icon

První těhotenství ve čtyřiceti a později

micali777
6. bře 2012

Ahoj všem. Jsem ve 12tt a čekám své první mimčo. A je mi 40. Mám za sebou několik neúspěšných pokusů o umělé oplodnění a nakonec jsem otěhotněla přirozenou cestou. Jsou tu nějaké přibližně stejně staré těhulky nebo maminky, které by se podělily o svoje zážitky a popř. rady?

smima
23. říj 2013

na dnešní podzimní procházce...

jarmyko
27. říj 2013

@smima no to je už hotová slečna. Naše prdelka pořád vypadá jako mimino. 😀

jarmyko
1. lis 2013

ČAU, holky.
Já se na PC dostanu málokdy a pak stejně zapomenu všechno co jsem chtěla napsat.
Teď jsme byly s Karčou na 13-ti letý kontrole. Chtěla jsem jí naočkovat proti rakovině děl.čípku, jenomže se dr. nezdála zrovna zdravá, takže za měsíc druhý pokus. No, Karče zatím nic není, zato Vašík a Kristý mají rýmu jako trám. Vůbec nevím kde k tomu přišli. Malá prořvala celou noc, takže vidím dvojitě.
Doufám, že jste všichni zdraví, zase se ozvu. Malá už zase řve. Ona přes den víc jak 45 min prostě nespí, i když je zdravá. ☹

aknel72
4. lis 2013

@jarmyko S tím spaním je to u nás stejné 1hod dopoledne a odpoledne tak 1/2hod, takže se ze mne stává sova 😀 do 21hod uspávám a pak do noci pracuju, sova si ovšem ráno pospí, ale já ne ☹ naštěstí spí celou noc.Matýskovi se zalíbilo chodit za ruku, takže na nic jiného není čas a ve čtvrtek nám taťka zase odletěl, tak to bude letos veselý.

smima
7. lis 2013

Ahoj holky, Baru má za sebou 1. rok a rodinná oslava nás čeká o víkendu. A taky teďkom více pláče, nejsme na to zvyklí, asi ji zlobí stoličky, které se jí prořezávají. Stále nechce pít ani čaje, ani vodu, prostě kromě Sunaru nic. A díky aspoň za ten Sunar. Přes den toho taky moc nenaspí, no spíše záleží, jestli jsme doma, nebo venku. Dopoledne usne skoro vždycky, ale odpoledne už někdy spát nechce a pokud jsme s kočárem venku, je natolik zvědavá, že ji to zvědavost nedovolí. Naštěstí noc prospí celou.

lassice
7. lis 2013

ahoj "stařeny" 🙂 tady taky jedna mladě se cítící stařena /*1973/ s prvním dítětem. Naštěstí kolem mě jsou další 3 holky v mojem věku s prvními miminy, takže mám pocit, že mít dítě kolem 40 je naprosto normální 😀 Jen jsem vás chtěla pozdravit a podpořit. Jak říkala moje maminka: až mi bude 60, mému dítěti bude 20...až mi bude 80, mému dítěti bude 40...a až mi bude 140 a mému dítěti bude 100, tak to už bude všechno jedno 😉

smima
8. lis 2013

@lassice ahoj, vítej v klubu....no a co, že na třídních schůzkách našich dětí budeme vypadat spíše jako babičky??? 😀 😀

aknel72
8. lis 2013

@smima Barunce všechno nejlepší k prvním narozeninám. 🙂 U nás taky zlobí zoubky a včera jsme očkovali 4 Hexa. takže taky máme veselo. ☹

smima
8. lis 2013

@aknel72 Barunka děkuje za přání 😉 dneska holky pila z netekoucího hrníčku, málem jsem ji uchválila, jen doufám, že to do zítřka nezapomene. 😀 😀

smima
9. lis 2013

Tak máme po oslavě narozenin. Baru dostala krásnou čepičku a maňásky, má z dárků ohromnou radost 😀 jedna dnešní veselá fotka

aaa
10. lis 2013

@smima Dodatečně přeji vše nej. U nás bude oslava až dva týdny 🙂

smima
10. lis 2013

@aaa děkujeme a vám doma taky veselou oslavu. 😀

lassice
10. lis 2013

potkala jsem v pátek spolužačku - je ročník 1974 a čeká druhé a říkala, že naše další spolužačka /*1973/ čeká první. Takže snad pohoda, ne? No a moje mamka potkala další mou spolužačku s kočárkem, ale nevíme, jestli to je její č. 3 nebo už vozí 20letému synovi - @smima to by pak byla fakt sranda na těch třídních schůzkách 😀

lassice
10. lis 2013

Taky koukám, že máme všichni tak nějak stejně stará děťátka 🙂 Asi to bude dobou založení diskuze...my budeme mít oslavu 1. roku před Vánoci.

jarmyko
20. lis 2013

Ahoj.
Tak ta naše princezna to spaní prostě bojkotuje. V neděli spala jenom 34 min přes den, takže jsme odbouraly odpolední spaní a dávám jí až večer v 19,30. Ale i tak jí stačí spát jenom necelou hoďku a v noci se pořád budí tak 5-7x za noc.
Jinak se naučila vylézt v ložnici na postel, ale velice rychle pochopila i jak se slézá dolů, že musí nožičkama a né hlavou. 😉 Jenomže teď chce vylézt všude, takže se cpe na křeslo, na gauč, ale na to má ještě krátké nožičky a pak ječí, aby jí přišel někdy vysadit. Dokonce se snaží vylézt i z vany, to dá normálně nohu na rantl a kdyby se překlonila, tak vypadne. Chodit se jí zatím nechce, to jenom obchází kolem nábytky. Když jí chytnu, aby šla sama, tak ty nohy zvedne a dělá, že je nemá.
Taky už umí néééé i s hlavou, takže má jogurt až za ušima, protože to je strašná sranda to dělat mámě u krmení.
Z hrnečku už pije sama od léta. Vůbec nepochopila hrneček s pitkem, když nic neteklo tak se naštvala a pak už to nechtěla vůbec, takže jsme najely rovnou na normální hrníček.
Klube se z ní pěkně tvrdá palice.
😠 🙂
Já mám pocit, že těch mamin v našem věku je kolem taky nějak víc. Když jsem čekala Vašíka v 38-ti letech, tak jsem byla exot. S Krystý už nejsem nejstarší. A mají i úplný miminka. Takže nemám strach ze SRPŠ, jenom se to potom bude jmenovat Senior klub a budou chodit učitelé za námi do domova důchodců. 😀 😀

smima
21. lis 2013

@jarmyko ahoj, tak to je nářez, ta nespavost malé, ani nechápu, jak potom můžeš fungovat. Ale jinak je moc šikovná, akorát musí být maminka nablízku, aby si nenabila někde kokos. 😉
Závidím vám ten hrníček, že pije bez problémů. Malá ani náhodou, z hrnečku, z lahvičky, pořád bojujeme. Někdy si cucne z hrnečku, toho nejnovějšího, co jsem ji koupila, ale na to, že by měla pít hodně, párkrát si cucne a tím to končí. Takže jsme znovu najely na stříkačku, kterou naplním vodou nebo čajem, sedí v židličce, pak ji dělám nějaké blbinky nebo něco ukazuji, aby zvedla hlavu nahoru a do pusy ji to stříkám. Takže paráda 😠 Ale aspoň to do ní takto dostanu.

jarmyko
22. lis 2013

@smima bože, to jsem dělala jenom v porodnici a byl to boj. (myslím tu stříkačku) Byla jsem ráda, že jsme se rozkojily.

smima
23. lis 2013

taky si pamatuji, že než jsem se rozkojila, krmila jsem ji přes stříkačku a prst. Pak už se mi rozjelo mlíko a byl pokoj, malá sála v pohodě. Ale čaj nebo voda = bojkot 😖

aaa
24. lis 2013

Ahoj holky, tak hlásím, že oslava 1. narozenin je za námi, bylo to fajn, jen byl Kubík trochu vykulený z té spousty lidí.
Bere už týden atb, minulou neděli mu na pohotovosti píchli obě ouška 😢

smima
24. lis 2013

Kubíčkovi vše nejlepší !!! a co nejdříve uzdravení...

aaa
24. lis 2013

@smima Děkujeme 🙂 . Zítra další kontrola na orl, snad už to bude dobrý 🙂

smima
12. pro 2013

ahoj holky, jak zvládáte předvánoční přípravy? Snad jste ještě únavou neodpadly... 😀

aknel72
16. pro 2013

@smima Já mám hotovo, teď jsem se v rámci možností vrhla na šití,ono to moc nejde, když mám nespavce, ale únavou padám, protože chodím pozdě spát. 😔

aaa
16. pro 2013

@smima Já přípravy moc nehrotím, napečeno je, úklid je marná snaha, protože během pěti minut moje snažení Kubík zlikviduje, stromeček už máme nazdobený a chodíme na svařák na vánoční trhy 🙂

smima
25. pro 2013

Krásné vánoce holky a do nového roku jen to nejlepší !!!!!!

smima
15. led 2014

je holky, vy už tady nechodíte? už měsíc a nikdo?

smima
28. led 2014

Už jste tady holky dlouho nenapsaly. Co je u vás nového? Malá má teď období vzteku, začíná se prosazovat, jinak je ale hodná. Byli jsme před 2 týdny na pohotovosti, začaly se ji na těle tvořit vyrážky, které se slily do velkých červených fleků a dr. usoudil, že to je alergie, ale pomohl čípek a Dithiaden. Mohla to být alergie na burákové máslo, které jsem jí nedávala ! ale já ho měla na snídani na chlebu, malá pořád chodila a říkala HAM HAM, tak jsem ji dala kousek chleba, to máslo slízla, ale asi tam musela troška zůstat, tak asi z toho. U nás tady na Ostravsku je hnusný vzduch, tak nějaké dlouhé procházky nepřipadají v úvahu, už se moc těším na jaro, až všechno bude kvést a zelenat se, ale to si ještě počkáme... 😠

smima
10. srp 2014

@aaa
@aknel72
@jarmyko
ahoj holky, jak se máte?

aknel72
15. srp 2014

@smima Ahoj, my se máme fajn.Matěj je šikovný a hlavně zdravý kluk a velice akční, většinu času trávíme venku.Zatím mluví jen svojí řečí a plínky si asi taky budem ještě chvíli užívat. 😀
Máš nádherný fotky a Barborka je kočka.

smima
16. srp 2014

@aknel72 ahojky, to je fajn, že jsi napsala a že se máte dobře a Matýsek je zdravý. Baru má taky ještě plenky a nějak se nám učení nedaří. Hodně rychle to utíká, ještě rok a školka 😖

Strana