icon

Prosba o finanční pomoc pro rodinu v nouzi

lucikposol
22. dub 2026

Dobrý den .
Nevím kde už mám prosit.
Nedostanu se moc na internet a nevlastním sociální sítě z osobních důvodu .
Touhle poslední možností bych zde řada oslovila někoho ,kdo by nám pomohl v nejtěžší životní situaci .
Jsem v charitě spojíme se a pomůžeme si .
Žal bohu se neozval nikdo ,kdo by nám byl dárcem ...
Pokud chcete a můžete pomoci ozvěte se mi .
Potřebujeme finanční pomoc na jídlo ,hygienu ,léky , drogerii a ENERGIE .
Tam kde nyní žijeme není možnost trvalého pobytu a nejedná se o zkolaudovaný byt.
Zasílám fotku svého profilu , kdyby třeba někdo mě a mé dceři (5)let trpícím těžkým ADHD ,AUTISMEM A RETARDACÍ chtěl pomoci .
Děkuji .

Prosba o finanční pomoc pro rodinu v nouzi
elvira
23. dub 2026

@lucikposol píšeš, že jsi v charitě... A oni tě ubytovali do nezkolaudovanych prostor?
Mě se úplně nelíbí ta prima žádost o peníze.
Zažila jsem, že jsem já nebo někdo v okolí dovezl nákup potravin, drogerie, daroval oblečení a hračky pro dítě.
Takže jsi v kontaktu se socialkou, ptala ses na možnosti příspěvků? Platí otec dítěte alimenty?

lucikposol
autor
23. dub 2026
@elvira

@lucikposol píšeš, že jsi v charitě... A oni tě ubytovali do nezkolaudovanych prostor?
Zažila jsem, že jsem já nebo někdo v okolí dovezl nákup potravin, drogerie, daroval oblečení a hračky pro dítě.
Takže jsi v kontaktu se socialkou, ptala ses na možnosti příspěvků? Platí otec dítěte alimenty?

@elvira já netvrdím ,že mě někdo někde ubytoval .. nejsem nesvéprávná . Ubytovala sem se sama . Prostě jsem nalétla s tím ,že mi byl uvidíme slíben trvalý pobyt. Paní majitelka tyto "kanceláře" předělané na byty prodala(po týdnu mého žití zde)Mě se nic neřeklo. Proto nemám nárok na příspěvek na bydlení ani na možnost proplacení energií . S úřady sem to řešila mockrát a nemohu mít ani trvalý na městě . Nadále nechápu proč mi tikáte ... Neznáme se. Více informací mám má spojíme se pro lidi , kteří mi chtějí opravdu pomoci a ne být škodolibí . Ano taky sem dostala použité oblečení a dcera měla z bot a kalhotek bradavičky . Již nikdy více ... Prošlá hygiena co jsme dostali taky nebyla v.pořádku i když dle paní to je ok ... A ne neplatí a ani nepracuje a trvalý pobyt má na městě .(Exekutor a ním.nic nezmůže nemají z čeho strhnout ) Ano pobíram 3000 náhradní výživné a příspěvek na péči + příspěvek na dítě a to je vše ... Úplně vše a dle úřadu sem ok ... Nyní žádám o invalidní důchod kvůli artróze 4 stupně do tý doby potřebuju prostě reálnou pomoc ... Žádala sem i o lednici a na tu též stále čekám,nezlobte se ,ale všichni mě posílají na úřady a když tam jdu dozvím se opál toho co.mi kdo radí a vždy to je trochu jinak než si lidé myslí ...

lv
23. dub 2026

Ahoj, tykání si je v pravidlech Modrého koníka. Příspěvek na péči o dceru není od listopadu 2024 pořád vyřešený? Můžu ti poslat kontakt na vedoucí úklidů, dá se domluvit i na pár hodin týdně, kdy budeš mít dcerku ve školce. Aspoň pár korun navíc to hodí.

hojda
23. dub 2026

Co zbytek rodiny, rodiče, sourozenci atd., přátelé? Většinou se hledá pomoc nejdříve tam, myslím, že tu žádost máte napsanou trošku zvláštně a proto nikdo nereaguje.

hojda
23. dub 2026
@elvira

@elvira To, že je v charitě asi myslí, že si dala příspěvek s žádostí o pomoc na té stránce spojimese.cz.

klokanka31
23. dub 2026
@lucikposol

@elvira já netvrdím ,že mě někdo někde ubytoval .. nejsem nesvéprávná . Ubytovala sem se sama . Prostě jsem nalétla s tím ,že mi byl uvidíme slíben trvalý pobyt. Paní majitelka tyto "kanceláře" předělané na byty prodala(po týdnu mého žití zde)Mě se nic neřeklo. Proto nemám nárok na příspěvek na bydlení ani na možnost proplacení energií . S úřady sem to řešila mockrát a nemohu mít ani trvalý na městě . Nadále nechápu proč mi tikáte ... Neznáme se. Více informací mám má spojíme se pro lidi , kteří mi chtějí opravdu pomoci a ne být škodolibí . Ano taky sem dostala použité oblečení a dcera měla z bot a kalhotek bradavičky . Již nikdy více ... Prošlá hygiena co jsme dostali taky nebyla v.pořádku i když dle paní to je ok ... A ne neplatí a ani nepracuje a trvalý pobyt má na městě .(Exekutor a ním.nic nezmůže nemají z čeho strhnout ) Ano pobíram 3000 náhradní výživné a příspěvek na péči + příspěvek na dítě a to je vše ... Úplně vše a dle úřadu sem ok ... Nyní žádám o invalidní důchod kvůli artróze 4 stupně do tý doby potřebuju prostě reálnou pomoc ... Žádala sem i o lednici a na tu též stále čekám,nezlobte se ,ale všichni mě posílají na úřady a když tam jdu dozvím se opál toho co.mi kdo radí a vždy to je trochu jinak než si lidé myslí ...

@lucikposol A proč nemůžeš mít bydliště na městě?

elvira
23. dub 2026

@lucikposol no, tak po této reakci řadu lidí chuť poslat cokoliv přejde...
Přesto díky za reakci.

anonym_9d4f5a
23. dub 2026

Zkus si několikrát přečíst, co píšeš a jakým způsobem reaguješ na komentáře, možná ti dojde, proč ti nikdo pomoc nenabízí. Nad materiální pomocí se ofrňuješ, rady a dotazy označuješ za škodolibost, jsi nepříjemná jak tříska v zadnici. S takovou se na tebe každý vykašle. Nehledě na to, že zcela bez prostředků také nejsi, když ti stát vyplácí náhradní výživné, příspěvek na péči a na dítě.
Já osobně nemám problém podpořit samoživitele, ale po zkušenostech s podvodníky si už hodně vybírám, do koho své peníze za práci, kterou jsem musela odvést, budu investovat. A věř, že ani ti, co projdou sítem a rozhodnu se je podpořit, ode mě nedostávají peníze, pokud tedy zrovna neplatím jejich dítěti školu v přírodě, kdy jdou peníze přímo škole.
Internet máš, sociální sítě používáš, ne že ne, takže doporučuji využít síly fcb, přihlásit se do skupiny města či swapové skupiny a nabídnout tam např. žehlení za úplatu či materiální pomoc. A než budeš argumentovat tím, že svou identitu nemůžeš použít - dnes existují na fcb anonymní příspěvky.

kropinka
23. dub 2026

Nějak se to poslední dobou tady množí.

rebe
23. dub 2026

Přihlásila ses do komunity žen, které si vzájemně pomáhají, jenom proto, abys žádala o peníze, a nestojíme ti ani za to, aby sis přečetla zdejší pravidla, o nichž jsi při přihlášení prohlásila, že sis je přečetla. A radu a pomoc odmítáš, chceš jenom peníze. Je mi líto, ale takhle to na světě úplně nefunguje.

anonym_2eb5d6
23. dub 2026

To máš těžké, jsi tu nově zaregistrovaná, nikdo tě tu nezná. Kdybys tu byla třeba 5 let, určitě by se našla spousta maminek, které by rády pomohly. Budeš muset změnit bydlení, abys měla nárok na další dávky. Pokud máš pouze artrózu 4. stupně, tak bych s ID moc nepočítala, pokud to vyjde, bude to almužna, záleží kolik let máš odpracovaných. Tak snad sis to nechala předběžně spočítat.

hojda
23. dub 2026

Zkus https://women-for-women.cz/, ale počítej s tím, že když chceš pomoc, tak se lidé budou ptát a zjišťovat informace a ty bys měla být maximálně transparentní, tak to bohužel je. Nikdo nechce posílat peníze jen tak, protože podvodníků je moc.

kropinka
23. dub 2026

Koukám, že jsi na dané charitě od března 2024. Což jsou dva roky, takže žádný posun se nekoná?

lucikposol
autor
23. dub 2026
@hojda

Co zbytek rodiny, rodiče, sourozenci atd., přátelé? Většinou se hledá pomoc nejdříve tam, myslím, že tu žádost máte napsanou trošku zvláštně a proto nikdo nereaguje.

@hojda vychovala mě babička a děda a ti již nežijí . Kdybych měla komu říct o pomoc samozřejmě bych to udělala a nežádala tu

hojda
23. dub 2026
@lucikposol

@hojda vychovala mě babička a děda a ti již nežijí . Kdybych měla komu říct o pomoc samozřejmě bych to udělala a nežádala tu

@lucikposol ale to nikdo neví, je fajn ten příběh trošku rozvést, aby ten, kdo chce pomoci věděl,že rodinu jste zkoušela.

lucikposol
autor
23. dub 2026
@hojda

Zkus https://women-for-women.cz/, ale počítej s tím, že když chceš pomoc, tak se lidé budou ptát a zjišťovat informace a ty bys měla být maximálně transparentní, tak to bohužel je. Nikdo nechce posílat peníze jen tak, protože podvodníků je moc.

@hojda zdravím . Já to chápu ovšem vypisovat svoje absolutní soukromí cizím lidem na fóru je si myslím i nesmyslné. V soukromých správách klidně , pokud ten člověk chce vážně pomoci .. já sem nepřišla diskutovat . Diskutování nepomáhá ... Každopádně bych se ráda vyjádřila jak píšete knpodvodum ... Nechci pomoct tu ale přez charitu k jejímu schválení je třeba : soudní rozsudek , občanský průkaz , diagnózy dítěte , potvrzení lékaře a od úřadu potvrzení od ÚP. TAKŽE charita je ověřena a o žádný podvod se nejedná ... Hodně lidí se ptá a nezjišťuje si nejdříve informace což je škoda ... A vlastně nevím proč se tu mám (nemám na mysli váš případ ) hádat s lidmi co pomoct nechtějí a jen útočí ...

lucikposol
autor
23. dub 2026
@hojda

@lucikposol ale to nikdo neví, je fajn ten příběh trošku rozvést, aby ten, kdo chce pomoci věděl,že rodinu jste zkoušela.

@hojda já takhle veřejně o pomoc žádám o pomoc přez nějaké fórum co mi poradil chat gpt poprvé a vlastně já nechci lítost nebo prostě aby to působilo jako citový nátlak .... Prostě kdo chce pomoci pomůže , kdo ne tak to přejde a nebude komentovat ... Opravdu nechci vypisovat veřejně,že matka se mě vzdala otec neznámí a není v rodném listě ... Je mi to strašně hloupé a nepříjemné ... Snad mi rozumíte ..

klokanka31
23. dub 2026
@lucikposol

@hojda zdravím . Já to chápu ovšem vypisovat svoje absolutní soukromí cizím lidem na fóru je si myslím i nesmyslné. V soukromých správách klidně , pokud ten člověk chce vážně pomoci .. já sem nepřišla diskutovat . Diskutování nepomáhá ... Každopádně bych se ráda vyjádřila jak píšete knpodvodum ... Nechci pomoct tu ale přez charitu k jejímu schválení je třeba : soudní rozsudek , občanský průkaz , diagnózy dítěte , potvrzení lékaře a od úřadu potvrzení od ÚP. TAKŽE charita je ověřena a o žádný podvod se nejedná ... Hodně lidí se ptá a nezjišťuje si nejdříve informace což je škoda ... A vlastně nevím proč se tu mám (nemám na mysli váš případ ) hádat s lidmi co pomoct nechtějí a jen útočí ...

@lucikposol Zas ale nikdo nemůže chtít aby někdo dával svoje peníze někomu úplně cizímu...A tady na koníku si píšeme soukromé věci, proto se tady hodně holek už i dobře zná...
Co si zažádat o městský byt?

hojda
23. dub 2026
@lucikposol

@hojda já takhle veřejně o pomoc žádám o pomoc přez nějaké fórum co mi poradil chat gpt poprvé a vlastně já nechci lítost nebo prostě aby to působilo jako citový nátlak .... Prostě kdo chce pomoci pomůže , kdo ne tak to přejde a nebude komentovat ... Opravdu nechci vypisovat veřejně,že matka se mě vzdala otec neznámí a není v rodném listě ... Je mi to strašně hloupé a nepříjemné ... Snad mi rozumíte ..

@lucikposol no držím ti palce, ale nemyslím si, že to takto bude fungovat, chápu tvou představu, ale těch, kdo posílají peníze na požádání moc není.

elvira
23. dub 2026

Tak hodně lidí si chtělo ověřit informace přímo od tebe a ty jsi akorát nepříjemná.
Vypisovat soukromí nemusíš, cizí lidé zase nemusí dávat peníze na počkání. Obzvlášť osobě, která píše stylem:" na nic se nepřejte, nediskutujte a koukejte solit, ať mám kde já a moje dítě bydlet.

anonym_9d4f5a
23. dub 2026
@lucikposol

@lucikposol tak jestli čekáš, že si založíš účet, hodíš sem odkaz na svůj účet v projektu a ostatní se ti složí na život, tak by ses měla hodně rychle probudit z té jiné reality, ve které žiješ. Nikdo nebude pomáhat někomu, o kom nic neví a už vůbec ne člověku, který svými reakcemi říká "dejte mi peníze, s ostatním jděte do zadele". Tvé chování je pro všechny potencionální dárce jako red flag. Jsem v řadě skupin, kde se pomáhá lidem a věř, že s tímto bys neuspěla ani v jedné.

rebe
23. dub 2026
@lucikposol

@lucikposol Lucie, na tomhle fóru jsme na pomoc maminkám a jeich dětem vybraly statisíce. Složily jsme se na drahé léky a léčení, vybraly jsme na velké auto pro rodinu s détětem s velkým hendikepem, na drahý invalidní vozík, na lázně, na pomoc rodině po úmrtí maminky, ... Je bezohledné a neuctivé, když píšeš o tom, že ti tady někdo nechce pomoct a jen útočí. Z tvého profilu na Spojimese je vidět, že o pomoc žádáš už dva roky, zdá se, že neúspěšně - a pořád máš pocit, že kdo bude chtít pomoct, má si někde dohledávat informace, psát ti zprávy a zjišťovat si, co je potřeba? Je mi líto, v tom případě tady dopadneš úplně stejně. Tady je totiž spousta skvělých žen, ochotných pomáhat. Ale blbé, blbé nejsme.

mabs
23. dub 2026
@lucikposol

@lucikposol Nechceš vypisovat o soukromí cizím lidem, ale nevadí ti chtít od cizích lidí jejich těžce vydělané peníze?
Aha, tak to jo 😒

anonym_1dc6e3
23. dub 2026

Na spojimese je ještě věta, že otec dítěte neplatí alimenty a práci se vyhýbá. Tak jo, všichni ti nadšeně nasypeme prachy, protože ty sis pořídila děcko s nemakačenkem a teď umíš jen natahovat ruce, tak určitě.

miryp
23. dub 2026

Tak už na MK není.

rebe
23. dub 2026
@miryp

Tak už na MK není.

@miryp Škoda, že si z toho nejspíš odnesla, že tu na ni jen útočili a nikdo jí nechtěl pomoct...