Řeším dilema, kdy si pořídit miminko
Ahojte holky, potřebuju se svěřit. Nejprve něco o mě, je mi 25, s přítelem jsme již tři roky( jemu 32), v dubnu máme svatbu a teď jsem si koupili a zrekonstruovali byt, oba mimochodem pracujeme. Ale co řeším jsou děti, než jsem se s přítelem seznámila, neměla jsem na ně myšlenky, ale čím jsem starší tím víc po nich toužím, přítel je samozřejmě také chce, ale u mě je to silnější, nebo si to tak aspoň myslím. Letos v květnu jsme se shodli na tom, že jakmile doberu poslední plátíčko antikoncepce tak se nebudeme chránit a děj se vůle boží. Jenže následně v červnu jsme odjeli na dovolenou do a tam jsem byla požádaná o ruku. Svatbu jsme naplánovali až na duben 2015, jelikož jak jsem psala v úvodu koupili jsme byt a měli jsme v plánu ho kompletně zrekonstruovat a nechtěli jsme dělat vše na rychle. Ale co teď řeším je to, že v práci, kde momentálně jsem, se odchodem jedné z kolegyň dost změnila atmosféra a má naplň práce je dosti mizerná a to v tom smyslu, že polovinu dne nemám co na práci a koukám na internet. Což je možná pro někoho nepochopitelné, ale když se člověk nudí již delší dobu, je to unavující a stresující. Jelikož nechci měnit na pár měsíců práci, uvažuji, že bych někdy koncem roků vysadila prášky, jenže tento můj plán narazí vždy na přítele, že si neužiji svatbu, že jsem nechtěla mít ve svatebních šatech bříško... Ale pořídit si miminko by pro mě bylo teď řešením, toužím po něm. Přítel má děti rád, máme malou roční neteř a stačí mi, když vidím kolik se jí věnuje když s ní jsme. Taky je pravda, že bych vydržela do dubna, že půl roku uteče jak voda ale na co čekat, nejsem mladá koza a přítel už má na děti věk. Ale pokaždé když toto doma navrhnu, tak se přítel brání...
Víte holky, že jsme mi opravdu zlepšily náladu? Jsem ráda, že jsem se Vám svěřila co mě trápí.
@jeeanetta
v souladu s § 39 zákoníku práce nesmí od roku 2012 mezi týmiž smluvními stranami přesáhnout pracovní poměr uzavřený na dobu určitou tři roky a může být opakován nejvýše dvakrát. Za opakování pracovního poměru na dobu určitou se považuje rovněž jeho prodloužení
http://poradna.podnikatel.cz/index.php?topic=69...
@jeeanetta Já vysadila půl roku před svatbou a zadařilo se nám týden po svatbě. 🙂 Tím chci říct, že když vysadíš, tak může nějakou dobu stejně trvat než otěhotníš. Ale je dobré vysadit, aby se tělo pročistilo. Já hned po vysazení musela na operaci, tak jsme se chránili i kondomem jeden měsíc. A pak jsme tomu nechali volný průběh. Ono není lehký se trefit do ovulace, pokud vyloženě nevíš, kdy jí máš. Zkus se s přítelem dohodnout, že vysadíš, ale budete do svatby "dávat pozor" a uvidíte. 🙂 Jinak já se nechtěla vdávat těhotná, měla jsem vysněné princeznovské šaty. Sama koukám, jak to vyšlo akorát. 😀
@jeeanetta i jak tu psaly holky, jako těhtná tu svatbu dáš, ale jako netěhotná, si půujdeš klasicky na rozlučku, pozveš na svatbu nej kámošku....užiješ si to se všema...zaplatíš báječnou kapelu, my měli báječnou kapelu i se saxofonistou Gibon nějak tak........a bylo to super......a pak si budeš těhotnět a odpočívat po svatbě...já si myslím, že bys chtela mimi už ted, ale pak v závěru na svatbě budeš ráda, že těhotná nejsi....
domluv se s přítelem, pro očistění těla vysad a dejte si pozor....a pak proste po svatbě to nebudete řešit... 😉
@jeeanetta Já mám štíhlou postavu, jsem teď ve 16 týdnu a mám bříško ploché jak prkno. Nikdo na mě nezpozná, že jsem těhotná. 😀 Přesně toho samého jsem se bála. Pořád jsem počítala, že když otěhotním třeba 3 měsíce před svatbou, tak už budu mít na svatbě bříško. A teď jsem zjistila, že bych neměla vůbec žádný. Naopak problémem by byly nevolnosti, kterými trpím. A otěhotnět hned první měsíc je podle mě náhoda. Kamarádka třeba neměla 2 měsíce po vysazení ani menstruaci. Někomu se tělo vzpamatovává déle. Ale tak do února byste spolu mohli spát s ochranou a pak už volný průběh a uvidíte. Já myslím, že je hodně možností. ;)
Holky tak dneska mě ta zase chytlo, zlost na co ten můj čeká...
dítě není rohlík - nejde si přesně naplánovat teď ho chci tak si ho pořídim /nemyslím zabraňovat nechtěnému otěhotnění).
ano, díky antikoncepci lze oddalovat rozhodnutí snažit se o dítě. ale nikdy nevíš na jak až dlouho...
domluvte se sami dva a najděte kompromis at si nevyčítáte, že chtěl tan druhý..
jestli se potřebuješ ptát kamarádek jestli si máte pořizovat dítě, přemlouvat přítele, bát se, že si "zkazíte" svatební den, brát těhotenství jako koníček, který zkrátí nudnou práci ..tak to jsi opravdu mladá koza a počtej, až na dítě dozraješ.
(mezi námi: taky jsem měla krásnou představu v pořadí: budování rodinného hnízda, svatba v perfektní formě a následně očekávané děťátko. dopadlo to uplně jinak a nelituji. dítě je nejdůležitější, ostatní jsou prkotinky které se vždycky nějak vyřeší.)

@zuzka_b2 děkuju za rady. Vážně, v dnešní složité době může zaměstnavatel prodlužovat smlouvu do nekonečna. V práci bylo co dělat, do té doby dokuď naše šéfka neodjela šéfovat do zahraniční pobočky, od té doby se nesnaží nám zadávat nějaké úkoly. Jde o to, že s platem jsem spojená, dá se říci za minimum práce a navíc když dám výpověď, zase budu mít zkušebku a nikdy nevím, jaké budu mít ohodnocení, což teď má každý měsíc stejné prémie.