Přítel jde zítra na testy. Co dál?
Ahoj holky,mám dotaz přitel se už 3ti den necítí dobře má velmi silné bolesti hlavy ztratil čich teploty nemá každopádně zítra bude volat k obvodnimu lékaři jestli se má jít testovat.Volala sem do své práce a zaměstnavatel mi nařídil byt doma,chci se zeptat mám si své obvodacce zavolat a jít jakoby na nemocneskou nebo nemáte někdo zkušenost ? A měla bych se jít taky testovat ?
@misar91 děkuji za odpověď jste hodna
obvodní lékařka jistě poradí jak postupovat.
@katanovobran Rozhodně si zavolejte své doktorce buď vám napíše neschopenku a nebo karantenu a třeba napíše zadanku na test. Mne psala dr karantenu, ale ja jsem ji volala ohledně testu, že jsem přišla do kontaktu s nakazenym Covid19.
@martt děkuji 😊
Kdyz segra resila, ze syna poslali dom z intru, ze ma byt v karantene, tak volala hygienicce. Ta rejla, ze karantena se vztahuje jen na nej a oni muzou normalne fungovat, manzel mohl do prace a to dela v pohostinstvi.... Sestrenka musela na testy (jeden od nich mel pozitivni covid) a vsichni z rodiny mohli normalne do prace a dokonce i ona. Znama segry byla ted na testech, maznel mihl normalne chodit do prace, ona byla doma, protoze byla nemocna. Covid teda po tydnu potvrdili, manzel byl teda taky a negativni, chodi normalne do prace 🤷🏻♀️
@zrzeckas no,tak mu to asi nenaridil zaměstnavatel mě prave ano 😞
@katanovobran - mně to nařídil zaměstnavatel - přes hygienu, hygiena kontaktovala jeho - nebo mně a dala mu žádanku na test. Zavolat obvodní - ta asi pošle - stanoví datum, nebo se dovolat na hygienu. Mně vytrasovali jako pozitivní kontakt, urgovala, pže jsem po noční začala mít příznaky, dostala jsem termín kontroly, v deset náběr, v patnáct razítko - covid plus, druhý, nebo třetí den volala hygiena, manželovi stanoven termín testu na pondělí, posunut na sobotu - jemu pak volali po 48 hod - že je negativní, ale od volání o + nastupuje desetidenní karanténa pro všechny. Pokud bude pozititvní druhá osoba doma, té se karanténa protahuje o dalších deset dní od jeho pozitiv. testu - tzn. já + středa, muž se mnou v karanténě do dalšího pátku, kdyby byl plus v neděli, běžela by mu karanténa až někdy do úterý.....
já ztráta čichu stopro...
Ahoj, prosím Vás jak dlouho se čeká na testy na covid? Příteli nebylo minulé pondělí dobře (kašel, teplota). Ve středu ztrata čichu.Obvodní lékař ordinuje pouze po telefonu, ale poslal ho na testy na covid, volné místo bylo , až tohle pondělí.Test byl negativní, ale přítel si myslí, že po tak dlouhé době(7dní) se už na testu pozitivita neukáže, zůstal mu z příznaků už jen kašel.. Myslíte, že to opravdu může být tak, že ho prodělal a než se dostal na test ,tak se uzdravil?
@kobliha300 to určitě ne,mohlo to byt i jiné onemocnění třeba chřipka
Kdyby neměl tu ztrátu čichu ani jsme to s lékařem neřešili, snad to byla opravdu chřipka

@katanovobran já lehla taky,manžel volal do prace a taky mu nařídili zůstat doma.Doktor mu vystavil neschopenku a rovnou i zadanku na test