Pravopis - máme Tě rády X rádi
Ahoj mám otázku ohledně pravopisu.
S bratrem jsme vytvořili obraz pro mámu s nápisem ,, Máme Tě rádi.,, Toto je tudíž pravopisně správně. Ten samý obraz jsem, ale dělala i s ,,nevlastní dcerou,, pro přítele. Tudíž by tam mělo být ,,Máme Tě rády.,, Bohužel jsem tam nechala to měkké i 😒 Chtěla jsem se zeptat jak moc velká chyba to je. Jestli to třeba v dnešní době už není přípustné 😀 Děkuji
No mě osobně by to rvalo oči, ale tipnu si, ze minimálně 50% lidi by na tom nepřišlo vůbec nic divné
A jak ten obraz vypadá nebo jakou technikou jsi to tvořila? Napadá mě, že by to možná šlo z i na y přemalovat...?
A jak píše
@pipi_puncocha já bych s hrubkou nemohla dát nic. Ja bych se propadla hanbou😀
Mě to právě, taky trhá oči 😣 Přítel je na tom s češtinou špatně, takže by si toho pravděpodobně nevšiml. Ale já bych se propadla. Bohužel je to obraz z fotografií a retuš je na tom vidět. Tak jsem se jen chtěla ujistit, že to už dnes není jinak když bylo tolik změn.
@szuzia tak zase jestli myslíš, že přítel by se nezhrozil, tak bych mu to možná dala, ne třeba jako nějaký velký dárek, ale jen tak i s tím upozorněním, že tam je chyba. Neříkám pověsit si to do obýváku, ale třeba někam do garáže nebo tak, jestli tam jsou fotky tebe a dcerky, tak ho to potěší. A třeba budete mít časem syna a už bude v pořádku i měkké i. 😁
@szuzia a nemáte třeba alespoň pejska nebo kohokoliv mužského rodu? To by věc vyřešilo 😉 nebo jste tam podepsané a jste tam jen vy dvě? To by bylo blby...
Pokud si toho přítel nevšimne, tak bych ho určitě neupozornovala, nesnižovala tak citovou hodnotu obrazu a dala mu to. Pokud to nebylo extra drahé, nechala bych udělat nový.
No tak a nedá se to brát, že ho máte rádi jako "vy všichni" co jsou jeho rodina (nemáte psa nebo kocoura 🙂). Pokud ale na té fotce jste hlavně vy dvě, tak to do očí bít asi bude. Zaleží pak, jak to bylo pracné, drahé, jestli je čas to předělat... (asi to moc nepůjde, jinak by ses neptala). Já bych to asi dala, ale upozornila ho na to.
Děkuju. Zkusím to ještě nějak vymyslet 🙂
Tak mě hrubky obecně hodně vadí, ale zrovna tohle mi nepřijde tak strašné. Tak je to napsaný hovorově, no. Když mluvim tak řikám že holky maj rádi i když se má psát rády.
Já bych to dát nemohla, jsem na pravopis pes. A manžel by mi to taky "hodil na hlavu" 😂

Chyba to je a není to ani v dnešní době přípustné dle pravidel českého pravopisu.😀 Spíš záleží na tobě, jak moc tě štve darovat obraz s hrubkou. Já bych to třeba nezvládla, ale věřím, že mnoho lidí by se nad tím ani nepozastavilo.