Jak brzy plánovat druhé dítě po IVF?
Ahoj holky, z prvního IVF, z prvního ket mám skoro sedmiměsíční holčičku. Chtěla jsem se zeptat, za jak dlouho jste šly do druhého nebo kdy nejdříve je to možné? Případně jestli je tu někdo,komu se zadařilo druhé miminko přirozeně. Děkuji ❤️😊
@terezareza u nás taky tak 😉 Záleží,jestli jsi po přirozeném porodu,nebo císaři. Po císaři se doporučuje třeba rok netehotnet. Pak důvod, proč jste podstoupili ivf,kde byl problém. Ale nechrante se a třeba to dopadne.
Klidně bych už teď zkoušela 😉 tedy pokud nejsi po císaři, to ještě pár měsíců raději počkat. Prvního syna máme z IVF, druhé dítě jsme zkoušeli od jeho 1/2 roku (nechtělo se mi znova do IVF kolotoče, KETu atd), nakonec to vyšlo přirozeně, ale až po 3 letech, už jsem měla i termín na KET. Letos jsem neplánovaně otěhotněla a znova přirozeně, bohužel to nedopadlo. Ale vzhledem k tomu, že asi tedy plodný jsme dobře, nechávám si na podzim zavést tělísko, další dítě už nechceme.
První dítě z IVF - důvod rozsáhlá endometrióza a neprůchodné vejcovody. Porod skončil akutním císařem. Gynekoložka nám doporučila druhé dítě počkat minimálně rok kvůli císaři. Zkoušeli jsme přirozeně a neúspěšně a nakonec po 4 letech jsem šla znovu na KET (měli jsme ještě jedno poslední zmrazené embryo).

Jeje. Mam plno kamaradek, co podle doktoru nikdy prirozene dite mit nebudou. Tak pvni vzdy IVF a nasledne vzdy prirozene, bo hlava je mocna.