icon

Předškolní pedagogika - střední škola nebo vysoká škola?

lamce92
21. čer 2018

Chci se “dovzdelat” a mít větší možnosti, stále nebim jestli střední pedak nebo hned na vysokou, je fakt, ze bych rada nějaký titul, ale zase mi říkali, ze na střední mi daji více než na VŠ, praví ve skolce už mám, praxi jen 2 mesice, později bych se chtěla vypracovat na dětskou psycholozku, do poradny nebo něco tomu podobného.
Co byste poradili?

Strana
z3
bayt
26. čer 2018

@lamce92 A nešlo by, že se s nimi poradíš i bez studia na sš? Já myslím, že spousta učitelů i odborníků by ti byla schopná poradit, případně kdyby ti to bylo blbé, tak třeba nějaký krátký kurz, kde ti odborníci budou přednášet. Přiznám se, že si nedovedu představit jít třeba ve třiceti na SŠ...jasně, budeš tam mít dva tři odborné předměty a praxe, ale co pak to ostatní? Jazyky, matematika, čeština atd.

Na VŠ je přece jen ten režim volnější, nemusíš chodit na přednášky, do jisté míry si předměty volíš dle sebe. A praxi máš na VŠ úplně stejnou a klidně i větší, záleží na tvém dobrovolném zájmu. Klidně můžeš chodit na mnohem víc praxí než je povinné kolečko. A hlavně se nebudeš muset s puberťáky učit větný rozbory a derivace.

lamce92
autor
26. čer 2018

@bayt tak holky rikali, ze pokud mam maturitu,tak to mam jen na 2roky jsou tam jen ty odborne predmety.

lamce92
autor
26. čer 2018

@jbzirafa mam 26let. Jeste otazka soukrpma nebo statni? Myslite,ze tam bude nejaky rozdil krom tpho,ze teda soukroma se plati.

bayt
26. čer 2018

@lamce92 dva roky stredni, to je nejaky omyl ne?

jbzirafa
26. čer 2018

@lamce92 tak ja jsem starší a dala jsem se do studia i se staršíma zenskyma. Jen to bude chvíli trvat, no..ja jsem se na soukrome školy nedivala , nevím, jake jsou obory, automaticky jsem hledala státní univerzitu, kde otevřou dalkove to, co mě zajímá. Někde platíte i na VS jako dálkový student(starší 26 let ).a z hlediska prestize mi to přišlo lepší.

lamce92
autor
27. čer 2018

@bayt Ne není, jednu maturitu mám, tohle je nástavba.

bayt
27. čer 2018

@lamce92 Hele, to mi připadá krajně nepravděpodobný, že by se SŠ dala vystudovat za dva roky. Dva roky trvá tak leda ten kurz pedagogického minima.

ilonne
27. čer 2018

@bayt Da. Ja jsrm na jednu prijata a je to jen na rok. Uznaji mi zkousky z VS z predchoziho studia. Je to zkracene studium.

bayt
27. čer 2018

@ilonne Jo takhle..to jsem netušila, že na SŠ uznávaj i předměty z VŠ...

ilonne
27. čer 2018

@bayt Jj, nicmebe stejne nenastoupim. Jdu na dalsi VS - ucitelstvi pro I.stupen ZS

Strana
z3