icon

Přístroj na vysávání/vytírání

barumat
3. bře 2018

Ahoj, uvažuju o koupi něčeho, co by mi usnadnilo práci. Máme všude lino nebo dlažbu, a já obden vysávám a pak hned vytírám. Vím, že existují přístroje, co umí tohle naráz, ale čtu i negativa - nevysaje to vlasy, nevysaje to větší drobky, nejde to až ke kraji, nejde to do ostrých úhlů, je to těžké, atp. Myslím, že hodně negativních reakcí přidávají lidi, co mají doma celkem "bordel" a čekají, že je tohle spasí. Já uklízím obden, nemáme psa ani kočku, takže počítám, že to, co máme doma, by nějaký přístroj hravě zvládl, mám v pácu kärcher fc 5, ale pořád nevím, není to levná investice, a nechci být zklamaná. Nějaké zkušenosti?

Strana
z4
barumat
autor
25. bře 2018

@olga_ Hele jde o použití. Podle mě třeba ten bissell a podobně je mnohem lepší na takovou tu větší špínu, třeba na chalupu k našim bych nekoupila rowentu, ale právě bissell. Protože táta tam věčně courá v botách přímo ze zahrady, nosí dřevo do krbovek, popel, mají dvě kočky. To by rowenta nedala a bissell naopak perfektně. Četla jsem ale recenzi po roce užívání a pisatelka tam v podstatě říká, že kvalita uklízení asi nic moc, že vytírá několikrát týdne a stejně má furt špinavé ponožky. To mi přijde vcelku logický, třeba ten bissell nemá kdovíjaký výkon a podle mě se prostě ty kartáče jen oplachováním vodou nemůžou v průběhu vytírání pořádně proprat. Plus ne každý po vytírání hodí ten válec do pračky, dost ho zase jen propere tím přístrojem, takže to pak podle mě jen sebere ten viditelný čurbes, ale jemnou špínu nechá. Což se zase nehodí do v podstatě čistého bytu, kde jsou jen vlasy a prach ze vzduchu. Proto pro mě domů určitě rowenta, ale třeba k našim klidně bissell. Jinak mně vadily i další ty věci, hlavně to, že to neumí udělat schody a sokly, což je u mě nutnost, a že nevytře do kraje. To by mi prostě vadilo. To tedy umí karcher, jako jediný. Taky se bojím, že se na ty kartáče budou namotávat vlasy (mám dlouhý, dcera taky). Jo a třeba u toho bissellu mi přišlo zbytečný připlácet si za to, že umí i koberce, když je doma nemám, taky obecně u těch válcových je hubice (logicky) vyšší a nedostane se na tolik míst jako celkem nízká hubice rowenty. Ale prostě je to o zvážení, co je důležité pro mě, může pro tebe být banalita a naopak. Jinak co jsem tak počítala, máme asi 90m a dělám to celý asi půl hodiny pečlivě.

pepinav
17. pro 2018

Ahoj,mohu se zeptat,zda nekdo mate Philips aquapro 3v1?Ja si ho poridila pred 2 mesici,ale zapasim s vytiranim.Nevim zda mame blbou plovoucku nebo mam blby ruce 😀,ale dela mi to cmouhy na bocich toho hadru.Jinak je uplne jedno,zda je to na zacatku vytirani,kdy je hadr cisty vyprany..Zkousela jsem asi 4 pripravky na vytirani a dle navodu davam kapku..Zadna zmena 😑 nemate nejaky figl,jestli se vam to taky delalo?diky

Strana
z4