Prosba o radu a inspiraci - řešíte nějakou životní situaci, u které máte pocit, že by Vám mohla pomoct lepší komunikace nebo strategie z Vaší strany?

keerka
24. črc 2021

Ahoj,
chceme s manželem rozjet online projekt, který bude pomáhat lidem s vyjednáváním v každodenních situacích. Máme plno nápadů, ale potřebujeme pár konkrétních modelových situací, kterými oslovíme co nejvíc lidí. A nemůžeme se dohodnout, co by to mělo být 😀 Prostě nás jich napadá moc. Zajímalo by mě proto, jestli právě teď řešíte nějakou životní situaci, u které máte pocit, že by Vám mohla pomoct lepší komunikace nebo strategie z Vaší strany? Že máte pocit, že na Vás někdo tlačí a nevíte si s tím rady nebo naopak, že si nejste schopny říct, co chcete. Nebo že máte pocit, že Vás někdo manipuluje a nejste schopné tomu čelit, jak byste chtěly? (V práci, rodině, s kamarády, při podnikání...). Za každou odpověď budeme moc vděční! 🙂 👍
Případně kdyby Vás to zaujalo nějak víc nebo nechcete psát veřejně, klidně napište zprávu.

cilkat
25. črc 2021

Zní to velmi zajímavě, i když webové provedení si nedovedu moc představit. Předpokládám, že se chcete věnovat pouze vyjednávání mezi dospělými, že?
Jeden z velmi zajímavých a častých vyjednávacích momentů mi přijde nastavování domácího rozpočtu ve chvíli, kdy jeden z partnerů přijde o příjem, nebo ho radikálně omezí (typicky mateřská, ale třeba i nemoc nebo prostě výpověď).