icon

Politické debaty. Jaké jsou vaše názory?

15. srp 2025

Už tu delší dobu nebylo nic z politiky, hledám taková témata a ne že bych tím žila, ale zajímá mě to a není mi to jedno. Protože děti.
K čemu nám je vůbec EU? Platíme, posloucháme a dostáváme zpátky jen papírové sliby.
Roky jsme si nechali namluvit, že členství v EU je “výhra”. Jenže zatímco my dřeme, ceny letí nahoru a energie jsou dražší než zlato, v Bruselu si vymýšlí další a další nesmyslné regulace. Dotace? Byrokracie? Předpisy? Spíš past, která svazuje podnikatele a otravuje život všem.
A když přijde řeč na naši ekonomiku – fakt to vypadá jako výhoda? Potraviny dražší než v Německu, ale platy třetinové. Energie drahé, protože “zelený přechod”. Politika? Jen kopírujeme, co nám nadiktují.
Britové odešli. Ano, měli problémy – ale aspoň si rozhodují sami. My? Radši držíme hubu a krok, i když nám to ničí hospodářství a politici se nám smějou do obličeje.
Já totiž absolutně, ale absolutně netuším, koho volit, přijde mi, že je to z bláta do louže.

Strana
z9
kupi
15. srp 2025
@dominikasn

@drep myslím, že se klokanka nudí a povídá si sama se sebou...

@dominikasn taky mne to napadlo 😃

klokanka31
15. srp 2025
@ai30

@klokanka31 Jak nestranni? Jakoze nevi, jestli jsou prorusti nebo ne? Jestli v tomto ohledu 'nevi', tak jsou prorusti.

@ai30 Hele já nejsem ani proti Rusku, ani proti Ukrajině. Občané těch zemí nemůžou za to, koho mají ve vládě. Jsem proti Putinovi, i proti Zelenskýmu. Ať si dají po čumáku jako chlap s chlapem, ale ať do toho netahají civilisty.

ai30
15. srp 2025
@klokanka31

@ai30 Hele já nejsem ani proti Rusku, ani proti Ukrajině. Občané těch zemí nemůžou za to, koho mají ve vládě. Jsem proti Putinovi, i proti Zelenskýmu. Ať si dají po čumáku jako chlap s chlapem, ale ať do toho netahají civilisty.

@klokanka31 Zelenski nikdy nechtel dat po cumaku Putinovi, on jen brani svou zemi. Rusko utoci, Ukrajina se brani. Takhle jednoduchy to je.

klokanka31
15. srp 2025
@ai30

@klokanka31 Zelenski nikdy nechtel dat po cumaku Putinovi, on jen brani svou zemi. Rusko utoci, Ukrajina se brani. Takhle jednoduchy to je.

@ai30 Zelenský brání svou zemi, ale bohužel ne osobně, to samé Putin, on neútočí, má na to lidi. Kdyby měli jejich podřízení rozum, tak by řekli dost, a žádná válka by nebyla, protože by neměl kdo bojovat.

drep
15. srp 2025
@anonym_autor

@drep kdybych založila diskuzi s nickem, taky by sis dovolila tohle ? Takže...

@anonym_autor jistě, mý názory jsou poměrně pevný.

andelka
15. srp 2025

Nevím. Od 18 poctivě chodím ke všem volbám, fakt ke všem , ale nikdy jsem nebyla tak bezradná jako teď. Fakt nevím a poprvé v životě uvažuju, že nepůjdu. Ale příčí se mi to.

andelka
15. srp 2025
@klokanka31

@ai30 Zelenský brání svou zemi, ale bohužel ne osobně, to samé Putin, on neútočí, má na to lidi. Kdyby měli jejich podřízení rozum, tak by řekli dost, a žádná válka by nebyla, protože by neměl kdo bojovat.

@klokanka31 Jakože by Ukrajinci naservírovali svou zemi Putinovi na podnose? Asi ne e..

drep
15. srp 2025
@ai30

@ai30 i já budu nakonec volit piráty. Ještě bych relativně našla průsečík se STAN, ale mám tam problém s řadou osob. Jakože no go.
Piráty jsou dostatečně proevropští, dostatečně zaměření na ekologii, dostatečně agresivně protitotalitní a protiextremističtí a dostatečně prodemokratický. Někde jsou mě až moc levicoví, někde až moc free, ale už asi deset let mi dávají největší shodu

alianan
15. srp 2025
@klokanka31

@ai30 A co když jsou lidi nestranní?

@klokanka31 Nechtěla jsem se zapojovat, ale to mi nedá.

Jako jak nestranní? Rusko napadlo sousední stát, vykřikuje o použití jaderných bomb a navrácení pořádku před 89. rokem a Larov přijede na jednání o míru v tričku CCCP a on je někdo nestranný? V tom případě je buď uplně blbý nebo není nestranný a kecá a hádám, že ta druhá varianta je ta správná.
V CR komunisté veřejně vykřikují věty o změně režimu a připodobňují se k Palachovi.
Ještě před kovidem šlo být nestranný, teď je situace natolik závažná, že nejde být nestranný snad v žádném tématu.

klokanka31
15. srp 2025
@andelka

@klokanka31 Jakože by Ukrajinci naservírovali svou zemi Putinovi na podnose? Asi ne e..

@andelka Proč? Píšu kdyby se jim na to lidi vybodli, Ukrajinci i Rusové. Jdou na smrt kvůli dvěma kohoutům na smetišti. Chtějí vyřešit spor? Tak ať si dají po čumáku, a kdo vyhraje, podle toho to bude.

alice180
15. srp 2025
@klokanka31

@andelka Proč? Píšu kdyby se jim na to lidi vybodli, Ukrajinci i Rusové. Jdou na smrt kvůli dvěma kohoutům na smetišti. Chtějí vyřešit spor? Tak ať si dají po čumáku, a kdo vyhraje, podle toho to bude.

@klokanka31 kdyby ti někdo šikanoval dceru ve škole, denně ji nadával, mlátil ji, bral ničil věci. Řekla bys ji dej si s tím dotyčným po čumáku a neotravuj mě tím, já chci normálně žít.

klokanka31
15. srp 2025
@alice180

@klokanka31 kdyby ti někdo šikanoval dceru ve škole, denně ji nadával, mlátil ji, bral ničil věci. Řekla bys ji dej si s tím dotyčným po čumáku a neotravuj mě tím, já chci normálně žít.

@alice180 Tak to je něco jiného, oni jsou dva dospělí chlapi.

alianan
15. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 Jaký kohouti na smetišti? Rusko napadlo sousední stát, není to po poměřování pindíků, ale o agresorovi a obraně.
A není to spor, kdyby se jednalo o spor, tak se řeší na diplomatické urovni, tady se jedná o válku, kdy Rusko je jasný agresor.
Fiala má pravdu v tom, že Ukrajina brání i nás, pokud Ukrajina padne, tak Rusko pujde dál. A že Rusku není radno věřit už dávno víme a je jedno, kdo je zrovna u moci, však i válka na Ukrajině začala jako "nevinné" vojenské cvičení poblíž hranic s Ukrajinou.

drep
15. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 ta analogie je, že ti někdo mlátí dceru, tak ty a matka tyranka si dáte do tlamy a až tě ona přepere, tak bude po jejím a její tyranka bude dál šikanovat tvoji dceru. A jestli se ti to nelíbí, tak odevzdej dcery lego, hračky, panenky, pokojíček a stěhuj se, ovšem bez záruky, že tě v novým domově zase nedoběhne a nebude se situace opakovat. Jsi to schopná pobrat nebo to mám nakreslit?

ai30
15. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 Ty podle me vubec nechapes, jak to funguje, kdyz jde zeme do valky. Ta tvoje predstava, ze 'by se jim na to vyprdli' je tak strasne naivni! Ti, co se na to vyprdli, jsou zastreleni. Bud jdes bojovat, nebo zemres rovnou. Navic treba Vagnerovci jsou normalni zoldaci a v armade jsou vezni, kteri za to dostanou svobodu (to, ze jich vetsina ten mlejnek na maso neprezije, je detail).
A snad chapes, proc se na to 'nevyprdnou' Ukrajinci. Nechteji dopadnout jako obyvatele Buci.

alice180
15. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 je to stejný v tom, že je úplně zřejmý kdo je agresor a kdo je oběť. A kdo útočí a kdo se musí bránit.

andelka
15. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 Rusové? Vlastní názor? Těžko.

klokanka31
15. srp 2025
@alianan

@klokanka31 Jaký kohouti na smetišti? Rusko napadlo sousední stát, není to po poměřování pindíků, ale o agresorovi a obraně.
A není to spor, kdyby se jednalo o spor, tak se řeší na diplomatické urovni, tady se jedná o válku, kdy Rusko je jasný agresor.
Fiala má pravdu v tom, že Ukrajina brání i nás, pokud Ukrajina padne, tak Rusko pujde dál. A že Rusku není radno věřit už dávno víme a je jedno, kdo je zrovna u moci, však i válka na Ukrajině začala jako "nevinné" vojenské cvičení poblíž hranic s Ukrajinou.

@alianan Kdyby Ukrajincům ostatní nepomáhali, tak jsou dávno v háji. By mě zajímalo, kdyby Rusko napadlo někoho jiného, zda by taky tak pomáhali, nebo si všímali sebe...Podle mě jsme malá země, a vláda by si měla chystat vše pro svou obranu, a ne to posílat jinam. Kdyby někdo šel po nás, ani si neškrtneme.

andelka
15. srp 2025
@klokanka31

@alianan Kdyby Ukrajincům ostatní nepomáhali, tak jsou dávno v háji. By mě zajímalo, kdyby Rusko napadlo někoho jiného, zda by taky tak pomáhali, nebo si všímali sebe...Podle mě jsme malá země, a vláda by si měla chystat vše pro svou obranu, a ne to posílat jinam. Kdyby někdo šel po nás, ani si neškrtneme.

@klokanka31 Kdyby někdo typu Ruska šel po nás, tak bez pomoci ostatních zemí .. asi víme, jak by to dopadlo, už jsme to zažili.

klokanka31
15. srp 2025
@andelka

@klokanka31 Kdyby někdo typu Ruska šel po nás, tak bez pomoci ostatních zemí .. asi víme, jak by to dopadlo, už jsme to zažili.

@andelka Dopadlo by to blbě 🤔

ai30
15. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 Kdybychom to neposilali jinam, tak uz mas vetsi problemy, nez nevychovane decka na hristi.

klokanka31
15. srp 2025
@ai30

@klokanka31 Kdybychom to neposilali jinam, tak uz mas vetsi problemy, nez nevychovane decka na hristi.

@ai30 A co když ne? Kdyby Putin chtěl, tak nás sejmul dávno, válka trvá už dost dlouho.

alianan
15. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 Jsme malá země s malým rozpočtem, není v našich možnostech se ubránit. Naše šance je s ostatními spojenci posílat peníze na obranu a další naše šance je zůstat v EU a v NATU.

alianan
15. srp 2025
@klokanka31

@ai30 A co když ne? Kdyby Putin chtěl, tak nás sejmul dávno, válka trvá už dost dlouho.

@klokanka31 On by nás rád sejmul , ale díkybohu jsme v NATU a moc dobře ví, že proti NATU momentálně nemá šanci, vždyť není schopný dobýt Ukrajnu a to původně avizoval, že to bude několikadenní akce. Kdyby se mu Ukrajina nechala, pokračoval by dál. Však tak začal i na Ukrajině, nejdřív mu prošel Krym.
A momentálně mu jde dobře hybridní válka, bohužel.

drep
15. srp 2025
@alianan

@klokanka31 On by nás rád sejmul , ale díkybohu jsme v NATU a moc dobře ví, že proti NATU momentálně nemá šanci, vždyť není schopný dobýt Ukrajnu a to původně avizoval, že to bude několikadenní akce. Kdyby se mu Ukrajina nechala, pokračoval by dál. Však tak začal i na Ukrajině, nejdřív mu prošel Krym.
A momentálně mu jde dobře hybridní válka, bohužel.

@alianan oběti vidíme i tady v té diskuzi🫣

alice180
15. srp 2025
@klokanka31

@klokanka31 chápeš vůbec smysl NATO ?

anonym_271eaa
15. srp 2025

S EU přijdeme na buben. Jsme pro ně smetiště pro nekvalitní výrobky a zanedlouho migranty. Nesmyslné povolenky, likvidace průmyslu, Green deal. Sbohem normální světe.

sagitta33
15. srp 2025
@anonym_271eaa

S EU přijdeme na buben. Jsme pro ně smetiště pro nekvalitní výrobky a zanedlouho migranty. Nesmyslné povolenky, likvidace průmyslu, Green deal. Sbohem normální světe.

@anonym_271eaa V RVHP jsme byli 40 let. Fronty byly i na toaletní papír.

reeeza
Autor odpověď smazal
autor
15. srp 2025
@drep

@ai30 i já budu nakonec volit piráty. Ještě bych relativně našla průsečík se STAN, ale mám tam problém s řadou osob. Jakože no go.
Piráty jsou dostatečně proevropští, dostatečně zaměření na ekologii, dostatečně agresivně protitotalitní a protiextremističtí a dostatečně prodemokratický. Někde jsou mě až moc levicoví, někde až moc free, ale už asi deset let mi dávají největší shodu

@drep a bude dost voličů pirátů na to, aby se dostali do parlamentu? Podle me se ty hlasy budou sypat jen na dvě strany.

Strana
z9