Právo matky. Jak se bránit?
Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou o dobrou radu. Není den,kdy bych nevzpomnela na svého 3leteho, brzy 4leteho syna.
Minulý rok mi ho bez rozloučení a čehokoliv vzal jeho otec s pomocí soudu z mé péče. Ocitla jsem se s přítelem bez práce, bydlení a jakýchkoliv příjmů. Díky souhře událostí se tedy muj syn,dostal do rukou svého otce 'narkomana. S přítelem jsme byli nuceni cestovat za prací i s ubytováním a diky tomu jsem se čím dál více dosahovala od sveho broučka. Otec mi neustale odepírá kontakt, a já už to nemůžu vydržet.videla jsem ho pouze hodinu po Vánocích a zjištění, jak se o mého broučka nestará je pro mě skličující.
Dávno bych to již řešila s OSPODem, ale bohužel stále jsem bez práce a bydlíme v pronájmu. Pouze priteli se podařilo sehnat práci a já nevím, zda to staci, abych mohla podniknout další kroky pro získání syna zpět do mé péče.
Prosím poraďte, jak přesně se mám bránit a jednou pro vždy ukončit jeho styk s mým synem. Nepřeji si, aby byl NADÁLE v jeho životě. Jde to vůbec?
A proč na své dítě neplatiš alimenty? nedivím se že ti syna nechce dávat když nejsi schopna mu dávat peníze
@markyspalena a co syn? Chce byt s otcem, chce ho vidat?
@nita1984 třeba moje známá.. rok zpátky ji vzali skoro 2 leteho chlapečka do péče otce, jelikož se nestarala, věcné někde chlastala, nahanela chlapy a fetovala.. teď buli, že chce malého do péče a diví se, že ji ho soud neda, když pro ně nemá bydlení a podle ní stačí, když bydlí se ségrou a matkou v 1+1, nemá práci, jen letá za chlapama, aby si natrtla druhé 🤦♀️
@barulina nekdo dokonce i bez alimentu
@rezusesmichy asi jste nepochopila co pisi
@barulina No já předpokládám, že pokud není platící rodič velmi štědrý a neposílá minimálně dvacku na dítě, tak se z toho uživit, ošatit a ubytovat dítě opravdu nedá. Na druhou stranu znám osobu (bohužel více než dobře), která žije jen z alimentů které nejsou tak vysoké... Někteří lidé prostě mají děti jako dobrý kšeft a zdroj kapesného... 😝
@ariadna12 nemám s ním vůbec žádný kontakt, takze nevim
@denisahlavicova katastrofa..
@bara88 mám mu dávat peníze na fet? Kdybych si byla jistá že tý peníze jdou malému, tak s tím nemám problém. Vím že to stejně budu muset doplatit, ale až budu žádat o malého zpět výhradně do své péče.. už jen sehnat důkaz, o jeho narkomanii
@alcar práci jsem sehnala, ale zkuste si v dnešní době najít práci i s ubytováním s možností mít tam svého pejska... :D pokud to neznáte, jste šťastný člověk. Protože to není opravdu vůbec jednoduche
@markyspalena nejak nechapu jak souvisi prace s ubytovanim a se psem, ale tak jo no... Pokud hledas praci podle psa, tak to uz tomu rozumim. 😆 . To nenajdes praci v nejake dojezdove vzdalenosti?
@markyspalena tak pokud neplatíš alimenty jen těžko dostaneš dítě do péče a najít práci pokud člověk chce najde vždy
@markyspalena a nechápu jak hledáš práci s ubytováním?to musíš hledat zvlášt víš
Takové děti končí v dětských domovech, tohle je doufám vymyšlené.
@markyspalena ne ze to budete muset doplatit. Dopoustite se trestneho cinu.
To jako vážně? 🙁 Jedno smutnější než druhý (ze se tímhle někdo jen baví a ze je vůbec možný, ze takový lidi mají děti).😞
@markyspalena
Zacinam doufat,ze ti to dite do pece nevrati protoze ty mas v hlave slusne vymleto.
@zelenaesmolda asi tak, byť jsem původně psala o přehmatech OSPODU, tady to vypadá, že maminka má velký problém sama se sebou, natož se starat o malého.

@barulina Vše je o prioritách a dle rčení "komu není shůry dáno, v apotéce nekoupí"... Mě jedna taková porodila a terno do dnes 😂