Přidáváte se k šikanování?
Učíte tohle taky své děti - je to obecně váš životní přístup - kdykoli se nějací posměšní, hrubí, agresivní lidé vrhnou na jednoho člověka, šikanují ho, zesměšňují ho, prostě se přidáte k davu? Nebo se někdy zamyslíte a zeptáte se sami sebe, proč si nevinný člověk zaslouží obtěžování nebo šikanu - co vůbec udělal?
Před časem jsem založil téma o filmech, o kterých opravdu ráda diskutuji, a to nejen v soukromí, ale i na online fórech, jako je: https://www.reddit.com/r/betterCallSaul/
Byla jsem zdvořilá, psala jsem relevantní témata, a snažila jsem se vést dobrou diskusi.
Pak taky sem ale přišel člověk, kterému jsem nikdy neublížila, a začal vám všem říkat, že jsem troll. Začal lhát, že mě údajně lidé na jiném webu nemají rádi, což ani není pravda, protože jinde jsem dostala spoustu zdvořilých pozitivních reakcí, ale malá skupina kolem něj mě pořád obťežovala....Nikdy jsem nikomu nenadávala hrubými slovy, na nikoho jsem neútočila.
Jasně jste viděli, jak se mi ten člověk v těchto příspěvcích posmívá a útočí na mě, a jak já většinou vůbec nereaguji, nebo pokud ano, tak ho jen zdvořile požádám, aby mě nechal na pokoji.
Některé z vás ale okamžitě uvěřily tomu, kdo na mě útočí. Rozhodly jste se, že
jsem nějaký padouch, i když jsem stále nikoho neútočila a nikdy jsem nikoho online nepronásledovala a neútočila tak, jak mě ten člověk neustále napadal. Prostě jste se rozhodly,
že budete na jeho straně, i když jste ode mě viděly jen zdvořilé příspěvky.
Dodnes nevím, co jsem udělala, že mně obvinil z trollingu nebo obtěžování. Diskutovala jsem zdvořile, aniž bych na nikoho útočila nebo někomu říkala, aby „odešel z internetu“.
Slušně jsem vedla diskuse o tématech, která mě zajímají. Nikdy proti mně nebylo vzneseno žádné konkrétní obvinění.....
Je tohle obecně váš přístup v životě - kdykoli se nějací posměšní, hrubí, agresivní lidé spojí proti jednomu člověku, šikanují ho, zesměšňují ho, prostě se přidáte k davu?
Nebo se někdy zamyslíte a zeptáte se sami sebe, proč si nevinný člověk zaslouží obtěžování nebo šikanu – co vůbec udělal?
Ta témata , co se začala objevovat na fóru jsou záměrně provokativní - viz “zamýšlíte se někdy” .. jo, někdy jo, vážně.
A stokrát raději budu psát co na horečku, na zlomený srdce, nebo kde mají fajn kosmetiku.
Napíšu ti k tomu jediné - hádám, že jsi ta, co si místní sociální síť plete s osobním blogem a nezná míru. Zkus vystoupit z role oběti a zapojit trochu té sebereflexe.
Nepřidávám se k davu jen proto, abych byla součástí něčeho. Nebojím se postavit za svůj názor. Ale většina lidí tak bohužel nejedná.
o jakou diskuzi tady na koníkovi šlo?
@xxx3d máš si kliknout na ten odkaz - no to určitě 😀 Podle mě nemá vůbec cenu se těmito příspěvky zabývat, se zase trolli baví.

Je dobré se rozhodnout, kdo vlastně jsi, cituji: založil jsem téma, ráda diskutuji. Neutočím na tebe, je mi to vcelku jedno, piš si a zakládej, co chceš.