Rekonstrukce 3+1

lucierekostrukce
31. led 2017

Dobrý den,

koupili jsme si s přítelkyní panelákový byt a plánujeme kompletní rekonstrukci.
Mámě nějaké svoje návrhy jak bychom si to představovali, ale chtěli bychom nasbírat rady a zkušenosti ostatních.

Jedná se o malou 3+1, což chceme zachovat. Plánujeme děti, proto vždy jedna větší ložnice pro nás a jedna menší jako dětský pokoj. Počítáme ale i s tím, že pokud by bylo potřeba, měly by se dát ložnice prohodit.

Přikládáme tři obrázky. Na jednom je původní stav. Na tom se nám nelíbí hlavně malá koupelna, křivolaká cesta z kuchyně do obýváku a průchozí obývák.
1. Varianta pak počítá s umístěním menší ložnice místo kuchyně a vytvoření velkého prostoru kuchyně s obývákem. Tady se bojíme hlavně hluku ze stoupaček, procházení do pokoje skrz kuchyň a taky nutnost rozdělit linku na dvě půlku kvůli odpadům
2. Varianta, naše oblíbenější počítá s vytvořením pokoje jaksi "uprostřed" velké místnosti. Kuchyň tak zůstane na svém místě což je dobré vzhledem k soupačkám. Vznikne ale trochu zbytečně další chodba jako rozcestník mezi pokoji.

Obě varianty počítají se zvětšením koupelny. Na druhou stranu nevíme jak přesně s prostorem naložit. Chtěli jsme umístit malou vanu (120x70) abychom ušetřili místo pro sušičku s pračkou.

Budeme rádi za vaše rady a přejeme vám krásny zbytek dne. 🙂

alvapkota
31. led 2017

Ahoj, chápu vaše dilema, řešila jsem něco podobného před rokem, nakonec to snad dopadlo dobře. Chodíme do kuchyně přes obývák, ale máme asi lépe řešený byt. Do třetího pokoje jdeme z první chodby.

barchen
31. led 2017

@lucierekostrukce

Dobrý večer, návrhy jste dělal Vy? 🙂
Před pár lety jsme si něco podobného dělali s manželem také, komplet přestavět byt.

Obr. č. 1 - kde je prosím voda, resp. trubky a odtoky, pokud bude kuchyň tam kde ji máte? Na té části, jak je číslo 350?
U obr. č. 3 mi chybí kuchyň a dveře do ní, tedy, jestli to správně chápu, možná to tam jenom nevidím..
Dále, přemýšleli jste o možnosti postavit sušičku na pračku nebo to není možné?
WC chcete mít zřejmě odděleně od koupelny v jakékoliv variantě...nebo?

netopejr
1. únor 2017

Který obr.je původní stav?

netopejr
1. únor 2017

Ja vidim 4 obr.pod sebou, a nesedí mi úplně ty popisy,kde ja aktuální stav a kde je ta současna krkolomna cesta z kuchyně do obyváku?

brokovich
1. únor 2017

Jako nejpraktictejsi vidim variantu c. 2, resp.4. Deti to k vam a vy k nim budou mit kousek. Nebudete muset behat pres cely byt. (C.1 museli byste tahat vodu pres pokoj, to neni moc prakticke a mozna ani realne, c.3 chapu tak, ze vchod do obou pokoju je z obyvaku. To bych nedelala. Nechte si aspon 1 pokoj s primym vstupem. Treba ho v nouzi budete chtit pronajmout nebo tam bude spat tchyně 😉

emilkamilka
30. zář 2018

starší tema, ale znovu otevřu. Na kolik vás rekonstrukce vyšla a jak jste to financovali?

saxosa
28. říj 2018

na rekonstrukci jsme si brali úvěr, protože byt jsme financovali z vlastních zdroju. Pujčit si mužeš třeba v Modre pyramidě

emilkamilka
21. lis 2018

myslela sjem si, že dělají jenom hypotéky. Nebo jak to je? Dá se u nich i normálně půjčovat?