Rozhodování o čtvrtém dítěti. Jaké jsou vaše důvody?
Ahojte! Deti o prazdninach na tyden u babicky, ja "sama doma" a tridim skrine, vyrazuju male veci a je to tu. To roznezneni, jestli to mam opravdu vyhodit (poslat dal), jestli preci jen si to dalsi ditko jeste treba za rok neporidime... Taky se vam to stava? 😅
Jak jste se rozhodli pro definitivni stopku? Me to prichazi na mysl cim dal tim casteji v posledni dobe, nejmladsi bude 5. tak jak mi odrusta, tak jsem z toho nejaka spatna.
Mame se ted krasne, stihame co potrebujem, jezdime na dovci ALE to dalsi bychom jeste zvladli, misto i finance na nej mame... Samozrejme by to byl hukot o tom zadna, ale zase trochu vic stesti do domu, dalsi osobnost, zase vic zabavy a radosti. Co jsou ty spravne duvody poridit nebo neporidit si dalsi ditko? Nejak se pristihavam, ze to male obleceni spis davam vsechno do krabice nez pryc...
@martulka88 S tou pozorností a láskou, o které děti nechceme ochudit, je to častý argument, ale jako máma tří dětí to vidím přesně naopak. Není v mých silách dát dítěti tolik lásky a pozornosti, jako dáváme společně s jeho sourozencem. Občas je mi líto, že má nejstarší dcera měla jen mě a mého muže, takže nikdy nezažila to, co naše nejmladší, láskyplně opečovávaná čtyřmi lidmi.
Ja mam ty tri taky desny dracata, ale mozna je to ve vetsi skupine lepsi nez ty "zive panenky" - paradoxne s nima mam min prace mozna :D
Ony jsou jak klubko kotat, porad litaji, perou se, dohaduji, ale pak (casto doslova) jako to klubko i usnou ve vzajemnem obejmuti a je na nich videt, ze se strasne miluji.
Jeste dneska si pamatuju ten strasny strach, kdyz jsem cekala druhe a prvni teprve zacinala chodit jak jsem se bala, jestli to nebyla hrozna chyba a ze bude mit "min maminky" a jestli ji tim neochudim. Od narozeni druhe jsem si to nikdy nepomyslela 🙂
Ted je to dost legrace, ted jsme u babicky co je mela chvili na hlidani a prave tu ma kocka odrustajici kotata a ono je to uplne stejny 😂 na stale okrikovani "kam to lezes, nelitejte tu, kruci vy se motate, nezer to, nechod tam, kde jste apod." ztuhnout jak ty deti tak ty kocky a vzdycky se chvilku hodnoti situace na koho to vlastne bylo 😂
Ta 4... by do toho zapadla ❤
Ale taky jsme dlouho rikala "uz nikdy" :D Ale nejak se to preplo...
@tereza0111 pokud nemáte žádný vážný argument proti, jako že asi ne, podle toho, co píšeš, tak do toho jděte. Jinak na to pořád budeš myslet a asi ti to za pár let i bude líto, že jste mohli mít 4. a nemáte. I se mi zdá, z toho, jak píšeš, že už ses rozhodla a potřebuješ jen ujistit, že se to dá přežít 😁🍀
@rebe Já jsem ze 3 dětí a nikdy jsem neměla nouzi o lásku. Ale když si vezmu, že veškerý svůj čas dáváme synovi - samozřejmě si uvaříme, což kolikrát pomáhá. Hraje si i sám klidně půl hodiny až hodinu. Ale i na tvém názoru je něco, co je pravda ☺️

Taky nad tim porad premyslim ale asi jsem to uz rozhodla. Veci davam pryc s tim ze uz fakt koncim. Mam nekolik duvodu
1. Muze byr postizene
2.jsem uz stará
3.muze byt silene uřvane a ja KO
4. Covek je rozneznelej vzdycky, to bych pak mohla.mit 10 decek
5.financne to utahnout
Pro me asi nejvetsi duvod je- nepokouset to uz. Deti mam 2 a mela sem strasnej strach ze se neco neodhali a budu mit postizene