icon

Proč kamarádka upřednostňuje chlapečky před holčičkami?

4. lis 2025

Ahoj holky. Mam problem s kamaradkou. Ja mam dve holky, ona holku a kluka. Kdyz jsem byla tehotna stale mi prala kluka - ona ho uz v tu dobu mela. Od kdy se mi narodila druha dcera tak rika vety typu kluci jsou lepsi, kluci jsou mazlivejsi, ja si prala kluka a mam ho a podobne. Vubec nerozumim proc to rika. Ja vzdy odpovim, ze jsem s holkama spokojena a byla bych spokojena i kdyby to byli kluci. Ma nekdo psychologicky pohled na vec co za tim muze byt?

anonym_08555e
5. lis 2025

@anonym_autor
Asi bych se v tom tolik nerejpala, máš, co ti vyhovuje a to je hlavní. Stůj si za svým názorem, ono jí to přestane bavit.

anonym_1b5847
5. lis 2025

Spíš než psychologický rozbor kamarádky řeš, proč tě její slova vedou k tomu, aby ses tím tolik zabývala a měla potřebu to rozebírat na MK.

autor
5. lis 2025
@anonym_1b5847

Spíš než psychologický rozbor kamarádky řeš, proč tě její slova vedou k tomu, aby ses tím tolik zabývala a měla potřebu to rozebírat na MK.

@anonym_1b5847 protoze si neumim predstavit, ze bych nekomu rikala, ze holky jsou lepsi. Kor kamaradce, ktera by mela jenom kluky. Kdybych takove neco udelala tak asi s cilem zranit toho druheho. Tak mne zajima jestli za tim muze byt i neco jineho.

anonym_1b5847
5. lis 2025
@anonym_autor

@anonym_1b5847 protoze si neumim predstavit, ze bych nekomu rikala, ze holky jsou lepsi. Kor kamaradce, ktera by mela jenom kluky. Kdybych takove neco udelala tak asi s cilem zranit toho druheho. Tak mne zajima jestli za tim muze byt i neco jineho.

@anonym_autor no ale to je přece tvé nastavení, tvůj problém, že za tím ze strany kamarádky hledáš potřebu ti ubližovat. Za tím se hoň, to si vyřeš. Mám kamarádku, která má dva kluky a také často říká, jak je šťastná, že má dva kluky, že s holkami by to neuměla, že jí ti kluci přijdou lepší, ale fakt by mě nenapadlo za tím hledat útok na mé mateřství...

alice180
5. lis 2025

Těžko říct co za tím je. Třeba potřeba ujištění, že její životní situace je ta ,,správná". Zvyšuje si sebevědomí. Možná je v tom nějaká nejistota nebo skrytá závist. Třeba si přála holku. Nebo má někdo furt řeči v rodině a jí to může nějak mrzet. Těch důvodu je plno. Ale chápu, že je to nepříjemný můžeš ji to zrcadlit. „Všimla sis, že o tom často mluvíš? Přijde mi, že ti na tom záleží...
Nebo pak asertivně. Hele mne se to nechce pořád rozebírat pojd se bavit o něčem jiným.

autor
5. lis 2025
@anonym_1b5847

@anonym_autor no ale to je přece tvé nastavení, tvůj problém, že za tím ze strany kamarádky hledáš potřebu ti ubližovat. Za tím se hoň, to si vyřeš. Mám kamarádku, která má dva kluky a také často říká, jak je šťastná, že má dva kluky, že s holkami by to neuměla, že jí ti kluci přijdou lepší, ale fakt by mě nenapadlo za tím hledat útok na mé mateřství...

@anonym_1b5847 ja mam takovou kolegyni co rika podobne otrepane frazy typu: "co bych delala s holcickou?" nebo "jsem klucici typ tak mam kluky" nebo "ja bych tu holcicku neumela ani prebalit". Ale to je neco uplne jineho a tohle se mne vubec nedotyka. Spis z toho citim malinko zklamani te konkretni maminky.
Ja ale resim, ze prijede kamaradka ze kterou se vidim jednou za pul roku a vzdy mi po par hodinach chrestne do ksichtu, ze kluci jsou lepsi. A ja nevim jestli ceka, ze ji to odkyvu kdyz mam dve holcicky. A moje odpoved ji zjevne neuspokojuje. Pochopila bych to jenom v momente, ze bych taky mela kluky a spolu by jsme si to odkyvali i kdyz bych to nemysela vazne. Takhle tomu uprimne nerozumim.

dashyyy
5. lis 2025
@anonym_autor

@anonym_1b5847 ja mam takovou kolegyni co rika podobne otrepane frazy typu: "co bych delala s holcickou?" nebo "jsem klucici typ tak mam kluky" nebo "ja bych tu holcicku neumela ani prebalit". Ale to je neco uplne jineho a tohle se mne vubec nedotyka. Spis z toho citim malinko zklamani te konkretni maminky.
Ja ale resim, ze prijede kamaradka ze kterou se vidim jednou za pul roku a vzdy mi po par hodinach chrestne do ksichtu, ze kluci jsou lepsi. A ja nevim jestli ceka, ze ji to odkyvu kdyz mam dve holcicky. A moje odpoved ji zjevne neuspokojuje. Pochopila bych to jenom v momente, ze bych taky mela kluky a spolu by jsme si to odkyvali i kdyz bych to nemysela vazne. Takhle tomu uprimne nerozumim.

@anonym_autor já bych se jí narovinu zeptala proč ti to říká a že to vidíš jinak 🙂

autor
5. lis 2025
@alice180

Těžko říct co za tím je. Třeba potřeba ujištění, že její životní situace je ta ,,správná". Zvyšuje si sebevědomí. Možná je v tom nějaká nejistota nebo skrytá závist. Třeba si přála holku. Nebo má někdo furt řeči v rodině a jí to může nějak mrzet. Těch důvodu je plno. Ale chápu, že je to nepříjemný můžeš ji to zrcadlit. „Všimla sis, že o tom často mluvíš? Přijde mi, že ti na tom záleží...
Nebo pak asertivně. Hele mne se to nechce pořád rozebírat pojd se bavit o něčem jiným.

@alice180 Dekuji za tuto odpoved. Ja z toho prave mam pocit, ze se mne snazi zmanipulovat abych nebyla spokojena se svym zivotem. Ale jak pises, muze to byt i jinak. Mne pripada, ze s tim klukem je opravdu spokojena a mozna jen potrebuje to ujisteni, ze je to tak v poradku. Treba priste zkusim to zrcadleni.

zlataberta
5. lis 2025

Neřeš, neodpovídej a nebo tak, jak píše alice180.....nebo se jí napřímo zeptat, proč ti to pořád předhazuje, třeba je nešťastná, nebo jí něco trápí....hlavně se do toho nenechej vtáhnout, žij si život, jaký žiješ, nepochybuj o něm!! Já vždycky všem říkám: že narození dětí, je ta největší spravedlnost na světě...porodíš, vezmeš a jdeš, protože je to TVOJE dítě, ať je to holka, nebo kluk, prostě to tak je a má to tak být. Netrap se🙂

izz76
5. lis 2025

@anonym_autor kdyz je kamaradka tahle neomalená, oplatila bych ji stejne. Rekla bych, ze jsem šťastna za holky, kluci me nebavi, nelibi se mi klučičí hračky, oblečení, účesy,nic, cely klučičí svět mi leze na nervy.

alice180
5. lis 2025
@anonym_autor

@alice180 Dekuji za tuto odpoved. Ja z toho prave mam pocit, ze se mne snazi zmanipulovat abych nebyla spokojena se svym zivotem. Ale jak pises, muze to byt i jinak. Mne pripada, ze s tim klukem je opravdu spokojena a mozna jen potrebuje to ujisteni, ze je to tak v poradku. Treba priste zkusim to zrcadleni.

@anonym_autor může to být i manipulace, nemusí být ani vědoma, může pramenit z něčeho. A pravděpodobně už to na sobě cítíš. Když třeba po setkání s ní máš blbou náladu. Nebo se ti hlavou honí jestli nejsi divná atd.
No a tohle jsou její projekce, ne realita. Takže se stačí vymezit. Pokud nepomůže tak ono tě to stejně časem donutí ten kontakt omezit. Záleží jen na tobě, jak se k tomu postavíš. Někdo je splachovací ať si ten druhý mele. Dalšího to bude stvat a trpět jiný to řekne asertivně no a nebo na plno hubu stylem strč si už ty řeči o klucich...

tereza0111
5. lis 2025

asi bych se ji zeptala, co na tyhle jeji reci rika jeji dcera? Beru, kdyby ti to rikala kamaradka co ma 2 kluky, ale tohle mi prijde docela alarmujici. Jaky ma k holcicce vztah? Neni v tom trochu zakopany ten pes, ze treba dcera byla narocnejsi miminko, hur k sobe hledaji cestu apod.? Kdyz se nekdo chova trochu divne, duvody byvaji u nej..

zlataberta
5. lis 2025
@izz76

@anonym_autor kdyz je kamaradka tahle neomalená, oplatila bych ji stejne. Rekla bych, ze jsem šťastna za holky, kluci me nebavi, nelibi se mi klučičí hračky, oblečení, účesy,nic, cely klučičí svět mi leze na nervy.

@izz76 👏

autor
5. lis 2025
@tereza0111

asi bych se ji zeptala, co na tyhle jeji reci rika jeji dcera? Beru, kdyby ti to rikala kamaradka co ma 2 kluky, ale tohle mi prijde docela alarmujici. Jaky ma k holcicce vztah? Neni v tom trochu zakopany ten pes, ze treba dcera byla narocnejsi miminko, hur k sobe hledaji cestu apod.? Kdyz se nekdo chova trochu divne, duvody byvaji u nej..

@tereza0111 jeji dceru uprimne lituji. Ona to rika klidne pred ni. Z toho bude mit holka traumu a klidne to muze skoncit tak, ze matku bude nenavidet.
Jinak ano, holcicku mela prvni, narocnejsi. Kluk druhy a vic v pohode. To je ale bezny jev. Neznam ovsem nikoho kdo by mel takove blbe kecy jen proto, ze jedno dite je narocnejsi nez druhe.

izz76
6. lis 2025
@anonym_autor

@tereza0111 jeji dceru uprimne lituji. Ona to rika klidne pred ni. Z toho bude mit holka traumu a klidne to muze skoncit tak, ze matku bude nenavidet.
Jinak ano, holcicku mela prvni, narocnejsi. Kluk druhy a vic v pohode. To je ale bezny jev. Neznam ovsem nikoho kdo by mel takove blbe kecy jen proto, ze jedno dite je narocnejsi nez druhe.

@anonym_autor chudák holka a pak ji bude dobra na starý kolena aby se o ni starala.

mourovatakocka
6. lis 2025

@anonym_autor Je mi líto její dcery, jestli to musí poslouchat. Je to takové smutné. Já jsem si poprvé přála kluka (narodila se dcera), podruhé holku (narodil se syn). A jsem ráda, že je mám. Řeči jak holky tohleto a kluci tamhleto jsou mi strašně moc nepříjemné. Přitom spoustu věcí máme jen my dospělí v hlavě, každé dítě je jiné bez ohledu na pohlaví. Je to spíš o povaze než kluk/holka. Starší chodí se samýma klukama do kroužku práce se dřevem, mladší mi raději než starší pomáhá v kuchyni. A běda každému, kdo by mým dětem chtěl vysvětlovat nějaké stereotypy a že to samozřejmě zkouší - přitom přesně člověk, který pak preferuje jen kluka proti holce a ta už si toho začíná nenápadně všímat.

amazienka
6. lis 2025

Hele, to je čistě její problém. Asi bych odvětila něco, že jednou bude ráda, až si její klučík najde holku, že se narodila.
Spíš teď dost chudák její dcerka.

hanka_12345
6. lis 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takze ji chces proste prodrbat poradne tady🤣

hanka_12345
6. lis 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a proc ji to nereknes a rikas to tady nam? Tezko to prestane delat, kdyz to reknes jenn nam jak ti to vadi. A vubec....nevim proc to tak resis?

alice180
6. lis 2025
@hanka_12345

@anonym_autor a proc ji to nereknes a rikas to tady nam? Tezko to prestane delat, kdyz to reknes jenn nam jak ti to vadi. A vubec....nevim proc to tak resis?

@hanka_12345 to zní docela shazovacne ne?! Tak se prostě jenom svěřila. Jako dalších xy lidi tady....

zlataberta
6. lis 2025
@hanka_12345

@hanka_12345 My jsme moc rády, že nám to přišla říct a proč to řeší? Protože jí to vadí.

macik84
6. lis 2025

@anonym_autor já jsem chtěla první dítě kluka. Mám ho a druhé jsem chtěla hlavně zdravé, ale v koutku duše jsem toužila po holčičce. A mám ji. Jsem za ně šťastná. Třeba to tvoje kamarádka cítí stejně, nemusí to nutně znamenat, že kluka upřednostňuje. Na druhou stranu moje kamarádka si strašně přála holčičku a má dva kluky a obrecela to, nikdy by mě nenapadlo ji litovat ne o naopak ji vnucovat, jak je holčička lepší a skvělá.

anonym_b159f5
6. lis 2025

@anonym_autor Podle mě ti závidí 🙂Řekla bych ,že její chlap touží/toužil po synovi ,což má a ona toužila po holčičce a to nemá. Nemůže jí česat vlásky, parádit jí a dělat to, co se s holčičkou dělá. Závist dělá hodně...

macik84
6. lis 2025
@anonym_b159f5

@anonym_autor Podle mě ti závidí 🙂Řekla bych ,že její chlap touží/toužil po synovi ,což má a ona toužila po holčičce a to nemá. Nemůže jí česat vlásky, parádit jí a dělat to, co se s holčičkou dělá. Závist dělá hodně...

@anonym_b159f5 ale ona má dvě holku a kluka

anonym_b159f5
6. lis 2025
@macik84

@anonym_b159f5 ale ona má dvě holku a kluka

@macik84 tak to jsem přehlédla. 🙈

emillyhk
6. lis 2025

@anonym_autor Lidi jsou různý 🤷‍♀️ Máme v okolí maminku, která preferuje holky. Sama má dvě a cíleně udržuje vztahy jen s maminkami holčiček (až na jednu výjimku). Já mám kluka, jsem za to vděčná, protože mi víc sedí "klučičí" svět a s holkama mám pocit, že nevím, jak na ně, jak s nima mluvit, celkově jsem v tom taková marná. Není to záměrně, vědomě se snažím to nerozlišovat, ale prostě mě ti kluci a jejich bagry, traktory a to kolem baví víc než česání a krmení panenek.
Moje mamka se před pár lety nechala slyšet, že s vnukama (má tři) si to užívá víc než s vnučkama (dvě), protože neví, co s nima má dělat. Jako slyšet to od vlastní mamky, která má mimochodem jen dcery bylo zvláštní. Ale vlastně ji chápu.
Kamarádku bych neřešila, maximálně jí řekla, že jsem spokojená s tím jak to je a víc bych se o tom nebavila.

autor
6. lis 2025
@anonym_b159f5

@anonym_b159f5 nemam pocit, ze by mi zavidela.
A jeji chlap chtel u druheho holku. Pak remcal proc je to kluk, ze on neumi delat ty klucici veci.

autor
6. lis 2025
@emillyhk

@anonym_autor Lidi jsou různý 🤷‍♀️ Máme v okolí maminku, která preferuje holky. Sama má dvě a cíleně udržuje vztahy jen s maminkami holčiček (až na jednu výjimku). Já mám kluka, jsem za to vděčná, protože mi víc sedí "klučičí" svět a s holkama mám pocit, že nevím, jak na ně, jak s nima mluvit, celkově jsem v tom taková marná. Není to záměrně, vědomě se snažím to nerozlišovat, ale prostě mě ti kluci a jejich bagry, traktory a to kolem baví víc než česání a krmení panenek.
Moje mamka se před pár lety nechala slyšet, že s vnukama (má tři) si to užívá víc než s vnučkama (dvě), protože neví, co s nima má dělat. Jako slyšet to od vlastní mamky, která má mimochodem jen dcery bylo zvláštní. Ale vlastně ji chápu.
Kamarádku bych neřešila, maximálně jí řekla, že jsem spokojená s tím jak to je a víc bych se o tom nebavila.

@emillyhk ja se o tom bavit nechci ale ona to pri kazdem setkani zacne spominat. Kdyby to rekla jednou, tak to neresim. Ale kdyz nekdo porad tu samou vec vytahuje, je to hodne zvlastni. Vlastne vzdy to prejde dal do tech stejnych historek jak k tomu klukovi prišla.

emillyhk
6. lis 2025
@anonym_autor

@emillyhk ja se o tom bavit nechci ale ona to pri kazdem setkani zacne spominat. Kdyby to rekla jednou, tak to neresim. Ale kdyz nekdo porad tu samou vec vytahuje, je to hodne zvlastni. Vlastne vzdy to prejde dal do tech stejnych historek jak k tomu klukovi prišla.

@anonym_autor Tak jí odpověz, že už ti to říkala a změn téma. Nechodila bych kolem horké kaše, klidně bych byla trochu neomalená. 🤷‍♀️

izz76
7. lis 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Je to divný, já jsem šťastná, že mám dcery, nikdy jsem po synovi netoužila,ale nenapadlo by mě to někomu cpát. Uz vzbec ne kamarádce která kluky má. Ja bych rekla,ze tvoje kamarádka má zřejmě nějaký vnitřní problém, spokojeny slovem,takové blbosti neříká.