Proč kolegyně tak lhala?

magdalenax
11. čer 2017

Ahoj holky, vůbec tomu nemůžu uvěřit, ale je to bohužel pravda. V roce 2012 k nám do práce nastoupila holčina, se kterou jsem se postupně začala přátelit. Proti mne sice mladá, ale naopak jsem si říkala, takovou, kdyby si jednou našel můj syn. Šikovná, pracovitá, klidná, zábavná, prostě fajn holka, která - jak mi tenkrát připadala,- stojící nohama pevně na zemi, a která ví, co od života chce. Takové sluníčko, od začátku opravdu oblíbená téměř u všech. Hodně jsme spolu komunikovaly i mimo práci, přes skype, či po telefonu, měly jsme se vzájemně navštívit, ale k tomu nedošlo. Firma ukončila činnost a jak se říká, sejde z očí.... , ale i tak jsme si občas zavolaly. Pak byla chvilku odmlka a já ji potkala ve městě. Sdělila mi radostně, že je ve druhém měsíci a jak jinak, po dalších asi třech měsících ji volám, jak se má a jak je..., řekla mi, že potratila a že jí našly nějaké myomy, nebo cysty, už nevím. Asi půl roku poté jsem ji potkala znovu, ale udělaly jsme si čas na kafčo. Vypadala naprosto v pohodě, ale řekla mi, že je po operaci, že už jako děti mít nemůže, protože prý měla takové myomy, že jí sebrali všechno a ještě mi na toaletě ukázala jizvu. Normálně jsem to obrečela, protože mladá holka, která plánovala rodinu a tohle... .
Nicméně, potkala jsem další kolegyni, tak jak to bývá, člověk se zeptá - jak se má ta, nebo ona. Nestačila jsem se divit, když jsem se dozvěděla, že dotyčná má mimino a že všechno to kolem byly jen pohádky, jak lhala, kudy chodila, každému a ve všem. A nejlepší byl závěr... - proč si myslíš, že má na sociálních sítí desítky profilů?
Já na ně nechodím, tak vím kulové.
Nechápu, jak se může někdo rouhat takovými nesmysly, důvod, proč si takhle vymýšlet.
Ono jí vše do sebe zapadalo, to ano. Když řekla, že jede na dovolenou, přitom v peněžence měla sotva na rohlík, byla záhy opálená - jsem ti říkala, že letím na Maledivy.... .
Prý lhala strašně a ve všem..., já káča tady jak dlouho myslím na to, jak se na ní život podepsal a ono je to všechno lež...
Tohle není normální, leda snad nemoc

lv
11. čer 2017

Může to být nemoc, bájná lhavost. Pro získání pozornosti, ať je to soucit, závist, zajímavost.. většinou to skrývá nespokojenost s vlastním životem, jiné představy o něm.

janablizka
11. čer 2017

@magdalenax Od této poruchy existuje více odchylek a diagnostik, které by vám vysvětlil každý zkušený psycholog či psychiatr. Obecně se dá říci, že bájní lháři si různými výmysly zvyšují sebevědomí, upoutávají na sebe pozornost, zahánějí mindráky a pocity nedocenění.