icon

Podezření na podvodníka ve vztahu. Jak odhalit pravdu?

katkata
5. bře 2024

Dobrý den

Před pěti lety jsem se s manželem rozvedla. Mám doma dva puberťáky a nějak jsem byla tak vytížená prací a rodinou, že jsem nikdy neměla čas najít si nového partnera. A teď se to stalo! Jsem úplně zamilovaná! A najednou se bojím, že jsem naletěl podvodníkovi! Je to cizinec, ale mluví docela dobře česky. Ale jsou věci, které se mi na něm nelíbí, když se na to podívám racionálně. Možná jsem jen hloupá. Ale byla to moje dcera, která mě jako první přiměla uvědomit si, že spousta věcí prostě nemůže být v pořádku.

Má vysokoškolské vzdělání a působí na manažerské pozici v Praze. A ve skutečnosti jsou věci, které nedávají žádný smysl. Například:

- Bydlí v nájmu. Ve své rodné zemi ani nevlastní nemovitost a celý život žije v nájmu.
- Nemá auto. Nemá ani řidičák.
- Nikdy nebyl na dovolené mimo Evropu. Když mluví o svých posledních prázdninách, bylo to většinou vlakem, občas autobusem, v relativně levných hotelech.
- Nevím absolutně nic o jeho prostředí, dokonce ani o jeho minulosti. Nikdy nemluví o přátelích nebo bývalých partnerkách, pouze o kolezích, což je zvláštní, protože s odstupem času si uvědomuji, že možná je to bývalá přítelkyně, které říká kolegyně, i když s ní nikdy nepracoval.

Mám čím dál větší pochybnosti. Když se ho ptám, proč nikdy neudělal řidičák, říká, na co, vyrostl jsem ve městě a tramvaj je pohodlnější. Proč bez dětí? No, nebyla k tomu příležitost. Nebo, když řeknu ze své strany: Letos moc dovolené mít nebudu, myslím, že spolu nic nevyjde. Jeho odpověď: Žádný problém, jedu sám. Když se ho ptám, kam má v plánu jet, řekl: Nevím někam na jih a cestou se rozhodnu kam....

Teď se velmi bojím, že je to podvodník. Že má buď dluhy, nebo třeba někde rodinu, manželku a děti. Protože to opravdu nedává žádný smysl, to, co říká a jak žije, vůbec nezapadá do jeho pozice. Ale co mám dělat? Styděla bych se mu jít do mobilu, když nedáva pozor. Zeptat se ho přímo k ničemu nevede. A především: Všiml jsem si, že je lakomý: Když někam jde, naplní si termosku kávou a vezme si s sebou dva kousky chleba. Nosí oblečení, které je sice kvalitnější, ale extrémně staré. Některé už jsou extrémně opotřebované a prý s nimi chodí na schůzky s manažery!
Bojím se! Že jsem se zamilovala do podvodníka a lháře! Protože to opravdu nedává smysl! A moje dcera se mi směje, že jsem se do někoho zamiloval! Co byste dělali v mé situaci? Špehovat ho? Raději byste vše okamžitě ukončili, aby zklamání nebylo ještě větší? Nevím, co mám dělat.

uzivatelkapetra
5. bře 2024

@katkata a když se zeptáš, proč si nekoupí něco novějšího (oblečení)? Nebo jestli na něco šetří? Protože sis prostě všimla, že je hodně spořivý. Prostě to nějak okecat.
Jsi si jistá, že je manažer? Není to nějaký ten manažer podlahových ploch jak se vznešeně říká?

gruyerre
5. bře 2024

@katkata a ty víš určitě, že pracuje tam, kde ti říká, že pracuje? Tohle by se dalo ověřit nejsnáze...nebo to je jediná věc, kterou fakt víš, že nekecá?

katkata
autor
5. bře 2024

@uzivatelkapetra
Přesně! Když byl naposledy na jednání do zahraničí, sbalil si košile. Velmi staré a opotřebované. Řekla jsem mu, jestli to myslí vážně s tímhle oblečením. Odpověděl mi: Jsou dobří a řekl mi přesně, co je to za bavlnu, která továrna ji vyrábí a že oblečení, je velmi dobré. Ano, to také. Jednou měl online meeting, když pracoval z domova. Vypadalo to, že má vlastně dobrou pozici, dával pokyny ostatním a vypadalo to, že k němu měli docela respekt. Ale všechno to mohlo být divadlo.

radecka1
5. bře 2024

To, že bydlí v nájmu je u cizinců obvyklé i to, že nemá řidičák, když žije ve městě. Ani mi nepřijde divné, že nikde moc necestoval. Cizinci obecně cestují méně než Češi. Asi může být i šetřivý, až lakomý. Znám takové lidi. Bylo by fajn se seznámit s lidmi, kteří ho obklopují, ať z jeho práce nebo přáteli. Pokud by mu to vadilo a nechtěl by tě s nimi seznámit, tak to by opravdu bylo divné. Jako mng. nejspíš bude mít profil na LinkedIn, tak se zkus podívat tam, nebo i na stránkách té firmy.

klokanka31
5. bře 2024

@katkata Může mít dluhy, může mít třeba jen takový způsob života...Ale určitě si dávej pozor.

zuzkasim
Autor odpověď smazal
katkata
autor
5. bře 2024

@zuzkasim Ano, Google je dobrý přítel. Rozporuplné je, že jeho postavení v práci a vzdělání jsou ještě mnohem vyšší, než mi přímo řekl. Muž se zpravidla prodává důležitější, než je. Ale byl skromný, ano, řídím projekt v této firmě, ale když si to vygooglím, je to vlastně vyšší management. Také se chová zvláštně, pokud jde o intimitu. Nějakou dobu jsme se scházeli a jednou jsem se dotkla tématu, jak chceme v budoucnu používat antikoncepci, abychom se obešli bez kondomů. Řekla jsem, že si asi nechám předepsat HA.
On na to: jsi blázen? Napumpovat se hormony? To je chemie, není lepší pozorovat cyklus teploměrem? Ano, řekl to vážně. Je tedy zvláštní, že muž takto uvažuje.

fire85
5. bře 2024

@katkata to s tou antikoncepci zvláštní není, ty se chceš dopovat hormony? Podle ne je rozumnej, uvazuje " moderně " nebo jak to napsat.hlavne cizinci žijí v nájmu normalne, řidičák ve městě netřeba, a cestování ho třeba nebaví. Spíš bych taky chtěla poznat lidi okolo něj.

pinkninja
5. bře 2024

@katkata Obezřetnost je na miste. Zkusila bych vyuzit vsechny moznosti, jak se o nem neco dozvědět. Myslím ty legální…☺️ A projevila bych zajem, setkat se s nekym z jeho okoli. To hodne napoví. Obecne nemam rada “tajemno” okolo partnerů, snazila bych se situaci osvětlit. Drzim palce.

odula
5. bře 2024

@katkata jako - co sec týče antikoncepce muj manzel uvazuje stejně . S ostatnima bodama souhlasim s @fire85 . Určitě je na místě opatrnost ( pac se moc ještě neznáte, ze jo), ale to ze jako vyšší management nezije v okazalym luxusu, nemá potrebu se draze oblikat, spis ukazuje na finanční, a vlastně obecne lidskou vyzralost nez na to ze by byl podvodnik. Takze ciste teoreticky by to mohl bejt pruser jako brno ( vsechno muze) - ale zas proc by firma do vyssiho managementu brala podvodniky? A nebo - jsi vyhrála jackpot ;) a znovu - souhlas s @fire85 - koukni na lidi z jeho okoli.

odula
5. bře 2024

@pinkninja tak nějaký tajemno z toho moc nevnimam (zda se ze ma docela dost, info, i o byvalym bydleni, vlastnictví atd) spíš mi připadá ze autorce přijde divný, ze je jako vlastne - normální ;)

pinkninja
5. bře 2024

@odula To je subjektivní. Nekomu prijde tajemno vsechno, nekomu prijde fajn i to, ze nezna příjmení…😂 Takže pro leckoho normální, pro druheho hrad v Karpatech.☺️

odula
5. bře 2024

@pinkninja jo tak vis co, my stejne mame jenom velice kusy informace. I to co autorka napsala se da bud vykladat absolutně pozitivně, nebo z toho udělat detektivku.... (treba muze bejt super eko uvedomelej nebo to muze bejt nesnesitelnej skrt) stejne nakonec je to o tom jak se chová k ni, k okoli atd. Ale z toho co napsala jako divnosti mi na prvni dobrou neprijde divnyho lautr nic ( ani ty košile - kdyz vidim co si bali na konference muj manžel :D )

katkata
autor
5. bře 2024

@odula Ano, to je možná ten problém, že jsem nikdy nic neměla s takovými eko lidmi. Na jídle nešetří, vše nakupuje bio a mluví o tom, co by chtěl pěstovat u mě na zahradě.
Možná to může být i ten problém, protože tento přístup mi byl doteď cizí a najednou jsem se do takového chlapa zamilovala.

reeeza
5. bře 2024

Asi to bude nepopulární názor ale což..
Hele mě příjdeš mega paranoidní. Ale opravdu fest!

Spousta lidí v zahraničí nesmýšlí jako občani postkomunistických států, kteří celý život šetří na dům, život si neužijí a jen splácí hypotéku. Hlavně aby měli barák...
Spousta měšťáků opravdu nemá řidičák ( já ho mám od 30ti, partner od 41 let).
Spousta lidí co jsou finančně zajišténých prostě nemají jako životní priority drahé nebo věčně nové oblečení, nebo draze cestovat. Naopak spoustu z nich paradoxně tíhne i k minimalistickému a střídmému životu, cestují low budget...Já si takových lidí třeba cením, úspěch ani prachy jim nestouply do hlavy a nenechají se ovlivnit svým kontem.
To že nebyl jinde než v Evropě...z toho vyvozuješ zase co prosím tě??
Nebo to že řekl svůj názor ohledně HA od které se už celosvětově upouští, jelikož jsou známy negativní dopady na ženské zdraví...a navrhl třeba počítání plodných a neplodných dnů a přerušovanou soulož...z toho zase vyvozuješ nějakou šílenost..
Nebo to, že jako cizinec třeba s menší jazykovou bariérou má známé hlavně mezi spolupracovníky, probůh tak to je opravdu podezřelý 🤣🤣
A ještě nedej bože aby mezi nimi nebyla nějaká jeho exka!! Nebo aby všichni jeho kolegové ve skutečnosti nebyli kolegyně a ještě k tomu jeho exky že!!??

Nevím co ti provedl tvůj ex.
Nebo jestli jsi taková byla vždy.

Mě se jevíš jako podezíravá a paranoidní osoba, která má sklony nevěřit a nedůvěřovat jen na základě toho, že se někdo nechová dle jejích očekávání a představ ( ty jsou bezpečné, jakékoliv odchylky jsou nebezpečné).
Chtělo by to nechat druhé žít dle jejich uvážení a hned je nesoudit a co víc, neusuzovat z toho nic tak šíleně paranoidního.

Vlastně tak věříš že je to vlastně hajzl, že ho od sebe akorát odeženeš ( kdo by tohle taky vydržel). No a pak ho označíš za hajzla že tě nechal 😅

Chtělo by to otevřít mysl i srdce novým věcem. Nebýt tak zabedněná, hned zaškatulkovávat a odsuzovat odlišnost...těžko říct, jestli to chceš nebo jestli toho vůbec jsi schopná!! Některý lidi nejsou schopný dát milované osobě svobodu být sám sebou. Asi ze strachu že dělají něco jinak a ztrácí tím kontrolu..

Vůbec mu nedáváš šanci. Příjde mi že nejsi připravená na vztah.

Říkám si chudák chlap a sorry, ale jestli chceš být zase sama, tak v tom pokračuj..

reeeza
5. bře 2024

Já byla taky tak podezíravá a paranoidní, bylo to po těžkým rozchodu...trvalo to snad rok než jsem uvěřila, že ten chlap se kterým chodím fakt není hajzl. Nechápu jak to se mnou mohl vydržet. Zpětně vím že jsem se bála zranění. A zamilovanost jsem vnímala vlastně jako něco co mě ohrožuje protože to nutí člověka bořit hradby které kolem sebe ze zklamání postavil..Jsme spolu 6tým rokem a je to zlatý člověk...

odula
5. bře 2024

@reeeza hele - ta paranoia muze nebo nemusi byt nějaký charakterovy defekt, docela paranoidne to vyznívá, ano ( treba podezření jestli online meeting není divadlo - by me zajimalo ktery podvodnik a kvůli cemu by sel tak daleko organizoval "business online" meeting... no nic :D) každopádně to co jsi napsala o smýšlení obcanu postkomunistických zemi, to jsi uderila hrebik na hlavu. Ja jsem narozena v osmdesatkach, a úplně přesně vnimam jak jsem byla timto podminena a trvalo celkem dlouho nez jsem se dopracovala k jakys takys financni gramotnosti - jako ze znamka socialniho statusu nejsou drahy hadry, barak, nebo auto z tuzexu, případně ze vejplatu je treba za ty hadry utratit pac zejtra by uz prachy nemusely mit hodnotu... jako takhle přesně jsem to neměla pac v 89 padla opona, ale tu podminenost timhle mindsetem vnimam dost silne. No, zajimavy, každopádně.

eldoradoh
5. bře 2024

@reeeza nešlo to napsat tochu "zaobaleněji"?

teenyel
5. bře 2024

Dost tu jiz zaznelo, ale pridam jednu zkusenost ze sveho blizkeho okoli. Jeden muj velice dobry znamy je milionar. Opravdu velmi bohaty milionar. A? Donedavna nejezdili s rodinou ani nikam k mori, proste ho to netahlo. Zajeli si tak do Rakouska na lyze a stacili jim to. Ted uz tedy nekdy jezdi, ale nejsou to zadne luxusni lety soukromym letadlem na Bora Bora, ale uplne bezne dovolene, na jake jezdi kazdy druhy. Obleka se do bezneho obleceni, ridicak a auto sice ma, ale nedava najevo, ze je bohaty, nejezdi zadnym supersportem ci superluxusnim autem, ac by jich mohl mit v garazi nekolik. Nepouziva iphone, protoze je mu nesympaticke, ze si tim lide kupuji pocit a status "lepsiho cloveka". Vede k tomu i deti. Bydli v najmu, je celkem sporivy, nerad kupuje nove veci (nedavno rikal, ze treba koupit si novou televizi pro nej neni neco, co by mu udelalo radost, ze za tim vidi jen "musim nekam jit, neco vybrat, dostat domu, vybalit, nastavit, likvidovat starou, likvidovat bednu,..."). Taktez tvrdi, ze kdyz clovek na neco nema, ma vic snu, kdyz se mu povede nasetrit a splnit si ho, prinasi mu to naplneni. Pokud ale clovek ma v podstate na vsechno, ztrati to pro nej atraktivitu. Muze si splnit takrka jakykoliv sen hned aniz by ho to nejak financne omezilo.
Tak mozna jen k zamysleni, ze opravdu bohaty clovek casto nemusi na prvni pohled vubec pusobit dojmem, ze neco vlastni. A casto ti skutecne bohati lide byvaji uplne normalni, mnohdy i skromnejsi, nemaji potrebu ukazovat to, byvaji i velmi financne gramotni (pokud jsou nemovitosti stale "nastrelene", nebudou do nich investovat jen proto, ze by se to ocekavalo a pro pocit, ze neco vlastni).
Asi bych se priklanela k tomu, co zde pise spousta dalsich - dat najevo zajem, ze bys rada poznala treba kolegy, at zajdete na jidlo, bowling, udelate nejakou akci. Pokud by s tim mel nejaky velky problem, bylo by to zvlastni. Ale soudila bych spis na zaklade chovani vuci lidem, ochote, schopnosti drzet slovo, nez na zaklade nejakeho materialismu a ocekavani.

zuzkasim
Autor odpověď smazal
reeeza
5. bře 2024

@eldoradoh Není to myšlené vůbec zle. Z té perspektivy to doufám bude zakladatelka i číst.

Navíc dodávám že jsem byla úplně stejný paranoik a podezíravý člověk = což zní asi tvrdě, ale chce to nebrat tak vážně a napůl se tomu smát..

Tak zakladatelko omlouvám se jestli to vyznělo hnusně, zkuste to brát s rezervou, není to myšleno hnusně. To rozhozhodně ne 😎✌️

reeeza
5. bře 2024

Ještě dodávám že spousta lidí odmítá létat letadly kvůli uhlíkové stopě. Třeba může být tohle důvod proč nikam daleko nejezdí atp..kor když mu záleží na stravě a její kvalitě, kupuje bio atp...

Zkus se ho doptat, když ti není něco jasné..nebo se o něj prostě zajímat, zeptat se ..poznáš ho tak daleko lépe a třeba se přestaneš tolik bát. Zeptat se je vždycky lepší než si věci domýšlet. Protože pak jsme schopní vymyslet kolikrát nemyslitelný 😉😁

stazinka2018
5. bře 2024

Mně to přijde jako by to psala umělá inteligence. Občas v mužském rode, vety divně sestavené, skoro jak z překladače.

moudivlacek
5. bře 2024

@stazinka2018 mě ten úvodní příspěvek taky zarazil, jak se tam často mění rody, těžko říct, nicméně i taková situace nastat může

jahodi
5. bře 2024

@stazinka2018 taky tak...

zuzkasim
5. bře 2024

@stazinka2018
@moudivlacek
@jahodi Tak jsem po vašem podezření klikla na profil zakladatelky a tato uživatelka zrušila účet... takže to vypadá, že se možná někdo opravdu jen bavil☹

moudivlacek
5. bře 2024

@zuzkasim ono založení březen 2024, ale ja z principu nechci nikomu krivdit, ale evidentne to nebylo divne jen me

zuzkasim
5. bře 2024

@moudivlacek Já jsem pak vždycky naštvaná na sebe, čím jsem to zas ztrácela čas... Tak jdu radši zase naplno pracovat🙂

moudivlacek
5. bře 2024

@zuzkasim ja si zas rikam, ze az tu bude nejaka zena hledat radu v podobne/stejne zalezitosti, byt ten uvod byl treba vymysleny, neni to nerealna situace, stat by se mohla, tak najde od dalsich uzivatelek jejich nazory, podporu, veci k zamysleni ;)

1pomnenka
6. bře 2024

Co bych dělala v tvé situaci? Především se nauč česky viz všiml jsem si, že je lakomý nebo že jsem naletěl podvodníkovi. To žádná žena nenapíše. Asi nějaký mizerný překladač. 😅 Nic podezřelého na něm není kromě toho, že nemá ŘP. K této pracovní pozici je služební auto a jen hlupák by ho nevyužil. Proč se trmácet na dovolenou vlakem, když má naftu i auto zadarmo. Takže si ten ŘP nakonec udělají. Jinak šetrnost mi k této pozici sedí. Koupí si kvalitní drahé košile i obleky a vydrží mu x let, 1 drahý kožený pásek, tašku, dvoje kožené polobotky, nemusí mít narvané skříně.