icon

Schválili protikuřácký zákon, vaše názory?

kecalka2
10. pro 2016

Ahojky holky tak schválili protikuřácký zákon,zákaz kouření ve všech hospodách.Jinak uvažují i o tom že schválí zákaz nalévání podnapilým hostům jinak může mít obsluha zákaz činnosti na 2 roky.Vidím to jen já tak že je to velké omezování pro svobodné podnikání?Jaký máte na to názor vy?Pojdme diskutovat🙂

Strana
z4
magdalenax
11. pro 2016

@mialagia Chtěla jsem tím jen říct, že prach v domácnosti ze 70 procent tvoříme sami a je daleko horší, než prach venku, či nějaký cigaretový kouř.

mialagia
11. pro 2016

@magdalenax to pochybuju, ale jak myslíš já ti jen přeju, aby se ti ta rakovina a další hnusy co hrozí kuřákům vyhnuly..

magdalenax
11. pro 2016

@mialagia Nevím, čím doma uklízíš, ale docela by mne to zajímalo, mop - koště s hadrem, vysavač...

mulgrew
12. pro 2016

@magdalenax to nemyslís vazne, že ne?už nevíš, cím by sis kouření ospravedlnila, tak placas nesmysly

mialagia
12. pro 2016

@magdalenax njn vidím, že jsi fakt nemocná-závislá..si to dál obhajuj..

magdalenax
12. pro 2016

Žádné nesmysly neplácám, to jsou bohužel fakta. Nepotřebuji se obhajovat, nejsem takový slaboch. Když k nám přijde nekuřák, nekouříme, a to bychom ve svém vlastním bytě bez ohledu mohli.
A co se týče toho zákona, toho, kdo koho omezuje - zda kuřáci nekuřáky, nebo obráceně.... . To, že nekuřák řekne kuřákovi - nekuř, to je v pořádku, časté, běžné, normální...., ale osobně jsem se nesetkala s tím, aby kuřák řekl nekuřákovi, zapal si.... . Nekuřáckých prostorů je dost a tam, kde je kouření povoleno, je povoleno - né přikázáno, tak nevím, co nekuřáci stále řeší, co chtějí více.

mulgrew
12. pro 2016

🙂 radsi nic
když už stat kouření nezakáže uplně, tak at alespon kuřákum co nejvíce znepříjemní život, možná si část z nich řekne, že jim to za to nestojí a bude mít další motivaci přestat nebo líp, vubec nezačít.

@magdalenax nejsi slaboch, vydržíš dvě hodiny před nekuřáckou návštěvou nekouřit, zasloužíš metál.

magdalenax
12. pro 2016

@mulgrew Před 14 dny jsem absolvovala devítihodinové školení a nikdo ode mne neslyšel, že si jdu ven zapálit, leč jsem klidně mohla. Když jdu někam do města, ani s sebou cigarety nenosím, nepotřebuji během nákupů někam zapadnout, abych si zapálila a na ulici nekouřím.

Mám kamarádku, její maminka kdysi před léty kouřila, ale dalo by se říct, že sporadicky. Zapálila si pouze v kuchyni, všechny dveře zavřené a okno dokořán. Já jsem byla jediná, kdo v té kuchyni směl kouřit s ní... . Nikdy ode mne neslyšela, že si zapálíme, dokud to neřekla ona sama.
Tchýně kouřívala, přestala, ale to jsem ji ještě neznala. Jenže odstupem času jsme viděli, že má v kabelce cigarety. Jsem dost přímý člověk, tak jsem se jí zeptala, co že to.... . Tak se jen zaculila a řekla, že to jen, když si jde někam s kamarádkou sednout, takže pokrytectví jak vyšité. Nikdy jsem ji s cigaretou neviděla.

medulinek
12. pro 2016

@magdalenax tak si vem,že u nás je OC,kde je i pošta,kam musím chodit,vedle pošty je kavarna - costa,coffe comp. neco takoveho vetsiho,je uzavřená šoupačkama,uvnitř se kouří a kdyby jste jako nekuřák cítila ten smrad,co se odtamtud vyvalí jen se otevřou dveře (což je co 5 minut),to by se jeden poblil,při půlhodinových čekačkách na poště..... A je uplne jedno,že je to oddělené a uzavřené,sedí tam v tom maminy s kočárkama,těhule a to chtějí nebo spíš musí jen na blbou poštu

medulinek
12. pro 2016

@mulgrew s tou motivací tomu nevěřím,šéfová kouří dost,s náma teda chodí do nekuřácký restaurace,sama říká,že než skončit,na což nemá,bude se holt dal omezovat a platit vic a vic. Jak to neni v hlave,zadny narizeni tomu asi nepomuze

mialagia
12. pro 2016

@magdalenax jenže nekuřák svým nekouřením kuřákovi zdraví nepoškodí..zamysli se ještě jednou nad tim co píšeš🙂

magdalenax
12. pro 2016

@mialagia Jako, tímhle směrem bychom ale mohly pokračovat. Sice máš pravdu, ale jak píšu. Ten, kdo nejezdí autem, ten kdo nekupuje nápoje v petkách, ten, kdo nepoužívá chemické čisticí prostředky, ten, kdo chodí do obchodu s vlastní nádobou pro salát či pomazánku, poctivě třídí odpad atp., tak ten taky nepoškozuje životní prostředí a tím zdraví ostatních.

Tady si stěžovala jedna bába, že jí od souseda, co kouří na balkoně jde kouř do bytu, ale to, že venčí psa, neuklidí po něm, jakmile se nikdo nedívá, to je v pořádku, to tu dýchat můžeme všichni.
Tak asi tak......

mialagia
12. pro 2016

@magdalenax ježíš tak to snad ne..a co to má společného s tím kouřením v restauracích?to už jde mimo mě..😒

magdalenax
12. pro 2016

@mialagia Asi stejně, jako když si napsala, že kuřák ničí zdraví nekuřákovi, tak ten, kdo nemá tu vůli chránit životní prostředí, tak kazí zdraví těch, co tu vůli mají, je to naprosto to samé. A kouření v restauracích s tím opravdu nemá co dělat, protože do restaurací nechodí každý, ale běžný život každý žije, asi tak. Podstatu o tom, kdo komu ničí zdraví si začala Ty, tak se nediv.
To už by mohli mezi sebou rozvést debatu na téma zdraví příležitostní kuřáci, kteří jdou do kuřácké restaurace a za celý večer tam vykouří dvě cigarety vůči těm, co jich tam vykouří dvacet!

Prostě buď mi vadí kouř z cigaret a najdu si jinou alternativu a jdu do nekuřácké restaurace či kavárny, nebo mi vadí, že si nemůžu zapálit a jdu do kuřácké. Nevidím na tom nic složitého.
Tolerance má v životě svoje místo. Trošku mi to připadá, jako když já budu mít malé dítě, které kojím a nedám si tudíž panáka, takže si toho panáka nedá nikdo. Nebo, jako když s tím dítětem půjdu někam na koupaliště, bude tam muset automaticky být brouzdaliště.
Mám kamarádku, která má alergii na pepř, - myslím na jídla, která jsou opravdu pepřem ostrá a taky nevynadá v jídelně, či v restauraci, kde mají menu, - obsluze, že nejsou jídla bez pepře a dá si jídlo pro děti, nebo takové, do kterého pepř nepatří, kupř. ovocné knedlíky.

mulgrew
12. pro 2016

@magdalenax srovnavas nesrovnatelné.

magdalenax
12. pro 2016

@mulgrew Srovnávám nesrovnatelné? A čímpak to ..... . To by mne fakt zajímalo

mulgrew
12. pro 2016

@magdalenax srovnavas koureni, ktere ohrozuje zdraví nekuraku at chteji nebo ne s tím, že když ty kojis a nemuzes si dat panaka, tak nikdo. to by platilo leda v pripade, pokud by do tebe v restauracich nalili panaka uz pri vstupu a to se snad nedeje. vlezes do hospody a sup, už to do tebe lejou. to že ty si nemuzes dat panáka, nikoho neohrozuje. ve vetsine vyspelch zemí platí zakaz koureni v restauracich a na verejných mistech- to uz radu let i u nas, proc by cr mela byt vyjímka?navic drtiva vetsina lidi, si to tak prala a to vcetne kuraku, nekterým z vas, už to doslo, že kouřeni je trosku neco jineho nez koupaliste

magdalenax
12. pro 2016

@mulgrew Trošku odbočím, kupř. v Anglii neexistuje, aby dítě šlo do restaurace či kavárny. Jsou tam sice podniky, kam nezletilí mohou, ale od 15 let a ještě pouze v doprovodu rodičů.

Nikdo nenutí nekuřáka chodit do kuřáckých restaurací. Já když si budu chtít dát skleničku, tak taky nepůjdu do Mc Donaldu, ale do vinárny, kavárny, restaurace.... . Bylo tu zmíněné OC, možná zrovna Tebou, nevím. Ale asi takhle, tady je také máme, v jednom byl jeden jediný "podnik" ze šesti, kde se kouřilo. A takhle bych mohla pokračovat. Takže pokud si nekuřák stěžuje, že nemá kam jít na kávu, či na jídlo, je s prominutím zralý akorát tak na pár facek.
Takže, nechte vy nekuřáci kuřáky žít, stejně jako to děláme my, - vůči nekuřákům.

mialagia
12. pro 2016

@magdalenax povinnost chránit životní prostředí má ale taky každý, takže tady ty zákazy už jsou dávno a to ti nevadí?např.nesmíš topit pet lahvema, vypouštět do vody bůh ví co, zakládat skládky..ty fakt argumentuješ úplně zcestně..

medulinek
12. pro 2016

Ona si proste to zvaro musi obhajit za kazdou cenu a nic s ni nehne, protoze to jediny je spravny,na to je skoda pismenek

magdalenax
12. pro 2016

@mialagia
@medulinek
Ok holky, jak chcete. nikdo z kuřáků vás neomezuje, jak jsem již psala, možností máte dost. Jestli chcete, aby si o vás každý myslel, že nemáte v hlavě kousek rozumu, kousek tolerance, tak klidně v diskuzi pokračujte, ale mezi sebou. Můžete nadávat na kuřáky, jak váš obtěžují, jak vás terorizují, omezují atp.
Vaše ohleduplnost hovoří za vše.
Sobectví a nic jiného.

mulgrew
Odpověď byla odstraněná
magdalenax
Odpověď byla odstraněná
mulgrew
Odpověď byla odstraněná
magdalenax
12. pro 2016

@mulgrew Takže jsem podle Tebe omezenec? Trváš na tom?

mialagia
12. pro 2016

@magdalenax to ty tu útočíš a když dojdou argumenty urážíš..pokud kuřák kouří v restauraci, tak mě omezuje a otravuje vzduch všem..stejně tak já můžu napsat tobě ať si tedy nelezeš do restaurací když ti vadí, že tam nemůžeš kouřit..kuř si doma nebo venku..adios😉

magdalenax
12. pro 2016

@mialagia Aha,tak já, která jsem napsala, že do nekuřáckých restaurací nechodím, já mimochodem nehodím téměř do žádných, tak já nakonec ostatním otravuji vzduch. Bravo.

magdalenax
12. pro 2016

@mialagia Do nekuřáckých restaurací nechodím, tudíž nevím, kdes to vzala.....

berenika39
12. pro 2016

Pokud budou pokračovat urážky a vzájemné napadání, diskuse bude uzamčena. Děkuji za pochopení.

mialagia
12. pro 2016

@magdalenax tak mam dojem, že všechny diskuze kam ty se navezeš končí jako zrušené nebo uzamčené..👽
tkž já se loučím svůj názor jsem už vyjádřila a tohle mě už nebaví😉

Strana
z4