icon

Pokec mamin - máme doma osmiměsíční mimi 🙂

sedmitecka
22. bře 2015

Ahoj všem, máme doma téměř osmiměsíčního synka a ráda bych sdílela zkušenosti a "pokecala" o životě na "dovolené" 🙂

Strana
z3
beruskaevuska1
25. bře 2015

@cabo zítra zkusím. ted má po večeři.

cabo
25. bře 2015

@beruskaevuska1 Za sebe si myslim,ze je to blbost. Me mamka rikala,ze ja se zacala plazit az kdyz jsem chodila!!!! A taky zadna ujma. Tim myslim jako kriva zada a podobne. Takze se opravdu nebojte. Vim,jak se citite. Kamosky co nikam nechodily,jen v pediatricce,tak taky neresily ze se jeste mimi nezveda, nepase, neleze. Ja tim,ze chodime kazdy tyden na rehabilitaci,jsem vic hlidana. Moc dobre to nenesu,slyset co uz by mel delat a nedela. Ale je fakt,ze sestra to rika v dobrem,nijak to nehroti! Nastesti. Ja si zase myslim,ze je linejsi,protoze ma vic kilo nez by mel mit.....
Jdeme tam v pondeli,urcite se zeptam. Me rekla,ze by nemel nejdriv chodit a az pak lezt,ale hrotit to nebudu. Kazde dite to ma proste jinak. A opravdu si myslim,ze tim nijak neutrpi. Ale urcite se vam zeptam.

cabo
25. bře 2015

@beruskaevuska1 Ja si treba myslela,ze neleze,protoze ma slabe ruce,ze v nich nema silu. Ale kdyz ho sestra zkusila posadit pred ten sikmy sed,tak se v nem udrzel a rekla ze v rukach silu ma. Tak nevim cim to bude....

petulakol
26. bře 2015

@sedmitecka My se teď tak nějak ustálily na půl sedmé...teda v půl sedmé vstávám z postele a to už tam malá tak čtvrt hodiny brblá. Já jsem teda zatím přísná a do postele jsem jí nevzala. I když někdy v noci když jsem kojila, tak jsem si říkala, jak by bylo hezký mít jí vedle sebe 🙂 A jak jste na tom s tím pohybem? U nás žádný pokrok :/

petulakol
26. bře 2015

@cabo Tak to my jsme oproti vám prťousek...malá má 70 cm a 7,5 kila. Přitom jedlík je taky. Máloco jí na tváři vykouzlí takový úsměv jako když řeknu, že jdeme papat 🙂

teripo
26. bře 2015

Ahoj, můžu se taky přidat? Vítek měl 8 měsíců před týdnem. Když tady čtu, že máte lenochy, tak vám to trošilinku závidím, ten náš poděs sedí, leze i stoupá od 6 měsíců, takže se nezastavím,a ležení na zádech vůbec neuznává (jedině, když hodně tvrdě usne...) Ale zase toho moc nenažvatlá. A neustále něco jí... Jsou vaše děti taky takoví závisláci na mamince a chtějí pořád chovat (teda hlavně když je potřeba doma udělat něco na co potřebujete obě ruce)?

cabo
27. bře 2015

@teripo Ja si prave taky rikam,ze se za nim jeste nabeham....... tak jsem i trosku rada,ze je lenosnejsi.
Jo,Luky by se choval porad. V ohradce vydrzi tak 15 min maximalne,v zidlicce je to lepsi,to si ho muzu dat i do kuchyne. Poradne nevim jestli mrci kvuli zubum nebo protoze chce chovat

petulakol
27. bře 2015

@teripo Ahoj, u nás je to jak kdy 🙂 Někdy si vydrží půl dne sama hrát a někdy od rána kňourá a musí se tulit. Ale mamánek je to každopádně. I když si jí mazlí tatínek, tak sotva se objevím já, už se ke mně sápe 🙂 Co se jídla týče, taky by pořád něco ochutnávala...a má potřebu se napít z každého hrnečku, který vidí 🙂

petulakol
27. bře 2015

@beruskaevuska1 A proč máte od doktorky ultimátum? Vždyť na to má ještě čas, ne? Nám řekl doktor, že v osmi měsících by se mimi mělo alespoň otáčet na záda a zpět, ale každé prostě má své tempo. Já to teda hrotím víc než náš doktor. Malá taky neleze a na kolínka nekleká. Snažím se jí několikrát za den dát na čtyři, ale ona se hned rozplácne. Prostě pokud dítě samo nechce, tak ho k tomu nedonutíš 🙂

evulina77
27. bře 2015

@beruskaevuska1 podle mě by už měla malá na bříšku trávit většinu času, co je vzhůru. 4x denně je málo. Jinak nevím, jak se malá sama dostane do sedu. Pokud ji ty posadíš a ona se tam udrží, není správně. To není správný sed, do sedu se musí mimčo dostat samotný. Samostatný sed je vyvrcholení psychomotorického vývoje a pokud to toho uměle (dáváš ji sedět) zasahuješ, můžeš vývoj zpomalit nebo až zastavit...
Jinak ohledně rehabilitace s malou, chápu, že to člověka znejistí, ale dle mého to ničemu nevadí a malé to může jen prospět...

chris_n
27. bře 2015

hele jen tak otázka, vy nemáte skupinu červencovky nebo tak nejak to věkově vychází ne? nebo ta skupina není moc aktivní? U nás v kvetnovkách to třeba jede docela dostl

werunqa
27. bře 2015

Taky máme doma skoro 8.měsíčního chlapečka.Asi mu lezou další zuby,tak očekávám žůžo dobrodrůžo 😢
První dva zoubky byly ve znamení teplot a řevu,nočního buzená 😅
Jinak je to ale šikula,už si pěkně stoupá,vleze všude..i tam,kde nemá 😀

teripo
27. bře 2015

@cabo tak v židličce donedávna taky celkem vydržel pozorovat co se děje kolem, ale teď v ní začal stoupat (máme takovou tu klasickou retro dřevěnou) takže to už taky úplně nefunguje, a v ohrádce ječí okamžitě,

@petulakol no tak to já mám pocit,že kňourá pořád, a hrát si sám snad vůbec neumí (spíš úplně minimálně), vždycky u něho musím být, a nevím jak ho to "naučit" ale asi k tomu časem dojde sám.

můžu se zeptat jak u vás probíhá běžný den?

cabo
28. bře 2015

@petulakol u nas je to faky tak! Zkousim maleho davat na vsechny ctyri,ale v tu ranu se rozpleskne na podlozku. Skousi se plazit,ale dozadu. Taky si myslim,ze to chces czs,kazde mimi je jene!

petulakol
28. bře 2015

@cabo My to na kolínka zkoušíme denně, ale prostě to nejde. Jestli na to potřebuje přijít sama, tak jí zkusím nechat. Teď jsem někde vyčetla, že by mohlo pomoct dělat že si jí nevšímám a hrát si s nějakou hračkou...že by se mohla snažit za mnou přilézt. Dneska jsem to zkoušela a zatím to vedlo jen k tomu, že když se začala vztekat že couvá, zase se na chvíli uklidnila 🙂

cabo
28. bře 2015

@petulakol no ja mu pomaham sedat pres sikmy sed,aby se to naucil a z toho by mel podle rehab.sestry prejit do kleku. Ale jak uz jsem psala,sedi pres ten bok, pak se zkusi presunout z toho boku do kleku a buch,uz je na cumacku 😉
A presne jak pisete,nedari se ,vzteka se........

cabo
30. bře 2015

@beruskaevuska1 Tak jsem se ptala rehabilitacni sestry a tekla,ze plazeni preskocit muze,ale lezt by mela. Rikala,ze by pockala do 9. i 9,5 mesice. Pak by to resila na rehabilitaci. Muj ma dneska 9 mesicu a rekla,ze by uz mel lezt,ale ze jeste je klidne 14 dni cas. Ze je videt,ze se udri na rukou tzv.kobra a ze i pokrci nozicky. Jen to neudela naraz. 😉 bud se krasne zvedne na rukou,nohy natazene NEBO pokrci nozicky pod sebe,hlavu na podlozce......
Takze proste davat,zkouset a tak

cabo
30. bře 2015

@teripo Nj,davaji nam zabrat,ze? Na ten bezny den bych se take rada zeptala
U nas: vstaneme cca o pul 6, potom ho dam na nocnik,protoze vetsinou do pul hodiny od vstani kaka;potom je v zidlicce kde si hraje, kolem 8 jde spat (uspim ho v kocarku na balkone) spi max.hodinu;pak zase zkousime nocnik, kdyz je pekne a babi se citi, vezme ho tak na hodku az hodku a pul ven ,kdyz ne dam ho na penove puzzle na zem a hrajeme si nebo je v zidlicce a kouka jak varim,uklizim a tak. Po jidle jde zase tak na hodku spat, potom si zase hrajeme, nocnik a kolem druhe pul treti jdeme na dve hodky ven. Pak dojde tata z prace a je s nim on. Od te pul 5 do sesti,pak jde spinkat.
Takze asi takto.

A jak u vas?

beruskaevuska1
30. bře 2015

@cabo díky. moje mimi má ted 8 a 1/2 měsíce. a zvládne krásně pozici kobry, přikrčí nožky, jen to zvednutí na čtyři je pro ni náročné. má velkou hlavičku - 46 cm. když je na bříšku, hlídám ji - ta hlavička je na ni těžká, tu má po tatínkovi. cvičím s ní už druhý měsíc. v noci spí celkem 12-13 hod, přes den spí 3-5 krát cca 60 -90 min. snažím se několikrát denně s ní cvičit, ale je spáč a pokud se nevyspí, nemá náladu cvičit. po zemi se doplazí i metr daleko. ted jsou dvě odpoledne, dnes už spala dvakrát a dvakrát jsme cvičili na bříšku. v půlce dubna má 9 měsíců. ted současně v jednu chvíli se opře o ruce a zvedne zadeček. má od doktorky ultimatum. uvidíme.

jamia
30. bře 2015

U nás běžný den vypadá cca takto: Mezi 7.00 - 8.00 vstávání a mléko, přebalování, hra na zemi. V cca 9.00 usíná, budí se 11.00-11.30. Pak má oběd a jdeme obvykle na procházku nebo si hrajeme doma, spí pak většinou 13.00-15.00 a 17.00-19.00. Ve 20.00 ji koupu, krmí se kaší a usíná kolem 21.00.

cabo
30. bře 2015

@beruskaevuska1 A jak s ni cvicite? To vam spi tak dlouho? To mate dobre. Maly se budi 3x za noc a pres den spi drive 3x 50-60 min (dopo, po o, odpo), ted uz jen 2x 50-60 min (dopo a po o). Dr.vam rekla,ze ma mala velkou hlavicku? Ja se ted divala do karty a mel v 6-ti mesicich 45cm a v 8-i mesicich 47cm. A nikdo nic nerekl....

beruskaevuska1
30. bře 2015

@cabo ano, malá spí hodně od narození. dva měsíce měla žloutenku. to spala i 21 hod denně. je spáč sama od sebe. ona je dlouhá 69 cm, k tomu ta hlavička, chvílemi se převažuje na jednu nebo druhou stranu, jistím ji, mám kolem ní deky, polštáře. popravdě se jí hlavička naklání u doktorky, když ji dá na bříško. chodíme do pediatrické poradny každý měsíc, každé mimi u naší pediatričky chodí min. do 15. měsíce na kontroly každý měsíc. díky různým nemocem jsme tam byli i čtyřikrát za měsíc. dnes jsme cvičili 4krát a spí počtvrté.

cabo
31. bře 2015

@jamia No koukam,ze mate pekneho space. To trosku zavidim. Me kdyz maly spi dele jak hodinu, je to hodne velka vyjimka.....

cabo
31. bře 2015

Mela bych dotaz:
Kolik toho vase mimco sni? Myslim dopoledni svacinku,obed a odpo svacinku. Rikam si,jestli toho ta moje "kyselinka" nesni moc...... Tak se ptam po srovnani
A davate uz polevky?

jamia
1. dub 2015

@cabo Já jsem jí to na začátku diplomaticky vysvětlila, že maminka potřebuje spát, aby byla svěží a šťastná a měla dost síly se o miminko starat 😀 Ale vážně, obdivuju, jak to zvládají maminky nespáčů, moc si to nedovedu představit.

Jinak jídlo dostává snídaně - Nutrilon 150 ml, svačina to samé, oběd masozeleninový příkrm cca 200 gramů, odpoledne pak 2-3x Nutrilon 150 ml a na večer obilnou kaši. Zkouším zavést dopoledne ovoce, ale moc jí nechutná.

teripo
2. dub 2015

tak u nás je to tak že kolem 7h se budí, v posteli ještě nakojím a vstáváme kolem osmé, pak přebalování,převlíkání,snídaně, já se snažím trochu poklidit a hrajeme si spolu , tak kolem 10h jde spát na dvůr do kočárku. Tam spí jak kdy, někdy půl hodiny, někdy i 2 a půl hodiny (záleží jestli ho vzbudí kohout nebo pes) no kolem pul jedné oběd, pak si zase hrajeme, nebo si jen tak leze po bytě, kolem 14h jdeme na procházku a podle toho jak dlouho spal dopoledne tak buď usne tak na hodinku maximálně nebo vůbec. kolem 15.30 svačinka, pak si zase hrajeme, já se snažím doma něco udělat,... no a po 18h večeře, koupání, a mezi 19 a 20h většinou usíná, ale třeba tento týden je to úplně jinak a doufám že se nám to zase brzo vrátí k normálu 🙂

a k jídlu: sní toho strašně moc, ale nevážím mu to, takže přesně nevím, ale dalo by se říct že jí do rána do večera, má 4 jídla během dne (něco z tohoto: jogurt, přesnídávka, ovoce, masozeleninový příkrm, zeleninová polévka, piškoty, kaše, chleba s lučinou) k tomu se ještě kojí podle toho jak se mu zlíbí a někdy si dá kukuřičné křupky (a těch by klidně snědl celý pytel...)
ale na to kolik toho sní je celkem drobek má 70cm a 6,5kg i s plínou

cabo
2. dub 2015

@teripo a kduz sni treba presnidavku, kolik? Ten muj slupne celou,tedy 190g...... Kdyz mu varim obed,taky to nevazim, kdyz driv dostaval sklenicky vedela jsem kolik toho sni.
Ptam se prave pro srovnani. Davam malo nebo naopak moc?

teripo
2. dub 2015

@cabo celou a ještě se dojí třeba piškotem nebo tou křupkou a pak ho musím nějak "odtrhnout" nemá nikdy dost

cabo
2. dub 2015

@teripo Jeeee,tak to je stejny jako ten muj. Akorat ta vaha se lisi..... 😉

sedmitecka
autor
5. dub 2015

@beruskaevuska1 teda opravdu zívidím spáče, my nemáme spací miminko 😉 do třech měsíců spal krásně, ráno jsme spolu vstávali kolem desáté klidně 😀 ale pak se to začalo nenápadně zkracovat, dnes mě ráno budí kolem sedmé (a to díky změně času, bylo to v šest 😀 přes den spí max 2 hodiny kolem poledne a večer usíná kolem osmé...v noci se budí jednou na mlíčko....

Strana
z3