Podnikání a mateřství - jak zvládáte?
Ženy, malému je 7,5m a právě začal lézt. Podnikám už řadu let, ale dítě k tomu je nevídaný upgrade a protože jsem v tom čerstvá a stále se něco mění, tak uvítám každou radu zkušené ženy.
🙏
Ahoj, já pracuju z rodičovské se dvěma, nyní 3 roky a rok. S jedním to bylo celkem v pohodě, vždycky pěkně spal, i přes den třeba tři hodinky, takže to šlo. Až teď jsem se dostala do bodu, kdy to začíná být moc. Nikdy nespí oba zároveň, zbývají tedy v podstatě jen noci a když o víkendu někdo hlídá. Takže ubírám zakázky, co to jde, než se z toho doma zblázníme 🙂
Ale jinak určitě doporučuju i s dítětem podnikat, pracovat, prostě dělat něco dalšího, než jen péči o dítě, i když je to náročné, udržuje to zdravý rozum a sebevědomí 🙂
já teda nemůžu říct osobní zkušenosti, ale plánuju při rodičovské podnikat dál. Živím se jako svatební fotografka, takže tak od 7 měsíců budu zase brát svatby (ale jen v okolí mého města) a na ty soboty budu mít zajištěné hlídání. Kojit kvůli neurologické nemoci nebudu moct víc než 10 týdnů, takže v tomhle problém taky nebude. Pak nastane část, kdy budu pracovat doma (editovat fotky) a to budu dělat v době, kdy bude dítě spát nebo když bude někdo hlídat. Jsem sama zvědava, jak to půjde, zatím to jsou jen plány 🙂
@barbora_barbora Ahoj, s tím souhlasím. Já bych z toho denního stereotypu zešílela snadno a rychle. Ale je třeba ubrat. Jak říkáš, zakázky hodně vyhodnocuju, posunuju termíny...
@no_title
Asi ano, tohle je obor, který "jde", myslím. Akorát teda na ty svatby brát také hlídačku. Protože my takhle fotíme od začátku a jako než lezl, tak to jakž takž šlo. Bylo třeba se věnovat jemu, focení, modelce, světlu... ale teď už to nedávám. Jsme na to dva a modelka občas taky musí zabavit.
A to fotíme jen sporadicky to, co ušiju.
Miminko teprve čekám ale podnikam deset let a ještě rozjíždíme firmu ,takže budu pracovat pořád i během rodičovské.Samozřejmě pokud by nebylo něco v pořádku s miminkem tak práce půjde strannou.V práci můžu mít mimi u sebe a nastesti mám tetu na hlídání.

@maxiste Aho, jsem uz radu let na volne noze a mam sedmimesicni miminko. S mou profesi se to da v pohode, muzu pracovat, kdyz mimi spi, pripadne kdyz se male venuje manzel, ktery je taky OSVC. Mas hlidaciho tatinka a prarodice?