Kočárek do terénu - hor. Poradíte, prosím?

carmenz
17. dub 2021

Ahoj všem spolubojovnicím 🙂🙃

Ačkoli je ještě brzy, vzhledem k vleklé diskuzi z minulého těhotenství mapuji terén raději už. Na první jsem měla kočárek typu Adamex Barletta. Designově šílený, cenově příjemný, do terénu super tank, který se nebojíte odřít vzhledem k nákladům. Ale na druhé bych si raději dopřála něco hezčího. Jenže potřebuji i funkčnost - bydlíme na horách, u lesa, nicméně jezdíme pochopitelně i do města, na nákup atd. Ve sněhu taky jedeme, ne v hlubokém, ale na silnici v zimě prostě je. Mám zatím rámcově tuto představu a ocením zkušenost:
Cena hraje roli
- koupit jetý Thule Urban Glide (ale moc je nevidím) nebo Bugaboo Fox (zvládne terén?)
- koupit nový Thule či Bugaboo a pak dobře prodat, ale obávám se, že mu nedám prostě tu péči, dostane tu záhul
- koupit nový X-lander X-Move - ale funguje opravdu?
Ocením i tipy na něco úplně nového. Muže omývají už při těch 20 tis., tak by bylo lepší něco níže...dvojkombinace.

Děkuju za každý postřeh 🙏🙏🙏

ada22
17. dub 2021

Na úplne miminko bych koupila hlubokou klasiku případně s možností sportovní sedačky. Jinak hodně jsem byla na starší spokojena s Bob revolution. I po ne úplně setrnem zacházení se nerozhrkal a celkem i pruzil. Ale vzhledově není úplně krasavec (-:

jirovapa
17. dub 2021

@carmenz zkuste se mrknout na kočárky TFK nebo kočárek BOB. To mě jen napadlo. Já mám pouze zkušenost s kočárkem do terénu Xlander Run a byla jsem velmi spokojená 🙂.

zlatoja
18. dub 2021

Ahoj. My měli Jane Crosswalk. Bydlime na stridacku ve meste a na horach. Super odpruzeni, projeli jsme toho hodne. Vadi mu uplne cerstvy snih, prasan, na silnici, nabaluje se na kola. Doporucena nosnost kosiku je 4kg, z nasi strany dost prekracovana, presto vydrzel.
Me se libi i dizajnove, i to po dvou detech a ctyrech letech. A je ve stavu, ze si ho od nas kupuje kamaradka ( a ja se ji ho nestydim prodat). Zadnou extra peci nemel. Dvoukombinace vychazi kolem tech 20tis.

purplerain
18. dub 2021

Do takového terénu bych volila TFK, Baby Jogger Summit, Britax B.O.B, Thule. Terén určitě v krásně zvládnou a zbytek je na vás, co vše požadujete a který se vám třeba i vzhledem líbí víc. Nebála bych se bazarovych (pokud je cena nového pro vás vysoká) - jsou to kvalitní značky, takže vydrží víc než jedno dítě. A trojkolky jsou určitě i mnohem lépe ovladatelné. Ne, že by čtyřkolka terén neprojela, ale víc se nadrete.

petra2018
18. dub 2021

Ahoj, my jsme před třemi roky kupovali pro dceru Baby design Husky, bydlíme na vsi kde jsme to v terénu dost využili, zvládl i přejezd přes posekané louky kde by si obyč kočárek neškrtl. Volili jsme právě kvůli ceně cca 14000, sice jsem se bála polského výrobce ale musím uznat že byl bez vad a to u nás dostal opravdu na zadek. Jen korba pro mimco je málo dlouhá, ale my jsme menšího vzrůstu takže nám to neva. Jen teď koukám že letošní model má oproti tomu z roku 2018 menší přední kolečka. Koukni a uvidíš.

ninolleta
18. dub 2021

Já za sebe bych asi volila kočárek TFK, měla jsem ho a byl opravdu perfektní jak v terénu, tak ve městě. Bugaboo Fox mám taky a ten vám do terénu doporučit nemohu, mám ho ráda, je lehký a lehce se s ním manevruje, ale na třeba kamenité cestě už nadskakuje jak blázen. To že má odpružení není vůbec znát, kdežto zmiňovaný TFK má perfektní odpružení, že kočárek můžete skoro houpat.

antoinet
18. dub 2021

Já jsem měla vždy současně několik kočárků a do náročného terénu uspěl jen ten polský tank za 10 tisíc.
Nafukovací kola projela vše, pérování ušetřilo dítě otřesů, spousta prostoru, 4 kola vždy rovnou za sebou dají sníh.
Koupila bych si ho za pět tisíc z druhé ruky (Tako Acoustic) a pak měla něco na parádu do města jako je ten Fox, ten hory nedá.