První dítě přirozeně a druhé z IVF. Máte s tím zkušenost?

mistysix
6. dub 2020

Ahoj,
po třech letech snažení se nám podařilo přirozeně počít naše první dítě - už nám doktoři doporučovali IVF. I když je teď na nějaké plánování ještě asi brzy, říkali jsme si, že bychom velmi záhy po prvním chtěli i druhé dítě. Ale s ohledem na to, že už je nám s mužem dávno přes 30 let, tak představa, že bychom zase měli čekat několik let než se to povede (pokud vůbec), mě moc netěší. Je to možné jít za pár měsíců po porodu na oplodnění, aniž bychom měli za sebou nějakou historii dlouhého neúspěšného snažení? (dlouhé snažení bylo u prvního dítěte) - máte s tím někdo zkušenosti?
Vlastně jsem ani neslyšela o nikom, kdo by měl první dítě přirozeně a druhé (se stejným partnerem) z IVF, spíš to bývá naopak. Asi se vychází z toho, že když to šlo jednou přirozeně, půjde to i podruhé.
Máte některá první dítě přirozeně a druhé z umělka? Jak dlouho jste se snažili u prvního a pak u druhého než jste šly na IVF?

lolam10
7. dub 2020

Slysela jsem ze pokud se podari prvni dite prirozene po dlouhem snazeni vse se tim nastartuje v tele zeny a dalsi dite uz pak jde vetsinou snadno.zpetejte se gynekologa ale osobne bych zkusila aspon 6m se snazit prirozene...

eva267
7. dub 2020

První dítě přirozeně, v podstatě na první pokus. Druhé po třech zamlklých těhotenstvích, jednom neúspěšném IVF, ze kterého jsme měli ještě dva nanuky. Podařilo se až po KET, kdy se z těch dvou nanuků uchytil jeden. Takže obecně nelze říct opravdu nic. Chtěli jsme tři děti, ale dva roky jsme v podstatě prováhali. Fakt je, že po prvním i druhém zamlklém těhotenství mi doporučení pro IVF doktor dát nechtěl.

aklin
7. dub 2020

Prvni po 2,5 letech prirozene. Bylo nam navrhnuta IUI. Druhe trva 3 roky, minuly rok neuspesne 3 IUI. V prosinci se u manžela zjistilo, že integrita DNA spermii vykazuje 58 % poskozených spermii. Šance k početi je 10 %. IVF je jasna volba.

kejt29
7. dub 2020

Mame to opacne, prvni po neuspesnem snazeni jen diky IVF, dalsi dve deti sly prirozene aniz bychom to cekali 😂 Takze ja bych chvili zkousela a kdyz to nepujde pak IVF 😉

denissima
7. dub 2020

@mistysix A tobě by "nevadilo" mít to druhé dítě z IVF? Ptám se proto, že jsem v podobné situaci. První dítě se podařilo přirozeně hned a bez jakýchkoliv problémů. A teď se už rok a trictvrte snažíme o druhé. A já nevím, mě to přijde prostě divný, nějak se s tím nemůžu smířit, že by jedno bylo "normalne" a druhý že zkumavky. V podstatě jsem rozhodnuta, že když to normálně nepůjde, tak druhý ani nebude...

marketanova
8. dub 2020

ano, moje nejlepší kamarádka takto otěhotněla a má krásnou holčičku jménem Ela.