icon

Pomůže Thermomix ke zdravějšímu a snadnějšímu vaření?

darlalala
2. led 2026

Ahoj maminky,
uvažuji o koupi Thermomixu a ráda bych slyšela vaše reálné zkušenosti z běžného života. Snažím se vařit zdravěji, ale ne vždy se mi to daří chuťově i výsledkem, proto přemýšlím, jestli by mi Thermomix mohl pomoct. Zajímá mě, jestli ho opravdu používáte pravidelně, jak jste spokojené s recepty na Cookidoo a jestli vám to usnadnilo vaření a přineslo lepší výsledky. Budu ráda i za zkušenosti s bezlepkovým vařením. A samozřejmě mě zajímá, jestli se vám investice zpětně vyplatila.
Děkuji moc za každý názor ❤️

Strana
z2
kamino
6. led 2026
@katieku

@barumrallyebum to už je asi na prodávajícím, jestli je ochotný ukázat apod. U TM6tky bych si dala pozor na váhu, ta byla hodně při pohybu náchylná a pak nevážila. U 7čky bych se asi nebála, tam je ta manipulace jiná. Ale to už bych šla asi rovnou do nového třeba s výhodným balíčkem, teď na leden je velmi hezký. TM6 teď prodávám s veškerým příslušenstvím, co k tomu bylo kromě senzoru… mám ho asi měsíc na marketplace, ale zatím se mi prodat nepovedlo 😊

@katieku @barumrallyebum
Znám několik prodejkyň TM a když vezmu, kolik jejich TM nacestovaly, tak by ty váhy nemohly vážit 🙂 Ale chápu, na pár skupinkách jsem na toto téma narazila, že se váhy pokazily, často to ale bylo nárazem. S kým jsem mluvila, tak doporučovali podložku a ta nebezpečí poškození také hodne eliminuje. Já jsem psala výše - celkem mě zklamalo to, že nový TM nemá více nádob a že nepracuje s AI, už kvůli překladům receptů.. Za kolik 6 prodáváš? Viděla jsem inzeráty za 19 000 se vším všudy, včetně druhé nádoby a to myslím, že je fajn cena, do toho bych i šla nemít už jednu 6 doma.

asen
7. led 2026
@barumrallyebum

A koupily byste si ho z druhe ruky? Ale zase v tom pripade by mi to nikdo neukazal? Pripadne jde to snadno prodat, pokud by mi lezel ladem?

@barumrallyebum Já mám TM 6 koupený z druhé ruky, byl ještě v záruce, mám ho 4 roky a jede téměř denně. Já jsem měla opačné obavy při pořízení - vařím dlouho a dovolím si říct, že jsem zkušená kuchařka a vařím dobře, takže jsem měla obavy, že ten návod krok za krokem mě bude obtěžovat a že je to přístroj přesně pro člověka, jak sebe popisuješ ty 😉. Proto jsem volila bazarový, bála jsem se, že ho při té opravdu vysoké ceně plně nebudu využívat. Využívám ho při každé příležitosti, i kdybych si ho měla vzít na splátky, tak to za to opravdu stojí... Trochu jsem "ustrnula" ve stereotypech, jedu své oblíbené, osvědčené, už málokdy vyzkouším nějaký jiný recept, který ještě neznám - tam mám ve využití rezervy. Jinak za nutnost považuju 2 nádoby - to využívám opravdu hodně.

katieku
8. led 2026
@kamino

@katieku @barumrallyebum
Znám několik prodejkyň TM a když vezmu, kolik jejich TM nacestovaly, tak by ty váhy nemohly vážit 🙂 Ale chápu, na pár skupinkách jsem na toto téma narazila, že se váhy pokazily, často to ale bylo nárazem. S kým jsem mluvila, tak doporučovali podložku a ta nebezpečí poškození také hodne eliminuje. Já jsem psala výše - celkem mě zklamalo to, že nový TM nemá více nádob a že nepracuje s AI, už kvůli překladům receptů.. Za kolik 6 prodáváš? Viděla jsem inzeráty za 19 000 se vším všudy, včetně druhé nádoby a to myslím, že je fajn cena, do toho bych i šla nemít už jednu 6 doma.

@kamino není to nárazy, ale “šoupáním” po lince, povrchu. 6tka se musí vždy celý nadzvednout a ne každý to ví. Já používala k tomu právě podložku s kolečky, abych tomu předešla.
Na TM7 by měly být nádoby teď v tomto roce 🙂
Ty překlady mě taky trochu mrzí, ale v dnešní době překladačů to až takový problém není. Prodávám za 27 (s možnou slevou), je starý 10 měsíců, s 5letou zárukou, v hezkém stavu s párkrát použitým příslušenstvím, včetně té podložky a členstvím cookido na více než rok a půl 🙂 podobné inzeráty jsem viděla i za 28 a výš… tim, že mě to stálo přes 40k, tak pod 25 se mi nechce, tak možná proto bude kamen úrazu, ale vše má svého kupce a za každou cenu ho prodat nepotřebuju ☺️

kamino
8. led 2026
@katieku

@kamino není to nárazy, ale “šoupáním” po lince, povrchu. 6tka se musí vždy celý nadzvednout a ne každý to ví. Já používala k tomu právě podložku s kolečky, abych tomu předešla.
Na TM7 by měly být nádoby teď v tomto roce 🙂
Ty překlady mě taky trochu mrzí, ale v dnešní době překladačů to až takový problém není. Prodávám za 27 (s možnou slevou), je starý 10 měsíců, s 5letou zárukou, v hezkém stavu s párkrát použitým příslušenstvím, včetně té podložky a členstvím cookido na více než rok a půl 🙂 podobné inzeráty jsem viděla i za 28 a výš… tim, že mě to stálo přes 40k, tak pod 25 se mi nechce, tak možná proto bude kamen úrazu, ale vše má svého kupce a za každou cenu ho prodat nepotřebuju ☺️

@katieku právě že v dnešní době, kdy i stoupá množství firem, které ty chytré roboty dělá, každe usnadnění je vítané a nerozumím tomu, že to neintegrovali. A budou i jiné velikostí nádob? Základna by to dovolovala ..

katieku
8. led 2026
@kamino

@katieku právě že v dnešní době, kdy i stoupá množství firem, které ty chytré roboty dělá, každe usnadnění je vítané a nerozumím tomu, že to neintegrovali. A budou i jiné velikostí nádob? Základna by to dovolovala ..

@kamino myslím, že toho překladu se dočkáme, zvažuje se o tom, ale kdy to bude, nikdo neví. Od TM5 mají nádoby 2,2l a tam zatím není oficiálně žádný plán zvětšovat nádobu. Ale pro víc masa, brambor nebo tak jde hezky využít i varoma, takže lze udělat opravdu velké množství jídla i tak ☺️ treba když dělám rajskou a všechny paprikové lusky se mi nevejdou do košíku, hodím zbytek do varomy ke knedlíkům 🤗

kamino
8. led 2026
@katieku

@kamino myslím, že toho překladu se dočkáme, zvažuje se o tom, ale kdy to bude, nikdo neví. Od TM5 mají nádoby 2,2l a tam zatím není oficiálně žádný plán zvětšovat nádobu. Ale pro víc masa, brambor nebo tak jde hezky využít i varoma, takže lze udělat opravdu velké množství jídla i tak ☺️ treba když dělám rajskou a všechny paprikové lusky se mi nevejdou do košíku, hodím zbytek do varomy ke knedlíkům 🤗

@katieku já kvůli nádobě musím držet pomaly hrnec, kupuji kosti v Globusu a při velikosti nádoby bych je vařila na pětkrát. (dělám pak demi glas a dávám do mrazáku, ale nechci se s tím patlat moc často.. ) a Na suis vide třeba koleno z také není, žebra také jen sekaná... Pokud přijede návštěva, tak třeba husté polévky (hrachovku a tak) musím varit také na dvakrát...ta nádoba je malá. 😉. A naopak na mletí koření, menší dávky by byla fajn zas menší. Doufám, že se proberou a osmička už bude vymakanejsi.

Strana
z2