Schránka na dopisy pro Ježíška. Jak by se vám líbilo, kdyby fungovala?

veunka17
14. zář 2022

Hezký den 😊
Jako knihovnice.bych chtěla u nás v obci udělat schránku, do které děti (i dospělí) budou moci házet dopisy pro Ježíška. Bude cca od začátku listopadu na veřejné přístupném místě.

Ale teď můj dotaz... Máte u vás ve městě/obci takovou schránku? Jak u vás "funguje"? Nebo jak by se vám líbilo, aby fungovala?

Nevím úplně jak to pojmout... Našla jsem nějaké "možnosti"
📬 Budou čisté vhazovat sve dopisy a přání
✉️ Ježíšek bude na dopisy odepisovat... Vhazují se dopisy se zpětnou adresou a postovni známkou, ale tam je další problém, co dětem odepsat 🫣
🎁 Z dopisu je pak vybrán (náhodně nebo po přečtení), který bude nějak obdarován.

Předem děkuji za vaše odpovědi a nápady ❤️

michaela666
14. zář 2022

@veunka17 Já jako dítě dávala dopis za okno. Hodit ho při procházce do schránky je hezčí . Do obálky dopisy dávají děti určitě s rodiči, takže ti podle nich budou nakupovat dárky.
Můžou se z nich inspirovat školky a družiny.

veunka17
autor
14. zář 2022

@michaela666 ono to určitě své kouzlo mít bude 🎄 že to hodí do schránky, která bude vyloženě nadepsaná Ježíškova pošta, mám představu nějakou z těchto (nejspíš tu horní) že vyrobíme a manželem...

michaela666
14. zář 2022

@veunka17 My to tak na náměstí u stromečku máme každoročně. Jen schránku vyrobil řezbář a je opravdu velká. Chodí k ní školky na vycházku dopoledne, odpoledne rodiny. Zazvoní na zvon pro štěstí a vhodí dopis do schránky.

majaveja
14. zář 2022

U nás ve městě máme, ani známku jsme nedávali, ale asi to sponzoruje město, které známky platí a každému dítěti přišla zpátky obálka, ve které byl ten původní dopis (jako že si ho Ježíšek přečetl a vrací na památku), pak nějaký dopis pro vsechny děti stejný ve smyslu že ho Ježíšek sleduje, jak je hodný a těší se, že ho bude moct o Vánocích obdarovat a omalovanky "na ukrácení předvánočního teseni" 🙂.

veunka17
autor
14. zář 2022

@majaveja jeeee děkuji to je taky dobrý nápad... Zkusím oslovit obec, případně nějakého "sponzora"

limali
15. zář 2022

@veunka17 keď som bola malá tak Slovenská Pošta niekoľko rokov mala niečo podobné 😊 Bola jednotná adresa, tam sa poslal list a prišla odpoveď od Jeziska s nejakou drobnosťou. Mini puzzle, malá omaľovánka, vianočná pohľadnica…rada na to spomínam, bolo to super 😊