Poplatky u lékaře a v nemocnici bez potvrzení
Mám v tom trochu chaos....dneska byla mamka u zubaře a hezky mu tam vysolila 30,- ale nedostala žádné potvrzení, že tento poplatek zaplatila.....to se to jako nikde neeviduje či co? Nebo je doklad o zaplacení vystavován na požádání??? A s platbou za pobyt v nemocnici to bude to samé??? Je dobrý si všechny doklady schovávat, protože už se mi několikrát stalo, že mi přišel dopis, že jsem něco nezaplatila, ale nebyla to pravda a tím, že jsem měla doklad o zaplacení v ruce, tak jsem se vyhnula zbytečným problémům. Víte někdo jak to tedy je s těmi doklady o zaplacení?
No, já jen doufám, že se, atelektaza, nebudeš hlásit do politiky, s tebou bychom se opravdu nedoplatili. 😀 😀
politiku neplánuju... jen jsem možná trochu přešlá z toho, co doma vidim. a tim, že jsem i z toho "druhýho" břehu, tak prostě nesouhlasim s tim, jak si lidi "stěžujou". mysela jsem si, že system v čr není dobrej. po zkušenostech třeba z toho švajcu, si řikam, že to zas tak děsný neni. (tady ve švajcu jsou zase všichni na prachy, platí se za každý prd.. mámy maj mateřskou 16 týdnu a pak jdou hezky makat, jinak jsou bez práce...žádné 4 roky).
Katko, ber zo jeste jinak: doloženo zkušenostma: kde jsou penize, je i lepší chování doktorů (možná by kde která maminka ráda připlatila jen aby mhla rodit, jak bude chtít). nesmíš to vidět tak černě 😉
atelektaza: Amerika má něco do sebe 😉 Nemohu se ubránit dojmu, že pro Vás poplatky znamenají čisté příjmy na víc do Vaší kapsy a proto je tolik prosazujete. Taky bych byl rád, kdybych mohl za průjezd/průchod okolo mého domu vybírat nějaký poplatek. By mi bylo po nocích hej 😒 asi jako Vám 😅
přijmy? vemte si nemocnici - hospitalizace za 1000 až 10.000 denně a vy zaplatíte 60 korun? no to je tedy přilepšení. tak na kafe do automatu 😀 a jak jsem psala - když máte paušál s pojištovnou tak prostě jedete konec měsíce zadara když se to sejde. i přes to doktor nevyvěsí "v pojištovně sedí mrchy, zadara dělat nebudu, přijdte 1. dalšího měsíce" tech vasich pár pěnez ani nepokryje pořádně výkony, která pojištovna odmítne proplatit... a vy tomu chcete říkat příjmy?
atelektaza: bohužel mé zkušenosti s čekými lékaři nejsou jen pozitivní. Mojé lékařka mi pokaždé předepíše nejlevnější lék - na angínu mi dala Mucosolvan. Proto chodím za její kolegyní v ordinaci, protože ta mi předepíše lék, který skutečně pomůže. Ne nějaký bul z reklamy.
No, tak to jsem teda asi naivni, ale já doufám, že celá slavná reforma (která ještě nebyla nastartována,ale ministr to má v plánu) přinese lepší přístup k nám pacientům/klientům - abychom u lékařů nebyli jak onuce, kteří obtěžují. 😨
atelektaza: na kafe do automatu to určitě stačí. Pokud ho v ordinaci máte (třeba v čekárně), tak rejžujete prachy ještě i na tom 🙂 Hold jsme v ČR 😒
to katka: to přijde, ale chce to čas... ono je totiž možná potřeba trochu pozměnit myšlení pacientů i lekařů🙂
to roman: i když ted trochu nehcápu v čem je problem? když vám předepsaný lek nepomáhá, řekněte si o jiný (idealně ne stejného složení). podle ceny leku nic nepoznáte.
Ale abych jenom nekřivdila, ted mám dobrého MUDr., ale dalo to zabrat, někoho takového najít 😀 😀
Jooo, člověk když hledá, tak najde 😉
a je přirozené že lekař začne na levnjěším preparatu (kor pokud s nim ma třeba dobré zkušenosti).
nebo je váš problem v tom, že máte pocit, že doktoři rejžujou. na všem. v tom případě bych doporučila psychiatrii.
ps: ja na anginu svym znamym predepisuju klid a čaj 😀
pacient ma pravo si lekaře zvolit - tak proč toho nevyužít. taky jsem zmenila zubařku a jsem spokojená🙂 doktoři jsou lidi jako všichni ostatní.
atelektaza: Předpokládám, že pouze vtipkujete. Není snad možné, aby studovaný člověk s mnohaletými zkušenostmi se zvířaty, předepsal na angínu klid a čaj...Já bych Vám doporučil dostudovat 😉 🙂
P.S. nejste náhodou pan Cikrt vydávající se za ženu?
ne nejsem 😀
ale nedělám jen klasickou medicinu, takže občas řeším věci jinak než "klasicky". a s tou anginou jsem to myslela naprosto vážně. ne vždy to, co je dražší je to lepší. každá překonaná "banálni" infekce posiluje imunitu.
a nemoc je dost často odrazem toho, že člověk prostě "přepíná" své tělo. kor u opakovaných infekcí nemá smysl furt dávat antibiotika, ale skouknout člověka jako celek. dost veci je psychickejch. na to mucosolvan nezabere.
Já si myslím, že nám tu pan Cikrt do diskuze chybí, to by teprve bylo něco 😉 😀
co cikrt, ale rath! to by bylo něco 😀 a julinek..aby nebyl diskriminovanej 😎
jak jsem naznačovala: nejsem lékový typ. ale pravdou je, že když poslouchám ty vaše americké nářky, tak by se mi hodil na uvolnění zatlých svalů 😎 😀
No, tak to by fakt mohli přijít, třeba na tajňáka, když jseš v tom lékařském prostředí, neznáš je, pozvi je a uděláme noční diskuzi do rána 😀 😀
Třeba bychom vyřešili víc než oni na těch svých židlích. 😉
no tak zrovna ted jsem 1000km od Prahy🙂 holka, ja bych s nima mluvit teda nechtěla.
diskuze s nima by byla na krabičku diazepamu 😀 ja jsem ráda, že je neznam - apson mužu v klidu spát 😉
http://zpravy.idnes.cz/lide-dojizdeji-do-lekare...
Tak co na to říkáte? Opravdu elita národa, tihle cestovatelé... 🙄
malý výlet do minulosti pana Ratha..všichni ti co ho volili at si počtou
http://novinky.cz/clanek/9339-rath-pozaduje-vys...

to roman: jeste poznámka: moje osobní zkušenost ze Švýcarska: tady také ošetřují a operují černošské děti z Afriky. taky jsou součástí solidární úmluvy. takže i západ se na tom podílí.
a ve švajcu stejně jako v čr mají ze zákona povinnost ošetřit raněného, i kdyby to byl bezdomovec bez papíru, bez pojištění, odjinud... prostě musí. je to dáno zákonem. máte v pravdu - v Americe by ho bez pojištění nechali umřít. Ať žije Amerika!!! 😀