icon

Porodné. Je možné uvést do papírů, že jsem samoživitelka?

kaii
28. únor 2018

Zdravím, jsem poprvé těhotná takže pro mě všechno nové, ale potřebovala bych se zeptat jak je to s porodným.
Vím, že se nesmí přesáhnout částka 23 000,- (přesně to teď nevím) jako měsíční příjem abych porodné dostala, když bych nebrala plat od partnera tak na porodné nárok mám, jenže s partnerovým platem už bohužel ne.
Je možné uvést do papírů, že jsem samoživitelka i když otec bude uveden?

Strana
z2
lenysek1988
2. bře 2018

@blahova_andrea Rodiče podepíšou,to není problém. Termín s dvojčaty konec dubna.

hanka_12345
2. bře 2018

@lenysek1988 ja mam trvale bydliste s rodici ale nebydlim tam a vcera sem se na to ptala na urade-skrz porodne-a pani rekla ze do okruhu posuz.osob patrim jen ja a manzel. O prohlaseni nic nerikala. Dale s tim kvartelem to zaky neni uplne pravda. Pocitaji se posledni tri mesice od toho mesice kdy se dite narodilo...priklad:narodilo se v cervnu-pocita se brezen,dubem,kveten (at uz se narodilo 1.6. Nebo 30.6. To je jedno)

lenysek1988
2. bře 2018

@hanka_12345 Tak s tím kvartálem čučím. Protože jsem to četla snad na každých stránkách. Příjem se posuzuje za kalendářní čtvrtletí, které předchází čtvrtletí, ve kterém se dítě narodilo. Pokud se tedy miminko narodí například v dubnu, posuzují se příjmy za leden, únor a březen. Tohle je ze skrblika.cz a na dalších různých stránkách je to samé. Ale i tak mi je to jedno. Do té částky se letos vejdu. A když nebudou chtít žádný papír navíc,tím líp.

blahova_andrea
2. bře 2018

@hanka_12345 s bydlištěm pravdu máš, ale s tím čtvrtletím teda ne

hanka_12345
2. bře 2018

@blahova_andrea no je fakt ze nam se malej narodil tak "dobre" v rijnu ze to fakt na ty kvartaly vychazi ale ck jsem kde cetla tak jsem pochopila ze je to vzdy 3m pred tim mesicem narozeni a cetla jsem to fakt mockrat

blahova_andrea
2. bře 2018

@hanka_12345 četla jsi špatně. není to tři měsíce před narozením, ale čtvrtletí předcházející čtvrtletí, ve které se dítě narodilo, přesně jak psala lenka. 😉 https://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/porodne

stepanka_
2. bře 2018

Takze kdyz se malej narodil v říjnu,tak se počítá prijem z cervence az září?

hanka_12345
2. bře 2018
fifina1234
2. bře 2018

Porodné je částka pro peníze i když máš otce v rodném listě máš na ten příspěvek nárok neboj se až se to narodí dej si žádost hodně štěstí a přeji zdravé mimci

fifina1234
2. bře 2018

Pro miminko preklep

blahova_andrea
3. bře 2018

@fifina1234 porodné není plošná dávka pro miminko, takže rozhodně ne každá má na něj nárok nemá 😉

Strana
z2