Reklamace bot kvůli odřené patě po prvním nošení?
Jak je patrné z nadpisu, uznaji mi reklamaci, když se mi hned po prvním nošení nových bot odrela pata? Pouze na jedné noze, boty jsem kupovala pres internet, kdyz jsem si je doma vyzkousela bylo to v poho, normalne bych si je takhle po vyzkoušení koupila i v obchodě, ale jak jsem s nimi sla ven, tak cca po 200 - 300 metrech jsem zacala citit, ze me prostě drou patu. Nikdy se mi to nestalo, tal nevím zda mám nárok na reklamci.
@budouci_maminka já s tebou ale vést debatu nechci 😀 A jestli tě urazí toto, zesměšňuješ se akorát sama.
Pro Alzu je oblečení okrajové, Mall bych nezmiňovala, po prodeji se z nich stala nákupní galerie a opět to není případ e-shopu s módou. Čísla tedy nejsou relevantní.
@blondynka400 kdyz se mnou nechces vest debatu, tak me prosim neoznacuj v prispevcich a nepis mi, diky
Jak je to s vrácením zboží neporadím, ale kdyztak v kazde opravně obuvi umí vyřešit drásající patu za pět vteřin 😉 Švec ti to může kladívkem trošku poklepat, aby se to na patě roztáhlo a změklo. Není nutne boty házet na dno skříně....
Holky nehadejte se. Me by ani nenapadlo vracet boty s tím, ze jsou vybalene pouze s krabice. Za prve uz nemam ani cedulky, ty jsem strhla hned a za druhé i z nejakeho morálního hlediska😉ale teda taky diky vaší hadce jsem se tu dozvěděla spoustu věcí, které jsem vubec nevěděla 😃
@takyjedna diky zkusim nekde pozeptat
@budouci_maminka nezlob se, ale tvrzeni, ze pouzitim nezanika pravo na vraceni je velky nesmysl. Pouziti neni vyzkouseni. Je dost rozdil, jestli se v botach projdu parkrat sem a tam po koberci nebo cca 2km venku. Nicmene, jestli nekde maji v podminkach, ze vraceni po pouziti je v poradku, chci odkaz 🙂 budu je nenapadne zneuzivat, kdyz potrebuju boty nebo obleceni na vanocni vecirky apod. Tam v tech botkach obvykle neujdu ani 100m, jenom sedim nebo stojim u stolku na miste 🙂
Pro příště doporučuji vzít si boty na sebe doma a nějakou dobu v nich chodit. Já jsem totiž ten typ, co se mu ty paty odřou docela často, takže opravdu boty i z obchodu vždy ještě nějakou dobu doma vyzkouším, než v nich vyrazím ven.
@tereza0111 toto mohu jen potvrdit. Paní jsem prodala šaty, zkoušela za podpory kamarádky dlouho a důkladně. V pondělí přišla opět s kamarádkou, že je chce vrátit, protože má pocit, že jsou krátké, Argument o zkoušení nechtěla slyšet, předvedly výstup jak z Národního a ano vzala jsem je zpět, protože vím, že budou pomlouvat všude možně, položila jsem je bokem na pult a asi za hodinu mi jiná zákaznice jen tak mezi
řečí potvrdila, že takové šaty na paní XY viděla v sobotu. Na malém městě hodně lidí znám jménem.
@ajja87 to nebyla hádka,ale diskuze 🙂. Ale je dobré že to k něčemu bylo 🙂
@tereza0111 taky si myslím, že by to bylo bezva, na každý večer jiné boty a zadarmo....
@ajja87 tak ono nikde neuvadis do protokolu k vraceni jak moc jsi je nosila, zda jsou nove, co vse si s nima delala. Jen uvedes ze odstupujes od smlouvy do 14 dnu bez udani duvodu, pripadne muzes i dodat, ze slo o nevhodnou velikost.
Moralku jsem tu neresila, resilo se jake mas prava a naroky.
@tereza0111 zkus si prosim dat do google vyhledavace "pouzitim nezanika pravo na vraceni" a vyjede ti vse co potrebujes vedet, nejak se mi nechce kopirovat a citovat ti cely internet.
Ja chapu ze to zni divne, ale pokud zbozi pouzijes ale nebude ponicene , pouze bude mit na sobe bezne znamky souvisejici s vyzkousenim, tak v poho muzes vratit s narokem na plne vraceni penez. Jde o volny vyklad, samozrejme kazdy obchod si to muze vylozit po svem, mohou tak vzniknout treci plochy, ale jak uz jsem psala v predchozich zpravach, zrovna ty velke firmy jako je Alza, Mall atd jsou prozakaznicke a vraci plnou castku (pokud zbozi neni vyslovene hodne ponicene) protoze jim to ve vetsine pripadu za dohadovani nestoji, pro ne to v tom ovrovskem obratu jsou drobne a vychazi je to financne lepe udelat ustupek zakaznikovi nez ho pak nalakt zpatky k nakupu...
Nicmene jeste jedna inside informace, existuji databaze chronickych vracečů a tam samozrejme postupuji jinak..
@ajja87 nám se to stalo u syna. Byly to fare bare a měly dost vystouplý šev, my si toho nevšimli a až po zutí, syn tou dobou nemluvil, měl patu uplne do krve. Vyměnili nám za nové.

@blondynka400 alza i mall prodavaj obleceni i boty a jsou do 2% vsech vratek. Mas to hnes v textu nahore.
Chces-li se mnou vest debatu, diskutuj slusne a odpust si ty jizlive reci, kteryma se zesmesnujes.