Šifra martinus 2024 je zahájena. Kdo má první postavu?
Holky uz je to tadyyyy 🙂
Kdo uz ma prvni postavu?
@swan42 Taky děkuju, vůbec jsem nikdy neviděla a nečetla. Pořád nemám ještě tu první...nemáš náhodou další takovou nápovědu? Druhou jsem uhádla, ale dalo mi to zabrat 😒
@honatko092 dovolím si odpovědět
Vygooglila jsem dívka s jistým zmiňovaným doplňkem, kniha
Doufám, že to není úplně easy
@honatko092 to prvni me proste nakonec trklo, ale necetla jsem. Google nepomohl, ani ta prvni napoveda, ze autor je kanadsky. Dulezita je tam ta zminena barva. Jmeno hlavni postavy je i v nazvu knihy
Já si myslím, že jsem na tu první konečně přišla, ale na webu mi to vyhazuje, že je to blbě. Kdo jste to uhodl, mohla bych někomu poslat SZ, abyste mi napsali, jetsli to mám nebo nemám dobře?
Ke včerejší knize (5. 3.) - můžete mi prosím někdo potvrdit nebo vyvrátit, jestli to na obrázku je sopka?
@kakamila12 můžeš mně
Ty jo tak dnes výjimečně opět na první pohled... kéž by to bylo pořád takhle snadné 😀
Taky dnes lehke jak facka, ale už tam by tam mohlo byt i něco jiného, než jenom detske knížky :D
@krisstina93 Jestli tam nebudou jen dětské knížky, když jsou to pohledy pro Červenou Karkulku 🤔
@veru181 taky mě to napadlo, aspoň ze sem jako dítě hodně četla :D
Tak dneska teda po dvouhodinovém přemýšlení a googlení mám. Ale vůbec to neznám, asi jsem o tom ani nikdy neslyšela.
Já si ještě počkám, i když si myslím, že autora vím.
@krisstina93 Já sice taky, ale zatím to vypadá, že “špatnou” literaturu 😀.
Dneska v pohodě.
@swan42 to já četla všechno, jak tu klasiku, tak i tyhle věci :D a když se nechytnu s knizkou, tak filmama určitě, to je žánr co u nás běží porad.
Tak jako i ta druhá nápověda říká prakticky všechno, to i kdyby člověk vůbec netušil, tak tohle ho navede přímo... další už snad není ani potřeba 🙂
Letos to neni knizni putovani, ale "putovani po filmech ktery znate, ktery byly nejdriv knizka kterou neznate" 😄
Taky jsem žila v domnění, že Verne, ale druhá nápověda už nemůže být popisnější.

@darkwitch už to přišlo, díky dceři, já mám tady velikou mezeru ☺️