám do pusinky tu savičku,tak se začne smát a má to jako kousadlo,tak mu to zase seberu.. 😝
Musím zmizet..Tomíka mám už na klíně a Jeníka za chvíli vzbudím..Tak papa všechny..a Lencourku dobrou chuť.. 😉

Strana