icon

Poslední cyklus a pak už naše vytoužené // ❤️

luciasek1987
21. črc 2016

Snažilky... Poslední cyklus před námi - pojďme tomu věřit jako nikdy!! 😘

deli_lah
22. črc 2016

@misina01 Drzim palce 😉

brunhylda
22. črc 2016

@luciasek1987 Na jedné diskuzi jsem našla tohle:
Ovulaci stanovujte spíše z odpolední moči (ne z ranní) a hlavně nepijte příliš vody tak 3 – 4 hodiny před testováním. Časový harmonogram zvyšování hladiny LH je často popisován nejasně či nejednoznačně.
Nejdřív dochází ke zvýšení LH v krvi, v moči je toto zvýšení patrné až po cca 8 až 12 hodinách. Po 24 až 36 hodinách od počátku vzestupu LH v krvi dojde k ovulaci. V krvi dosahuje LH svého maxima krátce (asi 12 hodin) před ovulací. Maximální hladina LH měřená ovulačním testem z moči se proto může shodovat se dnem ovulace. Modelové měření ovulačním testem by mělo vypadat asi takto : ***den x ** kontrolní a vaše linie jsou přibližně stejně intenzivní, k ovulaci dojde následující den. Ideální den pro pokus o miminko. **** den x + 1** vaše linie je intenzivnější, než kontrolní. Den ovulace. Někdy již může být pozdě pro oplodnění vajíčka, ale o pokus to stojí. ** *** den x + 2**? kontrolní a vaše linie jsou stejně intenzivní, hladina LH klesá. V tomto cyklu jste pravděpodobně propásla to nejlepší období

Zní mi to celkem rozumně. Já si taky myslím že jsme měla ovulaci v den pozitivního testu (hlen, pocity v podbřišku), druhý den už byla čárka slaboučka a všechny příznaky zmizely.

luciasek1987
autor
22. črc 2016

@brunhylda teda ty jsi skvela!! Moc dekujiiiii 😘

leymea
23. črc 2016

@brunhylda to je dobry vedet 🙂 dekujem.

brunhylda
23. črc 2016

@luciasek1987 Každému to tělo pracuje trochu jinak, takže někdo potřebuje víc času, nebo víc hormonu na vyvolání ovulace někdo zase míň. Ale myslím že je vždy lepší se začít snažit dřív než to prošvihnout, přece jen v tom plodném období by měly ty spermijky něco vydržet a na vajíčko si počkat.

luciasek1987
autor
23. črc 2016

@brunhylda ja prave tento cyklus fakt hlidam... dnes jsem 13 dc... ovu test byva pozitivni 16 dc.. dnes jsem zacala testovat ovu a je tam slaba carka.. takze se neco zacina dit.. a myslim ze 16 dc fakt pozitivni bude.. poprve zkousime pust.. sex nebyl vcera ani dnes a zkousime vydrzet do pondeli :D a v utery az bude pozitivni test bych na to vlitla.. u nas je ten problem ze radi sexujeme fakt denne... a dr mi rekl ze takhle v zivote neotehotnim.. ze musime alespon pred tou ovulaci fakt dat pust... tak ja nevim.. zkousim no..

brunhylda
23. črc 2016

@luciasek1987 je pravda že se říká že nejlepší je zkoušet tojednou za 2 nebo za 3 dny. Ale na druhou stranu se taky říká že je nejlepší na to nemyslet a nesnažit se ale sexovat pro zábavu 🙂 Jestli se při každodenním sexu nedaří tak bych ten měnší půst taky zkusila. Jinak já měla pozitivní ovulační test taky 16DC. 2 dny předtím se tam začalo něco rýsovat.

luciasek1987
autor
23. črc 2016

@brunhylda jsi mi zvedla naladu 🙂 prave ze se fakt milujeme denne a nic ... Zadne //... Takze ted zkusim ten pust.. Jen nevim zda vazne staci pojistit to az v den pozitivniho testu.. Aby nebylo pozde..

maice
23. črc 2016

@brunhylda Ahoj ;) kdy planujes testovat?? Ja jsem dnes 4DPO ;) tak na tom budem podobne... A tentokrat to vyjde ;)

brunhylda
23. črc 2016

@luciasek1987 to už ti nikdo neporadí. Ale myslím že v den pozitivního testu ovulaci nepropásneš. To by byla opravdu smůla. Ale pokud už ti ta čárka příjde dost silná, tak bych to toho šla už ten den. Přinejhorším to bdue holčička, ty vydrží dýl čekat 🙂 Ono se taky může stát že tím ovulačním testem ten vrchol nezachitíš a test nikdy pořádně pozitivní nebude. Já takto otěhotněla s prvním mimčem (bez pozitivního ovulačního testu, sex byl v den kdy byla čárka "jen" dost silná)

brunhylda
23. črc 2016

@maice super. Já jsem 6DPO, takže skoro stejně. Chtěla bych vydržet aspoň do 12DPO ať je nějaká šance že tam něco bude. Přeju hodně štěstí, snad nám to výjde.

apollena
23. črc 2016

Holky, tak ja nevim, ovu by mela byt 25.-26.7. a ja dnes zvysena teplota a bolest v krku, takze asi nic nebude ☹ pojisteno ale vcera, tak treba vydrzej...

leymea
23. črc 2016

To je hrozny jak ten cas neutika 😀 teprve 8DC. 😀 a jeste jsem se docetla, ze gynex muze posunout ovulaci, coz ja ji mam 17DC, vychazi to na pondeli ( to uz manzel doma nebude ), takze by bylo i dobry, kdyby to vyslo treba na sobotu, ale bojim se, aby mi to neposunulo jeste vic, coz znamena, ze manzel pres tejden pryc a cyklus bez sexu v plodnych dnech 😀 to nechci, tak drzte palce 😉

misina01
24. črc 2016

Holky, já jsem 9 dní od ovulace, teplota 37.-37,1. Normálně před ovu mam 36.5. Tak snad mám naději 🙂

luciasek1987
autor
24. črc 2016

@misina01 urcite mas nadeji 🙂))

brunhylda
24. črc 2016

@misina01 taky si myslím že to vypadá hodně nadějně

luciasek1987
autor
24. črc 2016

Holky jak to vypada? Zitra nebo pozitri by mohl byt uz pozitivni ze... Mivam pozitivni 16dc. Mame od patku pust. Je lepsi na to vlitnout uz dnes vecer nebo az zitra? Dekujuuuu ;)

leymea
24. črc 2016

@luciasek1987 myslim, ze zitra bude silnejsi, ale nikdy nevis 😀

misina01
24. črc 2016

Budu doufat, že to vyjde 🙂 mám testovat až v týdnu?

lajla
24. črc 2016

Holky já bych tem ovu testům zas až tak nevěřila 😉 já vždy měla tu druhou slabší a obě stejně silné až když jsem byla tehu😂

brunhylda
24. črc 2016

@misina01 někteří šťastlivci mají 2 čárky už 10. den od ovulace, ale mně přijde lepší vydržet aspoň do 12. dne, tam už je ta šance na pozitivní test větší.

brunhylda
24. črc 2016

@luciasek1987 nemám zkušenost s touto značkou testu, Ale jestli bylo jinak bilo a teď tohle, tak bude podle mě zítra dopoledne pozitivní. Takže bych na to šla klidně dnes vecer, pak den pauzu a v úterý znova. Ale i když pockáš do zítřka tak chybu neudělaš. Do ovulace se strefis tak jako tak.

luciasek1987
autor
24. črc 2016

@brunhylda tak uvidime podle nalady... Jde mi hlavne o to abych to neprosvihla... Ale i kdybychom to prubli az zitra tak snad sance je..

brunhylda
24. črc 2016

Velká šance je tak i tak. Spermie a vajíčko se tam někde potkají. Víc už udělat nemuzes

misina01
24. črc 2016

My jsme se snažili kolem 15.7., to byla ovulace 🙂 teplotu mám pořád 37-37.1, tak snad vydrží. Testovat zkusím v úterý, to budu 11. den od ovulace, mohlo by se něco ukázat, ale kdo ví ☹ snad to vyšlo..

terka228
24. črc 2016

@misina01 Ahoj, já měla ovu 16. 🙂, tak taky čekám..a jsem jak na trní... 🙂
Taky měřím teplotu..jen včera pokles na 36.8, ale dnes už zase 37.0, tak uvidíme, jak to bude dál. Jinak MZ čekám příští neděli max v pondělí. Testovat se už úplně bojím... 🙂

misina01
24. črc 2016

Já MS čekám 30.7., tak si říkám, kdy testovat. Příznaky nepozoruji, snažím se je nevsugerovat. Teplota pořád 37-37.1, za posledních 9 dní ještě neklesla. Ale těhotná jsem nikdy nebyla a byla to moje první ovulace, tak nevím ☹ před tím jsem ji neměla po vysazení 4 měsíce a bez hormonů ani MS.. 🙂 držím palce

terka228
24. črc 2016

@misina01 Taky držím palečky 🙂 Já se pokusím testovat až pokud vynechá MZ, takže 1. nebo 2.8. Ale nevím, jestli to zvládnu. Je teda fakt, že podle teploty poznám, jestli MZ přije....jak klesne o 3 - 4 desetiny, tak za den nebo max za dva dny to dostanu....jak měřím teplotu, tak je jistota... 🙂

misina01
24. črc 2016

Já nemám s bazální teplotou zkušenosti, takže když klesne třeba 28.7.teplota, tak je to 30.7. jasný? 🙂 tak uvidím

terka228
25. črc 2016

@misina01 No, když na konci cyklu začne jasně klesat, tak to většinou značí MZ, pak se zase teploty drží nižší a po ovulaci zase stoupnou...jednoduše řečeno 🙂 Když jsi těhu, pak pak teplota před MZ neklesne. Ale je to opravdu jen jednoduše řečeno... Jinak se můžeš mrknout např. na tyto stránky: http://merenibt.xf.cz/index2.html a příklady křivek: http://merenibt.xf.cz/priklady.html

Strana