icon

Průběh koronaviru. Máte někdo osobní zkušenost?

pafca4
7. dub 2020

Je tu prosím někdo z vás, kdo prodělává/prodělal koronavirus? Zajímala by mě nějaka nemedializovana zkušenost 😉 ideálně ještě pozitivní, že ten průběh není obvykle tak hrozny 😉 v médiích čteme většinou ty hrozně příběhy 😉

Strana
z2
e7
7. dub 2020

Znam jednu slečnu a ta jen ztratila chuť a čich. Jinak je naprosto v pořádku 😊

anetttie
7. dub 2020

@e7 a to je jen dočasný? To by mě hodně vadilo

makovice88
7. dub 2020

@pafca4 Mam kamaradku v Anglii a ta to snasi hodne spatne. Horecka, slabost, unava, bolest hlavy. Cely den pouze lezela, nebyla schopna si ani dojit pro jidlo. Toto mela prvni 3 dny, pak uz to bylo lepsi. Je ji 30 let. 🙂

e7
7. dub 2020

@anetttie těžko říct, zatím se jí to nevrací. Teď bude podstupovat druhý test jestli je už zdravá. Jí to taky vadí, jelikož je milovník jidla

anetttie
7. dub 2020

@e7 no pravda že kdo by ztoho měl radost ze straty čichu a chuti 😒

ceriii
7. dub 2020

Osobně znám dva lidi- jeden ztratil pouze chuť (ano, je to dočasné), jinak bez příznaků, druhý měl jeden den teplotu 37, tři dny mu nebylo moc dobře a k tomu také ztráta chuti, jinak bez obtíží.

michaela_2
7. dub 2020

Ta ztráta čichu a chuti by měla být dočasná 🙂 Tedy alespoň jsem nečetla ze statistik o nikom, komu by to zůstalo dlouhodoběji.

Já mám pár známých, kteří nákazou prošli. Jedna kamarádka s celou rodinou v UK (ona jako já 30 let, manžel nevím kolik, děti 6 a 4). Ona měla první dny lehké příznaky, jako slabší viróza, teplota jen zvýšená, únava......manžel měl horečky, cca 3 dny. Děti úplně bez příznaků.
Jeden vrstevník tatínka, žijící v Německu, také lehký průběh, pouze mírné příznaky první dny (tady je zajímavé, že to nechytla jeho manželka, rodiče ani nejmladší syn, žijící s ním v jednom domě, ale test měl pozitivní, také už je "po")
A bývalá spolužačka, která dělala instruktorku lyžování v Rakousku (a tím pádem se po návratu raději na vlastní náklady nechala testovat i když neměla příznaky - vyšlo jí to pozitivně), té teda nebylo vůbec nic.
Pak by měl být nakažen údajně jeden pán bydlící v místě bydliště mých rodičů a ten je prý na plicní ventilaci (62 let), toho osobně neznám.

baraskaska
7. dub 2020

@anetttie ja pred par lety mela dost hnusnou chripku a ztratila chut a cich snad na dva tydny. A muzu teda rict ze je to neco prisernyho, fakt nikomu bych to neprala. Bylo to pred vanoci. Kdy se peklo, delali pomazanky chlebicky dobroty a mne vsechno chutnalo jako kase bez chuti. Proste nijak. Ale vratilo se to nastesti takze myslim ze i pri koronaviru se to vrati. Prost3 ten vir zautoci na nejake bunky ktere jsou odpov3dny za chut a cich ale ty bunky se pak obnovi.

misicka1988
7. dub 2020

Moje sestra má kamaráda, a ten koronavirus měl, potvrzeno už koncem února. Prý to bylo dost brutál. Vysoké dlouhodobé horečky, šílená bolest celého těla. Říkal že nikdy nic takového nezažil. Začalo mu být lépe až po 3 týdnech, minulý týden čekal na opakované testy jestli je už ok. Jeho manželka a dcera se nenakazily, i když byli doma společně.

tynatyna89
7. dub 2020

Kamarád to měl. Asi dva dny teplota, zimnice, kašel, hlava bolavá. prej trochu horší chřipka. Třetí den už byl jako rybička... už to bude 14dni..

anuliinka2013
7. dub 2020

A muzu se zeptat informovanych 🙂 - nevite, jak je to po prodelani s protilatkama? Kolovaly infprmace, ze se to da chytit znovu, ale dlouho jsem k tomu nic nenasla... Jestli kdyz to clovek prodela, tak muze byt vic v klidu nebo ne 🙂.

merope
7. dub 2020

Nevím, zda to máme nebo nikoli - já pokašlávám, mírná bolest na průduškách, teplota jen jeden den a to 37,2, tak jsem to ani neřešila s tím, že kdybych to měla, tak pokud je to tak hrozně nakažlivé, má to chlap i kamarádka, co jsme v kontaktu. Jenže tu kamarádku už asi měsíc bolí v krku a nelepší se to - volala doktorovi, dostala "na dálku" antibiotika a žádanku na test. Asi se na to vykašle a nikam ani nepůjde, nejbližší volný termín je za 14 dní. To už jí snad zaberou antibiotika a vše se srovná.

Takže z toho usuzuji, že na těch potvrzených případech prostě potkáš jenom ty horší průběhy - protože ty mírnější prostě nerozlišíš od jiných druhů virů a na testy se nedostaneš.

ivetaeminemka
7. dub 2020

@merope koronavirus je vir, na ten antibiotika nefungují

baraskaska
7. dub 2020

Tohle nerozeznani od virozy je na tom na prd. Tatka neni nikdy nemocny prezil zapal plic vnoucat veskery bronchitidy vnoucat sedmou nemoc nic nechytl a ted najednou jeden den rano prisel a ze ho pali na hrudi mel zrejme i teplotu par dnu mu pry bylo nic moc a ani nevi odkad to chytl. Ja za par dnu po nem, silena bolest hlavy, mistama az motejlice a do toho nepochopitelna bolest ledvin. Nikdy jsem na ledviny netrpela, bylo to dva dny a pak jak kdyz utne a nic. Ale nikdo jiny nic nemel takze, podle me se da soudit jen z tohodle hlediska protoze koronavir je hodne nakazlivej.

merope
7. dub 2020

@ivetaeminemka Ale k tomu viru se můžou přidružovat další infekce. Na zápal plic z koronaviru se vyloženě používá jakýsi mix, kde součástí jsou i antibiotika.

merope
7. dub 2020

@baraskaska Zase tak moc není - prý je dosti běžné, že i v rámci rodiny to nechytí všichni.

marketa11112
7. dub 2020

My meli virozu na konci ledna. Deti pokaslavaly, tri dny mely 38. Nemely to naraz, ale nekolik dni po sobe. Mezi tim zacal pokaslavat manzel, byl silene unaveny a vse ho bolelo,mel horecky,zimnici. Posledni jsem to mela ja. Unava, bolest tela, sileny kasel , zimnice,navaly horka, ztrata cichu i chuti (mivam to pri kazde viroze. Hnus). Kasel jsem mela mesic a pul. Dokonce jsem sla k lekari, protoze jsem kaslala i v kuse. Dal mi antibiotika, doporucil mi brat zodac( jsem alergicka a mam zacinajici astma). Kdo vi, co za blivajz jsme meli.

baraskaska
8. dub 2020

@merope to asi jo ale zrovna tady by to bylo dost divny, protoze moje seti chytnou uplne vsecko.🙈 Starsi uz toho domu pritahla tolik ze bych se divila kdybysme meli koronavir ze bycb to na ne ja nebo deda neprskli.

martiniquest
8. dub 2020

Potvrzene nemame nic, pouze nase spekulace, ale v poslednim mesici jsme doma vsichni meli nejakou podivnou virozu. Ze zacatku jako normalni ryma, ale trvala 3 tydny, k tomu nas vsechny bolelo v krku a take hlava a celkova unava. Teplotu jsem mela jen ja (jeden den 39, ale mela jsem k tomu i retenci mleka, tak to bylo spis k tomu) a manzel (par dni zvysenky). Dodneska pokaslavame. Kdovi, co to bylo. Testovat nas nikdo nechtel, volali jsme na hygienu. A jsme doma ctyri (deli 3r a druhe 3m).

odula
8. dub 2020

@pafca4 super tohle vlákno. Ačkoliv se pořád píše o tom ze 80% s mírnými příznaky , tak v médiích se na člověka valí furt ty horror story z jipek 🤦 my taky měli divnou virózu ale tady se netestuje takže se dozvíme, až rozjedou plošný testování protilátek . Pak dám vědět ;)

martiniquest
8. dub 2020

@odula A nebo naprosto demagogicke dezinformace - viz to video dvou slecen, ktere "umiraly". Kazdeho to vydesilo a pred par dny vydaly video nove, kde zminuji, ze jedna mela pred onemocnenim antibiotika na anginu a druha ma poruchu imunity. Ale to prvnim videu to samozrejme nezminily.

zuzineckah
8. dub 2020

@anuliinka2013 osobně si myslím, že co se týče protilátek, tak to bude podobně jako u chřipky, že si na vir vytvoříme určitou míru protilátek, která ovšem nebude znamenat, že už Covid nedostaneme, ale průběh nemoci nebude tak akutní. Ale možná se mýlím, těžko říct, uvidíme, co prokáže věda. Taky mám dojem, že se to nás lehce otřelo někdy v polovině března, já i manžel jsme měli podivné stavy, ale na test to nebylo, no. Slabost, únava, kašel, lehká bolest jakoby na průduškách, ale žádná teplota, nic vážného...

merope
8. dub 2020

@odula Jo, něco takovýho - až bude možné si udělat testy protilátek za pár korun, tak mě to bude zajímat.

merope
8. dub 2020

@baraskaska Zase děti mají typicky průběh tak mírný, že si toho ani nemusíš všimnout.

beruna84
8. dub 2020

Známá žijící v UK prodělala, jí tedy bylo dost zle, bolest celého těla, chvílemi pocit jakoby ji na hrudníku ležel slon, chvílemi jakoby se topila, dost nepříjemný..

anuliinka2013
8. dub 2020

@zuzineckah moc dekuji za nazor. Myslim si neco podobneho, ale zatim to pochopitelne neni podlozene... Docela bych byla pro nejake testovani vytvoreni protilatek, mohlo by to cloveka vcelku uklidnit (ze uz to prodelal) a pomoci vratit se k beznemu zivotu... Takhle se clovek bude porad bat (tim nemyslim o nas, spis o kontakty se starsimi příbuznými, aby je nahodou nenakazil)... uvidime ;)

odula
8. dub 2020

@martiniquest 🤦🤦

priefi
8. dub 2020

@anuliinka2013 dnes jsem četla, že nějaký test na protilátky je a že ho možná budou plošně používat. Bylo by super, kdyby se díky tomu zjistilo, kdo to měl. Uvidíme, zda i v ČR k tomu přistoupí

zuzineckah
9. dub 2020

@anuliinka2013
@priefi taky by mě zajímalo, jestli nás to neminulo. Ač držíme karanténu docela poctivě, tak v začátcích manžel chodil do práce a dcera do školy (centrum Phy). ..

priefi
9. dub 2020

@zuzineckah dneska jsem četla pro změnu článek, kde (tuším, že to bylo) v Jižní Koreji se ukázalo, že je spoustu lidí, co po prodělání s příznaky nemají v těle žádné, nebo skoro žádné protilátky. Tak teď babo raď, má toto testování smysl?

Strana
z2