icon

SČÍTÁNÍ LIDU. Poradíte, prosím?

makkyv
14. dub 2021

Ahoj holky, dnes jsem odpo vyplnila sčítání lidu, ale k dceři jsem nepsala rodné číslo ani nic, jen jméno.. a odeslala jsem to. Jenomže mě to až pak došlo, že jsem to tam nenapsala, tak jsem se chtěla podívat do historie nebo tak (což nejde)- tak jsem to raději vyplnila znovu i s veškerými údaji dcerky (rodné číslo atd.) Myslíte, že dostanu pokutu, že jsem to jakoby odeslala ještě jednou? Já prostě nevím jak tamto zrušit a na netu se psalo, za zneužívání prý až 500 tis.. což ve mě hnulo.. jsem tele 🙄

makovice88
14. dub 2021

@makkyv Myslim, ze to je tak, ze system vezme Vami posledni odeslany formular, cili ten spravny. Nestrachovala bych se.

makkyv
autor
14. dub 2021

@makovice88 fuuuuf, děkuji moc 😍

amazonkajanik
14. dub 2021

@makkyv neřešte! Tam je více problémů. Chtěla jsem vyplnit online,ale chtělo to údaje o bydlení a o lidech v něm. Vzhledem k tomu, že jsme něco jako dlouhodobá nnávštěva, tak nelze vyplnit. Půjdu si nakonec pro papírový formulář

mavanka
14. dub 2021

Něco jako dlouhodobá návštěva tam taky jde. Pokud v tom bytě žijete jen vy a ne majitel, tak vyplňujte, ze žijete v bytě jiného majitele, který být neužívá (nevím, jak je to tam přesně) a pokud s nim žijete ve společně domácnosti, mel by vás do svého hlášení přidat on. Aspoň tak mi to dává logiku.

majena39
14. dub 2021

Já jsem například před týdnem online vyplnila a dnes mi přišel do schránky dopis, že v sobotu mě navštíví sčítací komisař a pomůže mi s tím.. tak teda nevím kde je chyba.... %) Tak hlavně, že to je online, aby se ušetřilo za papíry a uředníky. Tak někdo ten papír musel přinést, někdo další přijde v sobotu... takže je zaplatíme stejně 😀 Šaškárna fakt...

makkyv
autor
14. dub 2021

@majena39 no totální 🙄😅

ivya
14. dub 2021

@majena39 To přišlo úplně všem, není možné rozlišit, kdo už to vyplnil a kdo ne. Prostě řekněte, že už jste vyplnili online a půjdou o dům dál 🤷🏻‍♀️

honatko092
14. dub 2021

Je to úplně v pořádku, systém pustí, tuším, maximálně 3 odeslané dotazníky a vezme vždy ten nejnovější. Poslouchala jsem v radiu sčítacího komisaře, který to tam vysvětloval.

amazonkajanik
14. dub 2021

@mavanka ne, nutilo mě to dál uvádět údaje o rozloze bytu,atd

amazonkajanik
14. dub 2021

@majena39 před 10lety jsem byla scitacim komisařem a asi to měli nechat,tak jak to bylo

majena39
14. dub 2021

@ivya tak pak nechápu ten smysl online vyplňování do května, když už v dubnu přijdou oxidovat domů, nehledě na to, že podle rodného čísla a občanky by teda poznat kdo to už vyplnil měli.... To jsme tím online sčítáním ušetřili lidské práce no jéje 😀

letalnica
14. dub 2021

@amazonkajanik Já tam naštěstí ještě nebyla a letos jsem se nepřihlásila, bylo to dobrovolné 🙂

alilali
15. dub 2021

@makkyv Musíš celé vyplnit znovu 🙂 také jsem to řešila 😀

petramana
22. dub 2021

Pridam se. Prosim, jak jste vyplnily udaje o vas kdyz jste na RD a mate zamestnavatele, ke kteremu se po rodicovske vratite - mam tim na mysli kolonky B12 az B16 - jestli vyplnovat jakoby jsem chodila do prace nebo nevyplnovat? diky 😉

mavanka
2. kvě 2021

@amazonkajanik no tak to je jasné, je zajímá, kde bydlíte, jak je ten byt velký, kolik vás tam bydlí - a je jedno, jestli je to váš byt nebo pronajatý nebo byt třeba tchýně a vy tam zdarma bydlíte

alilali
2. kvě 2021

@petramana Že jsem na rodičovské dovolené.

eviicka
3. kvě 2021

@petramana v počítači, když zadám RD, tak se mě zeptali, jestli si někde teď přivydělávám a když ne, tak je už nic dál nezajímalo. Takže pokud teď nepracuješ zaměstnavatel tam nepatří.

eviicka
3. kvě 2021

@petramana teď koukám na datum dotazu, tak noc no 😀