icon

Rozhodnutí o druhém dítěti: Zkušenosti a rady ostatních rodičů

6. led 2024

Ahoj holky, předem se omlouvám za anonym ale mám tu kamarádky, co me znají a nerada bych toto téma rozebírala před nimi. Mám 2 letou dceru a stojíme pred rozhodnutim druheho ditete. Jsem hrozna a vsechno strasne hrotim a nad vsim silene premyslim az je to nekdy na skodu😂. A takto premyslim i nad druhym ditetem. Vzdy sem chtela dve. Ale ted najednou si vubec nejsem jistá. Dcera ukazkove spi, je to proste pohoda muzeme jet kamkoliv kdykoliv no máme svoji pohodlnost a komfort a takto ve 3 je nam fajn. A je mi jasny ze s 2 ditetem se to zmeni. Vice prace, mene moznosti, vetsi narocnost. Pohoda to asi jako ted nebude. Stojime pred rozhodnutim 2 ditete a ja sem z toho nejaka nervozni. Nejsem si jista vubec zda si chci nechat narusit ten nas klidny zivot. Ale kdyz se dohodneme treba ze zustaneme u jednoho, tak taky nejsem spokojena a porad to ve me hloda, zda je to tak spravne a neustale nad tim premysli.. Myslim ze i dcera by ocenila sourozence, bylo by krasny kdyby mela partaka a s kym si hrat. Ale mam v hlave tolik myslenek a takovej chaos ze sem z toho uz uplne hotova. Jsem pomerne mlada a jeste tak 7 let mám cas nez budu na hranici biologickych hodin😃. Ale kdyz uz, tak je chci mit vekove bliz a mit to za sebou nez je mit treba po 5 letech. Dokazu si predstavit byt 4 celnna rodina i se na to tesim a pak mam obdobi jako ted, kdy mam z toho hruzu a predstava ze uz si v poklidu nezaletime na dovcu nebo vylet tak si rikam zda opravdu chci...manzel pomaha jak nejvic to jde, takze pomohl by i s druhým.
No mam opravdu v hlave chaos kdy chci i nechci.🤦🏻‍♀️ Chapu ze mi to nereknete at mam nebo nemam druhy dite, to ani nechci. Rozhodnuti je samozrejme na nas. Ale zajimaji me vase zkusenosti zda vas dve deti naplnuji a je to lepsi, nebo zda jste radi, ze jste zustali u jednoho. Obcas se citim jak sobec, vim ze jsou maminky, ktere nemuzou mit ani jedno dite. Predem se omlouvam, ale opravdu me zajimaji vase zkusenosti, poznatky apod. Dekuji

Strana
z4
fatal_error
9. led 2024

@andelka s tou dovolenou v 5 lidech urcite nebrat pres cestovku. my ted mame treba koupeny zpatecni letenky z Prahy na Kypr pro nas 5 (2 dospeli a 3 deti) za 12 000 vcetne 1 priplacenyho zavazadla. 🙂 ale ja jsem teda na loveni letenek trochu uchyl uz mnoho let. a ubytovani v apartmanu s bazenem mame bookly za 10 000, takze letenky + ubytovani pro 5 osob za 22 000. 🙂 v cestovce by za to clovek dal tak aspon 60 000, hadam.
nejlepsi kauf ovsem byly v srpnu 2020 zpatecni letenky z Prahy na Korfu pro 4 lidi (2 dospeli a 2 deti) za celkem... chvilka napeti... musela jsem to najit v mailu, jestli si to pamatuju dobre... 6565.50 CZK celkem za vsechny. 🙂) ale to uz se asi nebude opakovat, to bylo fakt zadarmo. 🙂
takze s vice detmi rozhodne cestovky nebrat, to je vyhazovani penez do kanalu.

andelka
9. led 2024

@fatal_error určitě je to výhodnější. My trochu bojujeme s jazykovou vybaveností. Takže i proto zatím ČR. Navíc letět se starší báli. Ale už se pomalu osmělujeme. Navíc pořád bylo na co jiného dávat peníze ( auto, doplaceni úvěru..)

eviicka
9. led 2024

Můj táta míval v zimě služby jako vlekař, takže jsem se něco nalyžovala, no a dopadlo to tak, že jsem dobrovolně na sjezdovkách nestála už 15 let. Tehdy jsem pořídila běžky a teď už jen ty.

Sjezdové lyžování se mi jako sport úplně zprotivil. Už to není ta radost z přírody (navíc přírodní sníh je skoro vzácnost), ale je to víc jen o adrenalinu a o komerci. Takže se nedivím, že už to lidi tolik neláká.

honatko092
9. led 2024

@veroniquecz Mám to skoro úplně stejně 😊👋 Jen bez kočky 😀

veroniquecz
10. led 2024

@honatko092 👍🫶ad kočka, ta je kupodivu skladná 😂 V každý místnosti má něco 😂

Strana
z4